pregleda

SADNICE i SVEZE GODZI BOBICE -(GOJI, GODJI, CRNI GODZI)


Cena:
600 din
Želi ovaj predmet: 23
Stanje: Nekorišćen
Garancija: Ne
Isporuka: AKS
Lično preuzimanje
Plaćanje: Plaćanje pouzećem
Lično
Grad: Niš-Novo Selo,
Niš-Palilula
Prodavac

Tip: Voće

*Goji berry, Godji bobice, Wolfberry, Black goji, Crni godzi*

- PRODAJA SADNICA ZA OKUĆNICE KAO I ZA FORMIRANJE PLANTAŽA GODŽIJA
- PRODAJA SVEZEG ORGANSKOG PLODA GODŽI BOBICA sa naše plantaže

SADNICE (cene za manje količine):
Crveni godži - Lycium barbarum (Ningxia No1): 5 eur
Žuti godži - Lycium barbarum: 20 eur

CRNI GODŽI - Lycium ruthenicum: 30 eur
Žuti i Purpurni godži - Lycium ruthenicum: 20 eur

SVEZE ORGANSKE GODZI BOBICE za konzumiranje:
Crvene bobice: 1kg - 20 eur
Crne bobice: 100 g - 20 eur
Žute i purpurne bobice: 100 g - 15 eur

SLATKO I DŽEM od godzi bobica: 10 eur
________________________________________________________
G O J I - L J U B A I S I N O V I
Ljubiša Jovanović i sinovi agronomi voćarstva: Nemanja i Nikola
Radivoja Dinulovića 4, Naselje 9. Maj - 18250 Niš
fejs: GOJI bobice
________________________________________________________
Odlicne sertifikovane i zdrave sadnice jednogodisnje, dvogodisnje, drvenaste, zeljaste u kontejnerima preko 1m visine sa razvijenim korenovim sistemom. Sadnja se vrsi tokom cele godine, u jesen i prolece drvenastim sadnicama golog korena a na leto sadnicama iz kontejnera. Godži bobice koji nasa firma prodaje su krupnog ploda, slatkog ukusa, biljka je stubasta i cim se usadi nakon par meseci grananja pocinje da radja.

Sveze bobice koje se naruce od nas su sa nase organske plantaze, veoma slatkog ukusa.
SALJEMO BRZOM POSTOM, VRLO BEZBEDNO PAKUJEMO SADNICE, uz sadnice se dobija upustvo o gajenju i sadnji. Plaćanje pouzećem.
________________________________________________________

GOJI-LJUBA I SINOVI doo Nis je jedina firma na nasim prostorima koja se bavi proizvodnjom sertifikovanog i zdravog sadnog materijala biljke Goji berry (Lycium barbarum) - Ningxia No1 (NQ1) - crveni dijamant, a nedavno i proizvodnjom Black goji berry (Lycium ruthenicum) - crni godzi i to u jos dva varijeteta zuti i purpurni. Posedujemo fitosanitarni sertifikat iz Kine za proizvodnju i reprodukciju vrste i sorte Lycium barbarum - godzi bobica - Ningxia No1 (NQ1).
Preduzece je nosioc projekta pod nazivom "Hiljadu plantaza godzija za bolji zivot u Srbiji". Projekat ima za cilj da poboljsa organsku proizvodnju u Srbiji i to sa vrlo profitabilnom i lekovitom biljkom koja ulozena sredstva visestruko i neverovatno brzo vraca. Vrsimo edukaciju plantazera od formiranja plantaže do rezidbe, zastite, prihrane, berbe, skladistenja i preradu obih lekovitih bobica. Cena sadnica za veće količine odnosno plantažno gajenje se smanjuje.


U P O T R E B A G O D Z I B O B I C A :

Godži bobice mogu da se konzumiraju u svežem i u sušenom stanju. Dnevna doza crvenih godzi bobica je 20-50 g. Ne treba preterivati.
- Najbolje je miksati sveže bobice sa ostalim voćem i povrćem, praviti razne kombinacije nutritivno bogate sastojcima i piti kao ‘ ’ smoothie’ ’ mix u Nutribulletu. Tako se najbolje svi sastojci oslobađaju i apsorbuju u naš organizam i dolazi do lekovitog delovanje.
- Godži bobice se dodaju kao ukusni i aromatični dodatak u jela od kuvanog pirinča, u osvežavajuće supe, jela sa svinjetinom, piletinom i povrćem. Specijalitet je dodati ih u jagnjeću čorbu. Kao dodatak kolačima, sladoledu, slatkišima, hlebu… Koriste se za pravljenje džemova, marmelada, slatka, sokova, jogurta, kao začin (mlevene sušene bobice) i kao sos. Čaj sa godži bobicama je bogat antioksidantima, podstiče imunitet i dovodi u ravnotežu stresom napadnut organizam.
- Kafa (2 in 1) sa šakom godži bobica i kašičicom meda, fantastičan ukus.

C R N I G O D Z I - BLACK GOJI (Lycium ruthenicum):

Najbolje ih je rastvoriti u 2 dl vode, istiskati i popiti. Mogu i u caju. PREPORUCUJEMO: najbolji napitak jutarnji je: kasika meda, limun, djumbir, crni godzi 10-tak bobica i beo luka. Napitak koji pomaze neverovatnom brzinom celom nasem organizmu.
Antocijani, proantocijanidi i bioflavanoidi su poznati kao snažni zaštitnici krvnih žila. Antocijani i OPC u crnom godžiju spadaju u najjače antioksidante protiv djelovanja slobodnih radikala koji dovode do oštećenja krvnih sudova. Oligomerni proantocijanidini (OPC) mogu se koristiti u prevenciji i kao dodatak u terapiji malignih bolesti. DNEVNA DOZA - od 10 do 15 bobica (6-9g).
Bobice se beru isključivo pincetom sa peteljkom.
Zdrastveni potencijal ovih bobica je zaista neverovatan jer sadrži velike količine proantocijanida ili OPC, i ima efikasnost 50 puta veću od vitamina C i 20 puta od vitamina E. Sadržaj OPC u BLACK WOLFBERRY je 3690 mg u 100 g bobica, najviši na svetu, čak 10 puta veći od borovnice. Ove bobice takođe sadrže velike količine esencijalnih masnih kiselina (neuobičajene za voće), karotenoide, vitamin B1, B2, vitamin C, gvožđe, cink, selen, polisaharide, askorbinsku kiselinu, sitosterol, linolne kiseline, zeaksantin, amino kiseline i alkaloid betain. Tradicionalno propisane za lečenje dijabetesa, anemije, problema sa vidom, impotencije, bolesti srca, abnormalne menstruacije, oboljenja pluća, problema sa jetrom i bubrezima, jačanje imunog sistema, sprečavanje raka. . .


S A D N J A G O J I B O B I C A

- Iskopati jamu širine 30 cm i dubine 50 cm i zaprašiti krečom u prahu (2-3 šake) zbog povećanja pH vrednosti zemljišta. Zemlju koja je prilikom kopanja jame izvađena usitniti i pomešati sa sitnim pregorelim organskim stajskim đubrivom ili GLISTENJAKOM (supstrat, humus) u razmeri 1:1 Smeši dodati ZEOLIT (0,5 kg po jednoj jami). Sve izmešati dva-tri puta u homogenu celinu i zatim popuniti jamu do vrha. Na sredini jame valjkastim predmetom Ø 15 cm utisnuti prostor dubine 15 cm.
- Sada pravite vlažnu smešu u kofi od 10 L. Napuniti kofu vodom, ako imate HYDROGEL sipati 1-2 supene kašike, razmutiti i dodati 2 do 4 fangle glistenjaka (supstrata) po potrebi dok ne dobijete jogurastu ređu smešu, promešati. Zatim u prostor koji ste napravili za sadnicu dubine 15 cm, sipati jednu "fanglu" vlažne smeše. Sada vadimo sadnicu iz kontejnera blagim pritiskom sa svih strana i odozdo, da se zemlja ne rasturi. Spuštamo sadnicu u jamu i zalijemo sa još 1-2 fangle vlažne smeše preko i oko same sadnice.
- Malo pobacati sitnu zemlju oko sadnice i zaliti dobro jamu vodom. Biljku zalivati nekoliko dana dok ne usahne zemlja, radi lakšeg primanja. Uz biljku staviti kolac do 1,5 m ili praviti špalir sa naslonom i žicama.

F O R M I R A N J E Š P A L I R A
Z A 6 I V I Š E S A D N I CA

Za formiranje špalira potrebni su :
- stubovi do 2 m visine (colovne cevi Ø 30 mm, drveni, plastični, betonski stubovi)
- pocinkovana žica ili rafija (kanap) u tri nivoa (prva žica na 40 cm, druga na 90 cm, treća na 140 cm). Drugu i treću žicu razvući duplo.
- kopče za potporu (za privezivanje sadnice dok je mlada, stabla i lastara)
Razmak između sadnica 1 – 1.2 m, između redova kod plantaža 2.5 m. Razmak između stubova 7 - 8 m.
Prvi i krajnji stub u redu se postavljaju pod blagim uglom i ankerišu se žicom. Uz svaku sadnicu dok je mlada razvući rafiju (kanap) horizontalno od prve do zadnje žice kako bi privezali kopčama sadnicu uspravno dok ne odrveni. Dok je mlada biljka potrebno je lastare kad porastu preko 1m saviti i privezati uz žicu kako bi se kasnije formirao skeletni oblik biljke. Izdanci (lastari) koji budu izbijali iz korena uklanjati. Sve lastare na stablu do 40 cm uklanjati nakon prve godine. U proleće orezati godži najviše do 1.5 m visine.

G A J E N J E G O D Ž I J A
O R G A N S K O

- Godži je najbolje posaditi na mestu koje je celi dan obasjano suncem. Sadnja se vrši tokom cele godine. Postoji sadnja iz "kontejnera " tokom leta i "golog korena" jesen, proleće. Ako hoćete dobre rezultate vodu tokom sušnih dana ne smete štedeti. Tokom leta zalivati češće u zavisnosti od vlažnosti zemljišta (2x nedeljno). Svaka porodica bi za svoje domaćinstvo trebala u bašti da ima 10-20 biljaka.
Sadi se u okućnicama, pored ograda i na plantažama.
- Zemljište može da bude od 2 do 6 klase. Godži voli neutralna i alkalna zemljišta pH = 5,5 do 8,5 (kiselost).
- Odgovara mu naše klimatsko područje. Uspeva na nadmorskim visinama od 100 – 1000 m. Bolje rezultate će sigurno dati u toplijem klimatskom području, ali zato na većim nadmorskim visinama će plodovi biti kvalitetniji. Podnosi visoke temperature i otporan je na mrazeve.
- Godži cveta i rađa od juna do novembra meseca, što znači da bobice sukcesivno zru. Bobice se beru rukama sa peteljkom kako bi duže trajale zbog svoje oksidacije. Mogu se čuvati u zamrzivaču duže vreme. Mogu se sušiti na suncu u tankom sloju kao i u sušarama na 40-60 oC.
REZIDBA: vrši se pol. februara i početkom marta meseca. Prve godine ne orezivati biljku da bi se razgranala i ojačao korenov sistem. Naredne godine se biljka oblikuje i orezuje po volji (kao kišobran, trospratni ili cilindrični model). Bočne grane treba orezati na 20-30 cm, ukloniti lastare (izdanke) na stablu do 40 cm visine od zemlje, kao i mrtve grane. Tokom leta, korenove izdanke uklanjati mesečno jednom.

PRIHRANA: Biljke najbolje prihranjivati organskim đubrivima – pregoreli STAJNJAK (ovčiji, kozji, kravlji, kokošji, golublji izmet, zečji) ali u određenim granicama kako ne bi izgoreli biljku. Rastopiti neko od ovih djubriva u vodi i time zalivati. Za đubrenje može poslužiti i kompost, treset, humus-glistenjak.
Takođe, Italpollina (4-4-4) organsko peletirano živinsko đubrivo (u polj. apotekama, džak od 25 kg).
TEČNA ĐUBRIVA - folijarno preko lista preparatima na organskoj bazi kao što su: Slavol, Uniker, Fitofert (mikrobiološka đubriva), Treiner (aminokiseline). Biljke prskati kada se primeti žutilo, kovrđavost lista td.
Tečno azotno đubrivo od KOPRIVE: u 10 L vode ubaciti 1 kg koprive, svakog dana promešati. Kada se završi fermentacija posle 2-3 nedelje, đubrivo procediti, razrediti 1L na 10L vode i prskati (može i 2x mesečno).
ZAŠTITA: Zimsko i prolećno prskanje: polovinom novembra meseca i posle rezidbe marta kada počinje vegetacija, preparatom na bazi bakra – FUNGURAN OH zbog prezimljavanja štetočina i bolesti, prskati i tokom leta ako se pojavi plamenjača (kada imamo dosta povezanih kišnih i sunčanih dana

SADNICE I PLOD SALJEMO BRZOM POSTOM, VRLO BEZBEDNO PAKUJEMO, uz sadnice se dobija upustvo o gajenju i sadnji kao i upotreba svezih godži bobica. Plaćanje pouzećem.

Predmet: 37935203