pregleda

ODRAZ ZA BUDUĆNOST, ETIKA ODGOVORNOSTI


Cena:
400 din
Želi ovaj predmet: 1
Stanje: Nekorišćen
Garancija: Ne
Isporuka: Pošta
Lično preuzimanje
Plaćanje: Pouzećem
Lično
Grad: Novi Sad,
Novi Sad
Prodavac

Godina izdanja: 2007
ISBN: 978-86-7956-005-6
Autor: Domaći
Oblast: Ekologija
Jezik: Srpski

o autoru:

Dr Anđelka N. Mihajlov je afirmisani profesor i naučni radnik.Diplomirala je na Tehnološko-metalurškom fakultetu u Beogradu,na smeru za hemijsko-inženjerstvo 1974. godine Na istom fakultetu magistrirala je 1977. godine na grupi Termodinamika sa termotehnikom. Doktorsku disertaciju odbranila je na istom fakultetu 1984. godine i stekla stepen doktora tehničkih nauka. Stekla je dodatno obrazovanje u inostranstvu (SAD). Od 2002. godine je profesor na Fakultetu tehničkih nauka Univerziteta u Novom Sadu, gde je do oktobra 2008. godine, a zatim ponovo od oktobra 2011. godine u stalnom random odnosu. Od oktobra 2008. do 2011. godine je bila dekan Fakulteta zaštite životne sredine EDUKONS Univerziteta . Oblast naučno-istraživačkog, razvojnog i stručnog rada kojim se bavi obuhvata oblast životne sredine kroz namenska istraživanja i postavljanje sistema zaštite. Uža oblast naučnog rada u ovom periodu je iskorišćavanje otpadnih materijala i upravljanje otpadom i procesima, kao i institucionalno-stratesko postavljanje odrzivog razvoja. Značajne rezultate postigla je u međunarodnoj saradnji u oblasti životne sredine i održivog razvoja (ekspert UN,EU itd). Od juna 2002. do marta 2004.godine bila je ministar za zaštitu prirodnih bogatstava i životne sredine u Vladi Srbije (a neposredno pre toga Direktor Uprave za zastitu zivotne okoline u okviru Ministarstva zdravlja i zastite zivotne okoline, februar 2001 do juna 2002). Od strane Programa UN za zivonu sredinu (UNEP) 2006. godine prepoznata kao zena lider Zapadnog Balkana u oblasti zivotne sredine. Od 2005. do jula 2010.godine clan Saveta za zivotnu sredinu Evropske banke za ekonstrukciju i razvoj u Londonu (EBRD - ENVAC). Govori i piše engleski jezik; služi se jezicima bivših jugoslovenskih republika, italijanskim i ruskim.

o knjizi:

Svakodnevno se susrećemo sa neprijatnim podsećanjem na posledice klimatskih promena. Mi plaćamo visoku cenu zbog aktivnosti čoveka koje su premašile granice tolerancije izdrživosti naše životne sredine... U današnjem trenutku, svima nama je jasno da je potrebno da odmah mapiramo razuman put napred, svi zajedno i kao pojedinci. Ljudi su deo prirode, ali ne smeju zaboraviti da nisu njeni gospodari, na šta upozoravaju klimatske promene koje se dešavaju.Odraz za budućnost Anđelke Mihajlov predstavlja etički poziv svakome od nas i putokaz kojim putem da idemo, koja prava da štitimo, šta da gradimo i kako da integrisanu filantropiju pretočimo u održivi razvoj.

IZDAVAČ: HESPERIAedu
BROJ STRANA: 142
FORMAT: 21 CM
PISMO: LATINICA
POVEZ: MEK
IMA ILUSTRACIJA

Posta - placanje pouzecem, licno - licno preuzimanje

Predmet: 48351265

LimundoGrad d.o.o. koristi kolačiće koji su potrebni za pružanje usluga u svrhu statistike, sigurnosti, kao i utvrđivanja interesovanja korisnika i može ih deliti sa trećim licima u svrhu analize i marketinga. Više informacija.