pregleda

LP ROMAN BUTINA - Valceri i polke (1981) ODLIČNA


Cena:
599 din
Stanje: Polovan bez oštećenja
Garancija: Ne
Isporuka: Post Express
Lično preuzimanje
Plaćanje: Tekući račun (pre slanja)
Ostalo (pre slanja)
Lično
Grad: Beograd-Savski venac,
Beograd-Savski venac
Prodavac

REX_3x3 (2048)

99,62% pozitivnih ocena

Pozitivne: 23332

  Pošalji poruku

Svi predmeti člana


Kupindo zaštita

Godina izdanja: 1981
Poreklo: Domaći izvođač
Izdavač: Jugoton
Tip: LP
Žanr: Pop, Svetska i Kantri muzika

format: LP
artist: ROMAN BUTINA (Croatia, Yugoslavia)
title: Valceri i polke
release date: 1981
label, Cat. No.: Jugoton, LSY 61567
style: pop / folk / country pop

Ploča i omot: NM (5-), ODLIČAN primerak.

Debeljuškasti klavijaturista i harmonikaš je na ovoj ploči spojio domaći pop i folk, sa inostranim šlagerima i country-jem, i sve to upakovao u ritmove kranjskih polki... Simpatično, ali pošto se ploča pojavila u jeku novog talasa, ovaj LP je prošao dosta lošije od ostalih njegovih ploča, pa je danas dosta ređi od ostatka njegove impresivne diskografije od 20-ak LP-ja.

1 Gdje Si Bila Micika
A2 Tko To Zna, Tko Zna (Que Sera, Sera)
A3 Ma Bonnie Is Over The Ocean
A4 Jesenje Lišće
A5 Polka Bez Kapelnika
A6 Pozdrav Tirolu
A7 Sutra (Domani)
A8 Ti Si Rajski Cvijet
A9 Ljubav Nas Veže I Spaja
B1 Sjećanje Na Tebe
B2 Lutka Na Koncu (Puppet On A String)
B3 Domino
B4 Rozamunda
B5 Iznad Valova
B6 U Vedrom Raspoloženju
B7 Padam... Padam...
B8 Stare Ljubavi
B9 Ranjeno Srce

====================================================================
U prodajnom delu svoje kolekcije imam ove ploče ROMANA BUTINE:

ROMAN BUTINA - kompletna hronološka LP diskografija (uključujući i intervju ploču):

1) LP ROMAN BUTINSA - `Čarobni zvuci Hammond orgulja` (1975, Jugoton)

2) LP ROMAN BUTINA- `Vječne melodije Br. 2` (1975, Jugoton)
https://www.kupindo.com/Ploce/65412985_LP-ROMAN-BUTINA-Vjecne-melodije-2-1975-odlicna

3) LP ROMAN BUTINA - `Hammond Top Hit melodije br. 3` (1976, Jugoton)
https://www.kupindo.com/Ploce/65413045_LP-ROMAN-BUTINA-Hammond-Top-Hit-melodije-3-80-MINT

4) LP ROMAN BUTINA - `Hammond suvenir br. 4` (1977, Jugoton)
https://www.kupindo.com/Ploce/61857929_LP-ROMAN-BUTINA-Hammond-suvenir-br-4-1977-PERFEKTNA

5) LP ROMAN BUTINA - `Parada hitova br. 5` (1978, Jugoton)
https://www.kupindo.com/Ploce/77478017_LP-ROMAN-BUTINA-Parada-hitova-5-1978-ODLICNA

6) LP ROMAN BUTINA - `Srcem i dušom br. 6` (1978, Jugoton)

7) LP ROMAN BUTINA - `Harmonika Pops br. 1` (1978, Jugoton)

8) LP ROMAN BUTINA - `Harmonika Pops br. 2` (1979, Jugoton)
https://www.kupindo.com/Ploce/62821957_LP-ROMAN-BUTINA-Harmonika-Pops-br-2-1979-PERFEKTNA

9) LP ROMAN BUTINA - `Melodije iz filmova` (1979, Jugoton)
https://www.kupindo.com/Ploce/77477817_LP-ROMAN-BUTINA-Melodije-iz-filmova-1979-ODLICNA

10) LP ROMAN BUTINA - `Feelings br. 7` (1980, Jugoton)
https://www.kupindo.com/Ploce/61789709_LP-ROMAN-BUTINA-Feelings-br-7-1980-nikad-slusana
https://www.kupindo.com/Ploce/77477969_LP-ROMAN-BUTINA-Feelings-br-7-1980-ODLICNA

11) LP ROMAN BUTINA - `Harmonika Folk-Cocktail br. 1` (1980, Jugoton)

12) LP ROMAN BUTINA - `Najljepše melodije` (1980, Suzy)

13) LP ROMAN BUTINA - `Harmonika Pops br. 3` (1981, Jugoton)

14) LP ROMAN BUTINA - `Valceri i polke` (1981)
https://www.kupindo.com/Ploce/77478317_LP-ROMAN-BUTINA-Valceri-i-polke-1981-ODLICNA

15) LP ROMAN BUTINA - `Filmske melodije 2` (1982, Jugoton)

16) LP ROMAN BUTINA - `YU Disco Show` (1982, Jugoton)

17) interview 2LP DON HUAN / ROMAN BUTINA - `Jugoton Express` (1982, Jugoton) JEX 62/63

18) LP ROMAN BUTINA - `Disco Show 2` (1983, Jugoton)

19) LP ROMAN BUTINA - `Disco Show 3` (1984, Jugoton)

OPŠTA PRAVILA – PROČITAJTE PRE KUPOVINE - VAŽE ZA SVE KUPOVINE

*****************************************************************************************************
I DON`T SEND ABROAD.
KUPCI IZ INOSTRANSTVA, PRE KUPOVINE OBAVEZNO ME PRVO KONTAKTIRAJTE !!! TRENUTNO NE ŠALJEM POŠILJKE U INOSTRANSTVO ZBOG NOVE CARINSKE PROCEDURE U SRBIJI.
FOREIGN CUSTOMERS – ALWAYS, ALWAYS, ALWAYS ASK FIRST BEFORE BUYING. AT THIS MOMENT, DUE TO NEW SERBIAN CUSTOMS EXPORT PROCEDURE - I DON`T SEND ABROAD, SORRY.
*****************************************************************************************************

PRVO UPLATA NA RAČUN – ONDA SLANJE: takva je praksa. Beograđani mogu da koriste i mogućnost lične isporuke (tada plaćaju prilikom isporuke, kada se nađemo), a stari kupci i – i pouzeće. Javite se nakon kupovine porukom da vam dostavim broj tekućeg računa za uplatu, i obračun kompletne cene, sa uračunatim ptt troškovima.

POUZEĆEM NE ŠALJEM, osim samo starim kupcima, koji su već kupovali kod mene. Svi ostali - prvi put uplaćuju unapred, a za naredne kupovine moguća je (mada i to ne uvek) i isporuka pouzećem, Post Expressom. Da ponovim, nikad i nikome prvi put ne šaljem pouzećem. Ako vam to ne odgovara, nemojte poručivati kod mene. No, ako sve prođe dobro, od naredne kupovine i to može biti opcija.

ŠALJEM SAMO POST EXPRESSOM (i eventualno kao CC PAKET ako insistirate) i troškove poštarine snosi kupac. Ne šaljem preko drugih kurirskih službi.

NE ŠALJEM OBIČNOM I PREPORUČENOM POŠTOM, jer zbog svega par dinara razlike u ceni poštarine, sigurnost i brzina dostave su znatno lošije, a moj posao pakovanja znatno teži, uz stajanje u redovima pošte. Znači, samo je moguće slanje Post Expressom (i kao CC paket), koji je najbrži i najsigurniji način dostave.

LIČNA ISPORUKA: moguća je manje-više svakog dana, u centru Beograda, iznad Železničke stanice, na uglu Sarajevske (Hajduk Veljkov venac) i Nemanjine (to je jedna raskrsnica ispod one gde Nemanjina seče Kneza Miloša), kod nekadašnje radnje Borovo - Borelli, gde je sada pošta sa paketomatima. Moguća je eventualno i isporuka na drugom mestu u centru grada ili drugde, ali samo eventualno i kada mi odgovara. Ukoliko kojim slučajem ne znate gde se nalazi `moj ćošak`, javite mi se, pa ću vam na email poslati sliku lokacije ili dodatna uputstva.

*********************************************************************

U proteklih nekoliko godina polako postavljam ploče, CD, MC, knjige, fanzine... iz svoje kolekcije, skupljane tokom skoro 50 godina i posebno dopunjavane jedinstvenim primercima tokom godina kada sam bio glavni urednik i časopisa Rock Express, Metal Express, Muzičar i Metal Market i vlasnik izdavačke kuće Rock Express Records.

PLOČE NE TESTIRAM, procene (gradiranje) su date vizuelno i po sećanju, odnosno neke su testirane su davno, pre više od 10-20 ili čak i 30 godina. Nisam u mogućnosti danas da puštam i proveravam ploče (jer me čeka barem 3000 mojih ploča koje nisam preslušao). Isto važi i za ostale nosače zvuka. Sve slike ploča i drugih nosača zvuka su autentične, a procene očuvanosti date na osnovu 45-godišnjeg iskustva, pa se u njih možete sasvim pouzdati.

OCENE PLOČA: SVAKA PLOČA, KASETA, CD... - IMAJU OCENU OČUVANOSTI, u koje se možete pouzdati. Ocenjujem posebno nosač zvuka (ploča, kaseta, CD...), kao i omot, pa i `dodatne elemente` ako ih ima (inner, poster...). Ocene idu kao u osnovnoj školi, od NEW (5+, neslušana) i MINT (5, perfektna), što je najbolja, do POOR (1), što je najgora ocena. Kod ploča važi ono `koliko para toliko muzike`; tj. cena zavisi od očuvanosti. Ploče koje imaju ocenu VG- (4-) i nižu, kupujete na svoju odgovornost i rizik, i tu ne uvažavam reklamacije. Znači, sve ploče sa ocenama VG- (4-), G+ (3+), G (3), G- (3-), F+ (2+), F (2), F- (2-), P+ (1+) i P (1), imaju određena, manja ili veća oštećenja koja se reflektuju na reprodukciju zvuka. Ploče sa ocenama F i P, su (gotovo) neupotrebljive, one sa G- (3) i G (3) su loše, a one G+ (3+) i VG- (4-) - mogu biti i sasvim ok, ali mogu i da preskaču, pa i zapucavaju, ali se svakako mogu slušati. Za kupljene ploče sa ocenama VG (4) i više (VG+, NM, M), uvažavam sve reklamacije, ako se eventualno desi neka omaška u proceni, što se veoma, veoma retko dešava. Ukoliko vam nešto nije jasno oko ocena, pitajte PRE KUPOVINE, kasnije reklamacije ne uvažavam. Koristim modifikovani `Goldmine standard`, gde je ubačeno nekoliko ocena: NEW (5+), za novu ploču, VG- (4-), G- (3-), F+ (2+), F- (2-), P+ (1+), čime je spektar ocena postao daleko širi, sa čak 14 stepeni očuvanosti.

NE MOŽETE KOD MENE PRESLUŠAVATI PLOČE, osim izuzetno, ali baš izuzetno i to za ploče čija pojedinačna cena prelazi 200 EUR.

Ne donosim ploče na `razgledanje` da bi odlučili da li želite da ih kupite. Ukoliko želite da vidite uživo kako neka ploča izgleda, to se može organizovati prilikom kupovine nekih drugih proizvoda iz moje ponude, kada vam mogu doneti da pogledate i neke druge artikle, da se uverite da su u stanju i boljem od opisanog.

Za gramofonske ploče koje su skupe, prefeririram ličnu isporuku, kako se ploča ne bi oštetila prilikom transporta. Jednostavno, koliko god da je `ušuškana` u karton, uvek su moguće `povrede` (mada mi se to nije desilo vež makar 10 godina), pa se potrudite da je nekako lično preuzmete kod mene, u centru Beograda. Ili ako se opredelite za slanje poštom, preuzimate i pomenuti rizik, uz naravno sve moje angažovanje oko najboljeg mogućeg pakovanja.

Iako je prošlo 20 godina kako sam odlučio da je vreme da Rock Express i Metal Express prestanu da izlaze, i danas me nekadašnji čitaoci često mole da pokrenem neke nove rock novine. Za sada uspešno odolevam tim izazovima (prebacio sam fokus mog delovanja na objavljivanje knjiga o Slobodnom Zidarstvu), ali sam odlučio da ih makar malo obradujem specifičnim kraćim kritikama/recenzijama ploča iz moje lične kolekcije. Zbog smeštajnih problema (čitaj: zatrpao sam stan pločama, CD-ima... i knjigama) odlučio sam da ih polako rasprodajem. Biće tu istinskih rariteta koje sam dobijao od bendova, izdavačkih kuća... – što mi je omogućavala pozicija novinara, urednika časopisa i izdavačke kuće Rock Express Records. Uživajte u čitanju... i javite se ako vas neka od ploča iz ponude zanima.
rokerski pozdrav, Branko Rogošić, ex-glodur Rock Expressa

p.s. Ako ima još onih koji nisu shvatili, čemu ovoliko dugački opisi ploča na Kupindu, da razotkrijem misteriju: ovo su delovi knjige koju pišem, i koju ću objaviti čim bude gotova: `MALE PRIČE O VELIKIM PLOČAMA: vodič za diskofile i kolekcionare kroz muziku SFRJ` (radni naslov). Znači, nemojte ih kopirati, kao opise za svoje ponude ploča, već napišite neke svoje priče.

Svi opisi u mojim oglasima su autorska dela i zaštićena su Zakonom o autorskim i srodnim pravima i drugom pravnom regulativom (copyright by Branko Rogošić), i ne mogu se koristiti bez moje pismene dozvole.


Predmet: 77478317
format: LP
artist: ROMAN BUTINA (Croatia, Yugoslavia)
title: Valceri i polke
release date: 1981
label, Cat. No.: Jugoton, LSY 61567
style: pop / folk / country pop

Ploča i omot: NM (5-), ODLIČAN primerak.

Debeljuškasti klavijaturista i harmonikaš je na ovoj ploči spojio domaći pop i folk, sa inostranim šlagerima i country-jem, i sve to upakovao u ritmove kranjskih polki... Simpatično, ali pošto se ploča pojavila u jeku novog talasa, ovaj LP je prošao dosta lošije od ostalih njegovih ploča, pa je danas dosta ređi od ostatka njegove impresivne diskografije od 20-ak LP-ja.

1 Gdje Si Bila Micika
A2 Tko To Zna, Tko Zna (Que Sera, Sera)
A3 Ma Bonnie Is Over The Ocean
A4 Jesenje Lišće
A5 Polka Bez Kapelnika
A6 Pozdrav Tirolu
A7 Sutra (Domani)
A8 Ti Si Rajski Cvijet
A9 Ljubav Nas Veže I Spaja
B1 Sjećanje Na Tebe
B2 Lutka Na Koncu (Puppet On A String)
B3 Domino
B4 Rozamunda
B5 Iznad Valova
B6 U Vedrom Raspoloženju
B7 Padam... Padam...
B8 Stare Ljubavi
B9 Ranjeno Srce

====================================================================
U prodajnom delu svoje kolekcije imam ove ploče ROMANA BUTINE:

ROMAN BUTINA - kompletna hronološka LP diskografija (uključujući i intervju ploču):

1) LP ROMAN BUTINSA - `Čarobni zvuci Hammond orgulja` (1975, Jugoton)

2) LP ROMAN BUTINA- `Vječne melodije Br. 2` (1975, Jugoton)
https://www.kupindo.com/Ploce/65412985_LP-ROMAN-BUTINA-Vjecne-melodije-2-1975-odlicna

3) LP ROMAN BUTINA - `Hammond Top Hit melodije br. 3` (1976, Jugoton)
https://www.kupindo.com/Ploce/65413045_LP-ROMAN-BUTINA-Hammond-Top-Hit-melodije-3-80-MINT

4) LP ROMAN BUTINA - `Hammond suvenir br. 4` (1977, Jugoton)
https://www.kupindo.com/Ploce/61857929_LP-ROMAN-BUTINA-Hammond-suvenir-br-4-1977-PERFEKTNA

5) LP ROMAN BUTINA - `Parada hitova br. 5` (1978, Jugoton)
https://www.kupindo.com/Ploce/77478017_LP-ROMAN-BUTINA-Parada-hitova-5-1978-ODLICNA

6) LP ROMAN BUTINA - `Srcem i dušom br. 6` (1978, Jugoton)

7) LP ROMAN BUTINA - `Harmonika Pops br. 1` (1978, Jugoton)

8) LP ROMAN BUTINA - `Harmonika Pops br. 2` (1979, Jugoton)
https://www.kupindo.com/Ploce/62821957_LP-ROMAN-BUTINA-Harmonika-Pops-br-2-1979-PERFEKTNA

9) LP ROMAN BUTINA - `Melodije iz filmova` (1979, Jugoton)
https://www.kupindo.com/Ploce/77477817_LP-ROMAN-BUTINA-Melodije-iz-filmova-1979-ODLICNA

10) LP ROMAN BUTINA - `Feelings br. 7` (1980, Jugoton)
https://www.kupindo.com/Ploce/61789709_LP-ROMAN-BUTINA-Feelings-br-7-1980-nikad-slusana
https://www.kupindo.com/Ploce/77477969_LP-ROMAN-BUTINA-Feelings-br-7-1980-ODLICNA

11) LP ROMAN BUTINA - `Harmonika Folk-Cocktail br. 1` (1980, Jugoton)

12) LP ROMAN BUTINA - `Najljepše melodije` (1980, Suzy)

13) LP ROMAN BUTINA - `Harmonika Pops br. 3` (1981, Jugoton)

14) LP ROMAN BUTINA - `Valceri i polke` (1981)
https://www.kupindo.com/Ploce/77478317_LP-ROMAN-BUTINA-Valceri-i-polke-1981-ODLICNA

15) LP ROMAN BUTINA - `Filmske melodije 2` (1982, Jugoton)

16) LP ROMAN BUTINA - `YU Disco Show` (1982, Jugoton)

17) interview 2LP DON HUAN / ROMAN BUTINA - `Jugoton Express` (1982, Jugoton) JEX 62/63

18) LP ROMAN BUTINA - `Disco Show 2` (1983, Jugoton)

19) LP ROMAN BUTINA - `Disco Show 3` (1984, Jugoton)
77478317 LP ROMAN BUTINA - Valceri i polke (1981) ODLIČNA

LimundoGrad koristi kolačiće u statističke i marketinške svrhe. Nastavkom korišćenja sajta smatramo da ste pristali na upotrebu kolačića. Više informacija.