pregleda

STRUKTURA PODATAKA I ORGANIZACIJA DATOTEKA P.Mogin


Cena:
1.000 din
Želi ovaj predmet: 1
Stanje: Nekorišćen
Garancija: Ne
Isporuka: AKS
Pošta
Post Express
Lično preuzimanje
Plaćanje: Ostalo (pre slanja)
Lično
Grad: Beograd-Mirijevo,
Beograd-Zvezdara
Prodavac

Monteverdi (1441)

Pozitivne: 3060

Negativne: 14

  Pošalji poruku

Svi predmeti člana


Kupindo zaštita

Oblast: Ostalo
ISBN: Ostalo
Godina izdanja: 2008
Autor: Domaći
Jezik: Srpski

Izdanje Racunarski fakultet Beograd 472 strane.Autor Pavle Mogin trece poslednje izdanje
Pri pisanju ove knjige bila su postavljena četiri osnovna cilja. Prvi je bio da se, polazeći od matematičkog pojma strukture, ukaže na specifičnosti i osnovne vrste struktura podataka. Drugi je bio da se definišu strukture i osobine različitih vrsta organizacije datoteka. Treći je bio da se definišu i izvedu mere performansi obrade svake od opisanih vrsta organizacije datoteka. Ove mere treba da posluže projektantu kao putokaz pri izboru najpogodnije organizacije datoteke. Četvrti cilj je bio da se prikažu algoritmi za formiranje, korišćenje i ažuriranje struktura podataka u operativnoj memoriji i datoteka. Ovi algoritmi predstavljaju osnov za praktično korišćenje struktura podataka na računaru.
Ciljna grupa
Knjiga je namenjena i studentima informatičkih smerova na fakultetima, mada svojim obimom prevazilazi uobičajeni program odgovarajućih predmeta. Predstavlja i komplementarnu literaturu za studente postdiplomskih kurseva iz baza podataka, jer se na tim kursevima, pretežno izlažu samo logički, a ne i fizički aspekti baza podataka.

Zašto se izdaje knjiga?
Knjiga treba da posluži, kao teorijski i praktični vodič istraživačima i projektantima automatizovanih informacionih sistema, zasnovanih bilo na datotekama, bilo na bazama podataka. U tom smislu, ova knjiga popunjava određenu prazninu na srpskom govornom području, koja postoji u literaturi posvećenoj fizičkim strukturama podataka.

Opis knjige
Period od preko petnaest godina, koji je protekao između prvog i trećeg izdanja ove knjige, obeležio je niz značajnih promena u informatici i računarstvu. U promene, koje ostvaruju značajan uticaj na organizovanje podataka informacionih sistema, pa prema tome i na materiju izloženu u ovoj knjizi, svakako spadaju: * prelazak sa centralnih, često autonomnih, računarskih sistema na mreže računara, * napuštanje softverskih okruženja, koja su činili operativni sistemi centralnih računara i programski jezici, kao što su Cobol i PL/I i korišćenje softverskih okruženja, koja čine operativni sistemi poput Unixa i Windowsa i objektno orijentisanih programskih jezika, * pojava novih vrsta organizacije datoteka, u koje spadaju dinamičke rasute datoteke, * tehnološka zrelost i potpuna supremacija relacionih baza podataka u organizovanju podataka informacionih sistema i * prenošenje metoda pristupa operativnih sistema centralnih računara u sisteme za upravljanje bazama podataka. Poslednja od nabrojanih promena dovodi i do prenošenja odgovornosti za izgradnju i održavanje kompleksnih struktura podataka sa aplikativnih programera na administratore baza podataka. To dalje ukazuje na značaj materije ove knjige za obrazovanje administratora baza podataka. Nastale promene definisale su osavremenjavanje sadržaja ove knjige, kao osnovni cilj njenog novog izdanja. Taj osnovni cilj realizovan je pisanjem jednog broja potpuno novih glava i preradom jednog broja postojećih glava.


Kratak sadržaj

Uvod
Poglavlje 1: Klasifikacija struktura podataka
Poglavlje 2: Fizičke strukture podataka u operativnoj memoriji
Poglavlje 3: Uloga operativnog sistema u upravljanju podacima
Poglavlje 4: Osnovne strukture podataka datoteka
Poglavlje 5: Fizičke strukture datoteka i postupci razmene podataka
Poglavlje 6: Organizacija, traženje i obrada datoteke
Poglavlje 7: Sortiranje
Poglavlje 8: Serijska organizacija datoteke
Poglavlje 9: Sekvencijalna organizacija datoteke
Poglavlje 10: Spregnuta organizacija datoteke
Poglavlje 11: Statička rasuta organizacija datoteke
Poglavlje 12: Statička indeks-sekvencijalna organizacija datoteke
Poglavlje 13: Indeksne datoteke sa B-stablima
Poglavlje 14: Dinamička rasuta organizacija datoteke
Poglavlje 15: Datoteke sa više ključeva
Poglavlje 16: Projektovanje organizacije datoteka
Prilog 1: Pseudokod
Prilog 2: Elementi diskretne matematike
Prilog 3: Literatura
Prilog 4: Indeks

Placanje iskljucivo na moj racun u banci 275000038015660467 Societe Generale Bank.Obicno saljem kao preporucena tiskovina osim ako kupac ne trazi drugi vid slanja,AKS ili Postekspres.Skuplje i vrednije knjige saljem samo postexpressom zbog sigurnosti,tacnosti i brzine.Nakon prispeca novca na racun se salje knjiga.Kupci iz Bgd mogu knjigu preuzeti i platiti licno kod opstine Vracar,zgrade ETF ili zgrade Politike od 12-16 sati radnim danom i na Novom Beogradu Jurija Gagarina 104 kod škole knjeginja Milica.
Kupci iz inostranstva mogu plati samo preko Westernu Uniona ili Money Grama,eventulano na moj devizni racun u Societe General Banci.Kupci iz bivse YU mogu platite pre slanja preporucenim pismom u vidu vredonosnog pisma na svoj rizik.
Potencijalni kupci obratite paznju da ne prihvatam izvinjenja ili opravdanja nakon kupovine predmeta i odustajanja od istog.Takav ,,kupac,, dobija odmah negativnu ocenu od mene i po pravilima limunda

Predmet: 21574905