pregleda

UPRAVLJANJE IZVORIMA INFORMACIJA U BIBLIOTEKAMA


1.430 din
Cena:
1.144 din
Stanje: Novo
Garancija: Ne
Isporuka: Post Express
Lično preuzimanje
Plaćanje: Pouzećem
Lično
Rok isporuke: 5
Prodavac Pravno lice

Clio (210)

Pozitivne: 259

Negativne: 1

  Pošalji poruku

Svi predmeti člana


Kupindo zaštita

ISBN: 86-7102-098-3
Jezik: Srpski

o knjizi

Bibliotečke i informacione usluge pretrpele su značajne promene zbog sve većeg prisustva elektronskih informacija. Upravljanje izvorima informacija u bibliotekama ne gubi na važnosti već, naprotiv, dobija u digitalnom svetu. Bibliotekari su u poziciji da postanu predvodnici u globalnom svetu informacija pošto se oslanjaju na trajne principe i osavremenjene veštine za obezbeđivanje organizovanog pristupa korisnim informacijama čime izlaze u susret potrebama svojih korisnika. Ova knjiga pruža celovit pogled na izvore informacija koje će klijenti biblioteka verovatno tražiti u XXI veku. To je jedan pristupačan vodič, proistekao iz prakse, koji obuhvata sve oblasti upravljanja bibliotečkim fondovima, sa posebnim osvrtom na ono što je novo ili različito u odnosu na tradicionalne pristupe.
Knjiga govori o:
Upravljanju fondovima u sklopu šire organizacije
Programima obogaćivanja fondova
Saradnji i umrežavanju biblioteka
Principima i izvorima informacija za biranje bibliotečke građe
Principima nabavke, pristupa i licenciranja
Upravljanju budžetom
Očuvanju i negovanju bibliotečkih izvora informacija
Upravljanje izvorima informacija u bibliotekama sadrži mnoštvo primera i studija slučajeva, a na početku svakog poglavlja autor izdvaja glavna pitanja i daje predloge za dalje štivo. Napisana na jasan i pristupačan način ona je neophodna literatura za bibliotekare koji se bave nabavkom i upravljaju fondovima u svim tipovima biblioteka, kao i za studente bibliotekarstva i informatike.o autoru
Piter Klejton je vanredni profesor menadžmenta informacija i urednik programa studija informacionih nauka na univerzitetu u Kamberi (Australija).

Gari Judžin Gorman je redovni profesor upravljanja bibliotečkim izvorima informacija u Školi za menadžment informacija na univerzitetu Viktorija u Velingtonu (Novi Zeland).

Lično preuzimanje u Beogradu, u centru grada, svakog radnog dana od 9 do 17 časova, subotom od 9 do 14 časova.


Predmet: 12693993