pregleda

How to Draw the Human Figure - John R Grabach


Cena:
1.690 din
Stanje: Polovan bez oštećenja
Garancija: Ne
Isporuka: Pošta
Post Express
Lično preuzimanje
Plaćanje: Tekući račun (pre slanja)
Ostalo (pre slanja)
Pouzećem
Lično
Grad: Novi Sad,
Novi Sad
Prodavac

Askeza (5964)

PREMIUM član
Član je postao Premium jer:
- ima 100 jedinstvenih pozitivnih ocena od kupaca,
- tokom perioda od 6 meseci uplati minimum 20.000 dinara na svoj Limundo račun.

100% pozitivnih ocena

Pozitivne: 10884

  Pošalji poruku

Svi predmeti člana


Kupindo zaštita

ISBN: Ostalo
Godina izdanja: 251
Jezik: Engleski
Oblast: Slikarstvo
Autor: Strani

Spoljašnjost kao na fotografijama, unutrašnjost u dobrom i urednom stanju! Eng. jezik! Na unutrasnjoj strani prednje korice ima ispisan neki tekst, i ispod toga jedan crtez, sve ostalo uredno!

Bogato ilustrovano!

John R. Grabach (2. ožujka 1886. - 17. ožujka 1981.) bio je američki slikar koji je stekao istaknutost u svijetu umjetnosti 1920-ih i 1930-ih. Bio je poznat po svojim grubim, socrealističkim radovima koji prikazuju urbane prizore radničke klase New Yorka i New Jerseyja. Iako njegov rad podsjeća na rad Aščanske škole, općenito se smatra post-aščanskim, urbanim realistom. Okarakteriziran kao “vodeći američki slikar Velike depresije”[1] i “dinamičan slikar s jakim duhom nacionalizma”[2] njegova je karijera protezala veći dio 20. stoljeća. Grabach je također autor umjetničkog teksta Kako nacrtati ljudsku figuru, prvi put objavljenog 1957. godine.


John Robert Grabach rođen je 2. ožujka 1886. u Newarku, New Jersey (vidi bilješku ispod).[3] Njegov otac, također po imenu John Grabach, bio je draguljar, a majka Genoveva (Eva), domaćica, a kasnije i krojačica. Bio je jedino dijete. S 10 godina pokazao je sklonost prema crtanju, pomno kopirajući ilustracije iz knjiga.

Grabachov prvi ozbiljni umjetnički trening započeo je u ranoj dobi s Albertom Dickom u Newarku. Do 14. godine studirao je u Orangeu, New Jersey kod Augusta Schwabea, koji se osobno zainteresirao za svog učenika i uveo ga u Newark Sketch Club. Godine 1904., u dobi od 18 godina, Grabach se zaposlio kod proizvođača srebrnog posuđa, gdje je najprije radio kao strojar, a kasnije kao dizajner. U slobodno vrijeme nastavio je slikati i crtati, a odlučivši se dalje baviti umjetnošću, upisao se na Ligu studenata umjetnosti u New Yorku gdje je, putujući iz New Jerseya, pohađao noćnu nastavu, studirajući kod Kenyona Coxa, Franka V. DuMonda, i George Bridgman.

Karijera
Godine 1912. Grabach, sada u srednjim dvadesetima, preselio se iz Newarka u ruralni Greenfield u Massachusettsu i tamo boravio tri godine. Dok je nastavio raditi kao dizajner za tvrtku za srebrninu Rogers, Lunt and Bowlen, njegovo primarno zanimanje postala je njegova umjetnost, a naslikao je - u stilu koji nije sličan stilu Johna Twachtmana - nekoliko impresionističkih zimskih krajolika rijeke Connecticut i Nove Engleske selo. Njegove obale rijeke Connecticut, prikazane na Zimskoj izložbi Nacionalne akademije 1914., odabrane su za uključivanje na međunarodnu izložbu Panama-Pacific 1915. u San Franciscu, što je posebna čast za općenito nepoznatog umjetnika.

Po povratku u New Jersey 1915., Grabach je agresivno nastojao povećati svoju vidljivost u umjetničkim krugovima, te je nastojao široko izlagati diljem zemlje. U bliskom kontaktu s umjetnicima aktivnim u New Yorku, razvio je afinitet prema uličnim scenama umjetnika Ashcan, a posebno ga je zaintrigirao rad Johna Sloana i Georgea Bellowsa.[4] Tijekom svojih svakodnevnih putovanja u grad, postao je fasciniran “pranjem” utorkom, kada su stanovnici stambenih stanova nanizali svoje rublje na konopce sa zgrada i drveća. U tim scenama pranja, Grabach je trebao pronaći temu koja je zadovoljila njegova tadašnja umjetnička očekivanja, a koja je obuhvaćala aspekte amerikanizma, društvene relevantnosti, suvremenosti i vizualne stimulacije. Značajna djela ovog razdoblja uključuju slike Wash Day in Spring (1921) i East Side, New York (1924).

U 1920-ima, zadubljujući se dalje u slikanje urbanih krajolika, Grabach je uzeo atelje u Brooklynu blizu Brooklynskog mosta. Otprilike u to vrijeme njegov je rad počeo privlačiti sve veću pozornost, a bio je i dobitnik nekoliko nagrada, uključujući nagradu Peabody Instituta u Chicagu 1924. Kako su 1920-e jenjavale i Velika depresija se razvijala, počeli su Grabachovi prozračni, dekorativni urbani prizori evoluirati.[5] Sve više zabrinuti društvenim uvjetima, njegove su slike postale melankoličnije i političke, često sadržavajući mračnu paletu sivih, tamnozelenih, smeđih, crnih i prigušenih crvenih. Slike Usamljena kuća (1929.), Peta godina (1934.) i Horizont (Ustajanje) (1935.) oslikavaju ovaj pomak smjera prema ozbiljnijem i osobnijem. Svjetlost i svečanost njegova ranog stvaralaštva više nije zamijenjena temama cinizma i ljudske anonimnosti. Godine 1928. Umjetnički institut u Chicagu bio je domaćin samostalne izložbe njegovih radova.

Godine 1939., njegova slika konjskih utrka, Taking the Hurdles (oko 1938.), prihvaćena je za izlaganje u paviljonu IBM-a na Svjetskoj izložbi u New Yorku. Poslije koje je kasnije kupila IBM Corporation, rad nije pokazao ništa od visokog raspoloženja utrke konja, već duboku nepovezanost između utrke i nezainteresiranih gledatelja. (Grabach je kasnije otkupio sliku i prodao je privatnom kolekcionaru.) Kako su se američka umjetnost i umjetnici ponovno okrenuli Europi po inspiraciju u apstraktnom ekspresionizmu i nadrealizmu, Grabach se razočarao u suvremenu umjetničku scenu. Postavši izolovaniji, okrenuo se Münchenskoj školi devetnaestog stoljeća za inspiraciju, udaljavajući se od umjetničkih krugova New Yorka i drugdje. Manje je izlagao, a više učio.

Grabach je 1953. nagrađen samostalnom izložbom u The Grand Central Galleries u New Yorku, a 1957. objavljena je njegova knjiga Kako nacrtati ljudsku figuru.[6] Godine 1961. izabran je za suradnika Nacionalne akademije za dizajn, priznanje koje je ranije odbio. S tim priznanjem počeo je češće izlagati. Izabran je za redovitog akademika Nacionalne akademije dizajna 1968. Tijekom 1960-ih i 1970-ih nastavio je slikati i podučavati, iako su njegovi radovi češće bili male studije likova u ulju, a ne velike izložbene slike. Godine 1980. nagrađen je izložbom jednog umjetnika u The Smithsonian American Art Museum.

Nastava
Zbog financijskih teškoća Velike depresije Grabach je 1932. prihvatio pozpodučavanje nastave životnog crtanja na Newark School of Fine and Industrial Art.[7] Tijekom tog vremena radio je i kao slobodni ilustrator. Grabach je nekoliko desetljeća predavao u školi Newark i drugim obližnjim obrazovnim institucijama. Među njegovim tisućama učenika bio je i Henry Gasser, koji je postao popularni umjetnik Newarka, kao i Grabachov dugogodišnji prijatelj i pouzdanik.

Osobni život
Grabach je po svemu sudeći bio jedino dijete. Imao je 10 godina kada mu je otac umro 21. kolovoza 1896. u dobi od 30 godina u Newarku. Dana 21. listopada 1911., u dobi od 25 godina, Grabach se oženio s Annom Thompson u Newarku. Godine 1920. par je živio u ulici Sanford 915 u Newarku. Brak, koji nije imao djece, prekinuo je kada je Anna umrla 28. ožujka 1925. Grabach se nikada nije ponovno oženio. Godine 1930. ponovno je živio sa svojom majkom Evom u ulici Sanford 915. Umrla je negdje između 1930. i 1940. Grabach je nastavio živjeti u ulici Sanford 915 do svoje smrti 1981. godine.

Smrt
Grabach je umro 17. ožujka 1981. u 95. godini u Newarku. Umro je u `gotovo potpunoj nevjesti.`[8]

Bilješka
Grabachov pravi datum rođenja i mjesto rođenja ostaju pomalo nesigurni, a izvori se razlikuju kao točan datum i mjesto. Štoviše, Grabach, dok je bio živ, nije učinio malo da razjasni stvar, radije je bio suzdržan u svom osobnom životu. Međutim, popis stanovništva i genealoški zapisi upućuju na Newark kao njegovo rodno mjesto, godine 1886. Ovaj datum i mjesto također se spominju u John R. Grabachu Virginije Mecklenburg: Sedamdeset godina umjetnika, objavljenom 1980. Iako Mecklenburg priznaje da je njezina verzija `scrtana “, imala je pristup ranim izvorima koji nisu bili dostupni prethodnim istraživačima. Encyclopedia of New Jersey također potvrđuje da je Grabachovo rodno mjesto Newark, iako je njegova godina rođenja navedena kao 1885.

◻◼◻◼◻◼◻◼◻◼◻◼◻◼◻◼◻◼◻◼◻◼◻◼◻◼◻◼◻◼◻◼◻◼◻◼◻◼◻◼◻◼◻◼◻◼

☑ Zamolio bih clanove koji zele licno preuzimanje, da ne postavljaju uslove kako, sta, gde... licno preuzimanje je na mojoj adresi na Telepu, ako Vam to ne odgovara kupujte od nekog drugog.


☑ Svi predmeti su fotografisani na prirodnom svetlu, nema nikakvih filtera, efekata ili neceg slicnog !

❗❗❗ NE SALJEM U INOSTRANSTVO ❗❗❗

☑ Dobro pogledajte fotografije, da ne dodje do nekog nesporazuma!

☑ Tu sam za sva pitanja!

☑ Knjige saljem nakon uplate!

☑ POUZECEM SALJEM SAMO CLANOVIMA BEZ NEGATIVNIH OCENA!!!! Takodje ne saljem clanovima koji su novi tj. bez ocena!!!


☑ Filmski plakati:

☑ Molim Vas da ne ocekujete od plakata da izgledaju kao da su sada izasli iz stamparije, ipak neki od plakata imaju godina... i mi se nakon 50 godina zguzvamo :) Trudim se da ih sto bolje fotografisem kako bi ste imali uvid u stanje.

☑ Sto se tice cena plakata, uzmite samo u obzir da su ovo originalni plakati iz perioda filma, i da kada bi ste hteli da napravite (odstampate) bilo kakav filmski plakat sa intereneta kostalo bi Vas verovatno vise od hiljadu dinara...

☑ Antikvarne knjige:

☑ Sto se tice antikvarnih knjiga, molim Vas da ne ocekujete da knjige koje su stare neke i po 150 godina budu u savrsenom stanju, budite srecni sto su uopste pozivele toliko vremena i sto je informacija jos uvek u njima, a stanje kakvo je takvo je, uvek mogu da se odnesu da se prekorice i malo sreda, pa da opet dobiju malo svezine, naravno ko to zeli.




Predmet: 69735229
Spoljašnjost kao na fotografijama, unutrašnjost u dobrom i urednom stanju! Eng. jezik! Na unutrasnjoj strani prednje korice ima ispisan neki tekst, i ispod toga jedan crtez, sve ostalo uredno!

Bogato ilustrovano!

John R. Grabach (2. ožujka 1886. - 17. ožujka 1981.) bio je američki slikar koji je stekao istaknutost u svijetu umjetnosti 1920-ih i 1930-ih. Bio je poznat po svojim grubim, socrealističkim radovima koji prikazuju urbane prizore radničke klase New Yorka i New Jerseyja. Iako njegov rad podsjeća na rad Aščanske škole, općenito se smatra post-aščanskim, urbanim realistom. Okarakteriziran kao “vodeći američki slikar Velike depresije”[1] i “dinamičan slikar s jakim duhom nacionalizma”[2] njegova je karijera protezala veći dio 20. stoljeća. Grabach je također autor umjetničkog teksta Kako nacrtati ljudsku figuru, prvi put objavljenog 1957. godine.


John Robert Grabach rođen je 2. ožujka 1886. u Newarku, New Jersey (vidi bilješku ispod).[3] Njegov otac, također po imenu John Grabach, bio je draguljar, a majka Genoveva (Eva), domaćica, a kasnije i krojačica. Bio je jedino dijete. S 10 godina pokazao je sklonost prema crtanju, pomno kopirajući ilustracije iz knjiga.

Grabachov prvi ozbiljni umjetnički trening započeo je u ranoj dobi s Albertom Dickom u Newarku. Do 14. godine studirao je u Orangeu, New Jersey kod Augusta Schwabea, koji se osobno zainteresirao za svog učenika i uveo ga u Newark Sketch Club. Godine 1904., u dobi od 18 godina, Grabach se zaposlio kod proizvođača srebrnog posuđa, gdje je najprije radio kao strojar, a kasnije kao dizajner. U slobodno vrijeme nastavio je slikati i crtati, a odlučivši se dalje baviti umjetnošću, upisao se na Ligu studenata umjetnosti u New Yorku gdje je, putujući iz New Jerseya, pohađao noćnu nastavu, studirajući kod Kenyona Coxa, Franka V. DuMonda, i George Bridgman.

Karijera
Godine 1912. Grabach, sada u srednjim dvadesetima, preselio se iz Newarka u ruralni Greenfield u Massachusettsu i tamo boravio tri godine. Dok je nastavio raditi kao dizajner za tvrtku za srebrninu Rogers, Lunt and Bowlen, njegovo primarno zanimanje postala je njegova umjetnost, a naslikao je - u stilu koji nije sličan stilu Johna Twachtmana - nekoliko impresionističkih zimskih krajolika rijeke Connecticut i Nove Engleske selo. Njegove obale rijeke Connecticut, prikazane na Zimskoj izložbi Nacionalne akademije 1914., odabrane su za uključivanje na međunarodnu izložbu Panama-Pacific 1915. u San Franciscu, što je posebna čast za općenito nepoznatog umjetnika.

Po povratku u New Jersey 1915., Grabach je agresivno nastojao povećati svoju vidljivost u umjetničkim krugovima, te je nastojao široko izlagati diljem zemlje. U bliskom kontaktu s umjetnicima aktivnim u New Yorku, razvio je afinitet prema uličnim scenama umjetnika Ashcan, a posebno ga je zaintrigirao rad Johna Sloana i Georgea Bellowsa.[4] Tijekom svojih svakodnevnih putovanja u grad, postao je fasciniran “pranjem” utorkom, kada su stanovnici stambenih stanova nanizali svoje rublje na konopce sa zgrada i drveća. U tim scenama pranja, Grabach je trebao pronaći temu koja je zadovoljila njegova tadašnja umjetnička očekivanja, a koja je obuhvaćala aspekte amerikanizma, društvene relevantnosti, suvremenosti i vizualne stimulacije. Značajna djela ovog razdoblja uključuju slike Wash Day in Spring (1921) i East Side, New York (1924).

U 1920-ima, zadubljujući se dalje u slikanje urbanih krajolika, Grabach je uzeo atelje u Brooklynu blizu Brooklynskog mosta. Otprilike u to vrijeme njegov je rad počeo privlačiti sve veću pozornost, a bio je i dobitnik nekoliko nagrada, uključujući nagradu Peabody Instituta u Chicagu 1924. Kako su 1920-e jenjavale i Velika depresija se razvijala, počeli su Grabachovi prozračni, dekorativni urbani prizori evoluirati.[5] Sve više zabrinuti društvenim uvjetima, njegove su slike postale melankoličnije i političke, često sadržavajući mračnu paletu sivih, tamnozelenih, smeđih, crnih i prigušenih crvenih. Slike Usamljena kuća (1929.), Peta godina (1934.) i Horizont (Ustajanje) (1935.) oslikavaju ovaj pomak smjera prema ozbiljnijem i osobnijem. Svjetlost i svečanost njegova ranog stvaralaštva više nije zamijenjena temama cinizma i ljudske anonimnosti. Godine 1928. Umjetnički institut u Chicagu bio je domaćin samostalne izložbe njegovih radova.

Godine 1939., njegova slika konjskih utrka, Taking the Hurdles (oko 1938.), prihvaćena je za izlaganje u paviljonu IBM-a na Svjetskoj izložbi u New Yorku. Poslije koje je kasnije kupila IBM Corporation, rad nije pokazao ništa od visokog raspoloženja utrke konja, već duboku nepovezanost između utrke i nezainteresiranih gledatelja. (Grabach je kasnije otkupio sliku i prodao je privatnom kolekcionaru.) Kako su se američka umjetnost i umjetnici ponovno okrenuli Europi po inspiraciju u apstraktnom ekspresionizmu i nadrealizmu, Grabach se razočarao u suvremenu umjetničku scenu. Postavši izolovaniji, okrenuo se Münchenskoj školi devetnaestog stoljeća za inspiraciju, udaljavajući se od umjetničkih krugova New Yorka i drugdje. Manje je izlagao, a više učio.

Grabach je 1953. nagrađen samostalnom izložbom u The Grand Central Galleries u New Yorku, a 1957. objavljena je njegova knjiga Kako nacrtati ljudsku figuru.[6] Godine 1961. izabran je za suradnika Nacionalne akademije za dizajn, priznanje koje je ranije odbio. S tim priznanjem počeo je češće izlagati. Izabran je za redovitog akademika Nacionalne akademije dizajna 1968. Tijekom 1960-ih i 1970-ih nastavio je slikati i podučavati, iako su njegovi radovi češće bili male studije likova u ulju, a ne velike izložbene slike. Godine 1980. nagrađen je izložbom jednog umjetnika u The Smithsonian American Art Museum.

Nastava
Zbog financijskih teškoća Velike depresije Grabach je 1932. prihvatio pozpodučavanje nastave životnog crtanja na Newark School of Fine and Industrial Art.[7] Tijekom tog vremena radio je i kao slobodni ilustrator. Grabach je nekoliko desetljeća predavao u školi Newark i drugim obližnjim obrazovnim institucijama. Među njegovim tisućama učenika bio je i Henry Gasser, koji je postao popularni umjetnik Newarka, kao i Grabachov dugogodišnji prijatelj i pouzdanik.

Osobni život
Grabach je po svemu sudeći bio jedino dijete. Imao je 10 godina kada mu je otac umro 21. kolovoza 1896. u dobi od 30 godina u Newarku. Dana 21. listopada 1911., u dobi od 25 godina, Grabach se oženio s Annom Thompson u Newarku. Godine 1920. par je živio u ulici Sanford 915 u Newarku. Brak, koji nije imao djece, prekinuo je kada je Anna umrla 28. ožujka 1925. Grabach se nikada nije ponovno oženio. Godine 1930. ponovno je živio sa svojom majkom Evom u ulici Sanford 915. Umrla je negdje između 1930. i 1940. Grabach je nastavio živjeti u ulici Sanford 915 do svoje smrti 1981. godine.

Smrt
Grabach je umro 17. ožujka 1981. u 95. godini u Newarku. Umro je u `gotovo potpunoj nevjesti.`[8]

Bilješka
Grabachov pravi datum rođenja i mjesto rođenja ostaju pomalo nesigurni, a izvori se razlikuju kao točan datum i mjesto. Štoviše, Grabach, dok je bio živ, nije učinio malo da razjasni stvar, radije je bio suzdržan u svom osobnom životu. Međutim, popis stanovništva i genealoški zapisi upućuju na Newark kao njegovo rodno mjesto, godine 1886. Ovaj datum i mjesto također se spominju u John R. Grabachu Virginije Mecklenburg: Sedamdeset godina umjetnika, objavljenom 1980. Iako Mecklenburg priznaje da je njezina verzija `scrtana “, imala je pristup ranim izvorima koji nisu bili dostupni prethodnim istraživačima. Encyclopedia of New Jersey također potvrđuje da je Grabachovo rodno mjesto Newark, iako je njegova godina rođenja navedena kao 1885.

69735229 How to Draw the Human Figure - John R Grabach

LimundoGrad koristi kolačiće u statističke i marketinške svrhe. Nastavkom korišćenja sajta smatramo da ste pristali na upotrebu kolačića. Više informacija.