pregleda

Aleksa Đilas Ruševine i zidovi


Cena:
699 din
Stanje: Novo
Garancija: Ne
Isporuka: Pošta
Post Express
Lično preuzimanje
Plaćanje: Tekući račun (pre slanja)
Ostalo (pre slanja)
Pouzećem
Lično
Prodavac Pravno lice

Aleksandrijaknjizara (228)

100% pozitivnih ocena

Pozitivne: 266

Moj Dućan Moj Dućan

  Pošalji poruku

Svi predmeti člana


Kupindo zaštita

Aleksa Đilas Ruševine i zidoviTvrdi povezIzdavač AlbatrosRuševine i zidovi su najnovija knjiga dr Alekse Đilasa, beogradskog sociologa i publiciste. Ova zbirka eseja, portreta, polemika i intervjua sastoji se uglavnom od tekstova koje je Đilas objavljivao po našim i stranim časopisima. Često su to prvo bila predavanja koja je držao na najprestižnijim zapadnim, uglavnom američkim univerzitetima. Tekstovi nisu izgubili ni na svežini ni na važnosti. Vreme je potvrdilo uverljive Đilasove kritike zapadne politike prema Srbiji i Srbima, kao i njegove analize zabluda i stranputica srpskog nacionalizma.Mnoga njegova predviđanja katastrofalnih posledica američke spoljne politike pokazala su se kao tačna, a doista vredi pročitati njegove preporuke Zapadu šta može da nauči od disidenata iz Istočne Evrope i Jugoslavije.Pišući o pozitivnom istorijskom značaju Jugoslavije i jugoslovenstva, Aleksa Đilas ubedljivo pokazuje da pravog napretka na ovim prostorima ne može biti bez bliske saradnje naroda bivše Jugoslavije. Istovremeno, on vodi računa o srpskom nacionalnom interesu i suprotstavlja se bilo kakvom srpskom samožrtvovanju radi utopijskih jugoslovenskih ciljeva.Ruševine i zidovi su knjiga koja dokazuje da je moguć prosvećeni, liberalni nacionalizam. Ona je putokaz ka Evropi i Zapadu, ali i opomena da se treba kloniti vojnog i političkog vezivanja za velike sile i njihovu spoljnu politiku. 7/2

Načini plaćanja i preuzimanja:

Knjige se mogu preuzeti lično ili se šalju poštom.
Troškove poštarine snosi kupac prema zvaničnom cenovniku PTT Srbije, osim gde je naglašena besplatna dostava.

POST EXPRES
1-3 kg 270 din
3-5 kg 330 din
5-10 kg 380 din

Preporučena tiskovina
0 - 100 gr 137 din
100 - 250 gr 138 din
250 - 500 gr 169 din
500 - 1000 gr 180 din
1000 - 2000 gr 211 din

Način isporuke:
1. Post expres službom pouzećem ili uz predhodnu uplatu na račun(u zavisnosti od dogovora) cena poštarine ostaje ista po cenovniku koji je naznačen, bez dodatnih provizija na prenos novca.
2. Knjige se šalju poštom / Preporučenom tiskovinom uz predhodnu uplatu na račun.

Knjige šaljemo ponedeljkom i četvrtkom nakon čega dobijate broj pošiljke za elektronsko praćenje preko poštanskog sajta.

Knjige ne šaljemo u inostranstvo.

-U slučaju bilo kakvog nesporazuma, moguć je svaki dogovor oko rešavanja istog.

Predmet: 76390053
Aleksa Đilas Ruševine i zidoviTvrdi povezIzdavač AlbatrosRuševine i zidovi su najnovija knjiga dr Alekse Đilasa, beogradskog sociologa i publiciste. Ova zbirka eseja, portreta, polemika i intervjua sastoji se uglavnom od tekstova koje je Đilas objavljivao po našim i stranim časopisima. Često su to prvo bila predavanja koja je držao na najprestižnijim zapadnim, uglavnom američkim univerzitetima. Tekstovi nisu izgubili ni na svežini ni na važnosti. Vreme je potvrdilo uverljive Đilasove kritike zapadne politike prema Srbiji i Srbima, kao i njegove analize zabluda i stranputica srpskog nacionalizma.Mnoga njegova predviđanja katastrofalnih posledica američke spoljne politike pokazala su se kao tačna, a doista vredi pročitati njegove preporuke Zapadu šta može da nauči od disidenata iz Istočne Evrope i Jugoslavije.Pišući o pozitivnom istorijskom značaju Jugoslavije i jugoslovenstva, Aleksa Đilas ubedljivo pokazuje da pravog napretka na ovim prostorima ne može biti bez bliske saradnje naroda bivše Jugoslavije. Istovremeno, on vodi računa o srpskom nacionalnom interesu i suprotstavlja se bilo kakvom srpskom samožrtvovanju radi utopijskih jugoslovenskih ciljeva.Ruševine i zidovi su knjiga koja dokazuje da je moguć prosvećeni, liberalni nacionalizam. Ona je putokaz ka Evropi i Zapadu, ali i opomena da se treba kloniti vojnog i političkog vezivanja za velike sile i njihovu spoljnu politiku. 7/2 76390053 Aleksa Đilas Ruševine i zidovi

LimundoGrad koristi kolačiće u statističke i marketinške svrhe. Nastavkom korišćenja sajta smatramo da ste pristali na upotrebu kolačića. Više informacija.