pregleda

Snežana Ferjančić Konstantin 306 - 337


Cena:
699 din
Želi ovaj predmet: 1
Stanje: Novo
Garancija: Ne
Isporuka: Pošta
Post Express
Lično preuzimanje
Plaćanje: Tekući račun (pre slanja)
Ostalo (pre slanja)
Pouzećem
Lično
Prodavac Pravno lice

Aleksandrijaknjizara (229)

100% pozitivnih ocena

Pozitivne: 267

Moj Dućan Moj Dućan

  Pošalji poruku

Svi predmeti člana


Kupindo zaštita

Autor:: Snežana Ferjančić;Žanrovi:: Domaći pisci, Istorija;Izdavač:: Službeni glasnik;Godina izdanja:: 2013.;Broj strana: 232;Pismo: Ćirilica;Povez: Mek;Format: 15x23 cm;;Gaj Flavije Valerije Konstantin (306–337. godine) jedan je od najznačajnijih vladara poznog Rimskog carstva. Njegova vladavina počela je 306. godine u zapadnim provincijama kojima je upravljao njegov otac Konstancije. Vremenom se, kako je Konstantinov položaj jačao, proširila na čitavo carstvo. Put ka samostalnoj i apsolutnoj vlasti počeo je sukobom sa Maksencijem (312. godine), a završio se pobedom nad Licinijem (324. godine). Čitavo Rimsko carstvo našlo se u Konstantinovim rukama. On je postao jedini gospodar ove velike i moćne države. Konstantinovu vladavinu karakterisale su opsežne reforme i nova verska politika. Rimsko carstvo je u III veku, posle ubistva poslednjeg vladara dinastije Severa, zahvatila velika kriza, koja je ostavila duboke tragove u svim sferama života. Okončana je krajem III i početkom IV veka, zahvaljujući merama cara Dioklecijana (284–305. godine) i njegovih savladara. Oni su uspostavljanjem tetrarhije, te administrativnim, ekonomskim i vojnim reformama, uspeli da obnove moć i snagu poljuljanog carstva. Njihovu delatnost nastavio je i upotpunio Konstantin. Konstantinova vladavina donela je značajnu novinu u pogledu verske politike. Njegovi prethodnici i savladari progonili su hrišćane jer su Hristovi sledbenici, odbijajući da poštuju carski kult i da služe u rimskoj vojsci, podrivali temelje rimske države. Konstantin je napustio ovu politiku i pobrinuo se da hrišćanstvo postane zvanična vera Rimskog carstva, ravnopravna sa tradicionalnom religijom.8/1

Načini plaćanja i preuzimanja:

Knjige se mogu preuzeti lično ili se šalju poštom.
Troškove poštarine snosi kupac prema zvaničnom cenovniku PTT Srbije, osim gde je naglašena besplatna dostava.

POST EXPRES
1-3 kg 270 din
3-5 kg 330 din
5-10 kg 380 din

Preporučena tiskovina
0 - 100 gr 137 din
100 - 250 gr 138 din
250 - 500 gr 169 din
500 - 1000 gr 180 din
1000 - 2000 gr 211 din

Način isporuke:
1. Post expres službom pouzećem ili uz predhodnu uplatu na račun(u zavisnosti od dogovora) cena poštarine ostaje ista po cenovniku koji je naznačen, bez dodatnih provizija na prenos novca.
2. Knjige se šalju poštom / Preporučenom tiskovinom uz predhodnu uplatu na račun.

Knjige šaljemo ponedeljkom i četvrtkom nakon čega dobijate broj pošiljke za elektronsko praćenje preko poštanskog sajta.

Knjige ne šaljemo u inostranstvo.

-U slučaju bilo kakvog nesporazuma, moguć je svaki dogovor oko rešavanja istog.

Predmet: 76020233
Autor:: Snežana Ferjančić;Žanrovi:: Domaći pisci, Istorija;Izdavač:: Službeni glasnik;Godina izdanja:: 2013.;Broj strana: 232;Pismo: Ćirilica;Povez: Mek;Format: 15x23 cm;;Gaj Flavije Valerije Konstantin (306–337. godine) jedan je od najznačajnijih vladara poznog Rimskog carstva. Njegova vladavina počela je 306. godine u zapadnim provincijama kojima je upravljao njegov otac Konstancije. Vremenom se, kako je Konstantinov položaj jačao, proširila na čitavo carstvo. Put ka samostalnoj i apsolutnoj vlasti počeo je sukobom sa Maksencijem (312. godine), a završio se pobedom nad Licinijem (324. godine). Čitavo Rimsko carstvo našlo se u Konstantinovim rukama. On je postao jedini gospodar ove velike i moćne države. Konstantinovu vladavinu karakterisale su opsežne reforme i nova verska politika. Rimsko carstvo je u III veku, posle ubistva poslednjeg vladara dinastije Severa, zahvatila velika kriza, koja je ostavila duboke tragove u svim sferama života. Okončana je krajem III i početkom IV veka, zahvaljujući merama cara Dioklecijana (284–305. godine) i njegovih savladara. Oni su uspostavljanjem tetrarhije, te administrativnim, ekonomskim i vojnim reformama, uspeli da obnove moć i snagu poljuljanog carstva. Njihovu delatnost nastavio je i upotpunio Konstantin. Konstantinova vladavina donela je značajnu novinu u pogledu verske politike. Njegovi prethodnici i savladari progonili su hrišćane jer su Hristovi sledbenici, odbijajući da poštuju carski kult i da služe u rimskoj vojsci, podrivali temelje rimske države. Konstantin je napustio ovu politiku i pobrinuo se da hrišćanstvo postane zvanična vera Rimskog carstva, ravnopravna sa tradicionalnom religijom.8/1 76020233 Snežana Ferjančić Konstantin 306 - 337

LimundoGrad koristi kolačiće u statističke i marketinške svrhe. Nastavkom korišćenja sajta smatramo da ste pristali na upotrebu kolačića. Više informacija.