pregleda

Universal Geneve Polerouter cal. 218-9 Microrotor


Cena:
195.000 din
Želi ovaj predmet: 1
Stanje: Polovan bez oštećenja
Garancija: Ne
Isporuka: DExpress
Lično preuzimanje
Plaćanje: Tekući račun (pre slanja)
Pouzećem
Lično
Grad: Bački Petrovac,
Bački Petrovac
Prodavac

karol92 (12)

100% pozitivnih ocena

Pozitivne: 16

  Pošalji poruku

Svi predmeti člana


Kupindo zaštita

Proizvođač: Ostalo
Mehanizam: Automatik
Boja narukvice: Crna
Materijal narukvice: Koža
Tip: Muški
Vrsta: Ručni sat

Dobro uspostavljen kao jedan od najpoznatijih svetskih dizajnera satova, ako ne i najpoznatiji, Gerald Genta je ime koje zna skoro svaki ljubitelj satova. Dok su nekoliko njegovih dizajna, poput Audemars Piguet Roial Oak i Patek Philippe Nautilus, ušli u istoriju kao neki od najlegendarnijih satova ikada . Dizajniran od strane Gente 1954. kada je imao samo 23 godine, Universal Geneve Polerouter je sat koji je započeo njegovu slavnu karijeru. Kako priča kaže, Universal Geneve se obratio Genti da dizajnira sat za njih u znak sećanja na letove Scandinavian Airlines Sistems (SAS) iz Evrope za Los Anđeles i Njujork. Genta im je dizajnirao Polarouter koji je kasnije preimenovan u Polerouter. Naziv sata se može objasniti kada se razume ruta leta. Da bi leteo od Kopenhagena do Los Anđelesa, SAS je preleteo Severni pol. Ova putanja leta bez presedana skratila je vreme leta sa 36 na 22 sata. Međutim, let iznad Severnog pola imao je izazov suočavanja sa Zemljinim magnetizmom koji bi napravio haos na instrumentima za merenje vremena. SAS je zamolio Universal Geneve da natera svoje pilote da gledaju dovoljno čvrsto da izdrže taj magnetizam, i tako je rođen Polaruter. Prvih nekoliko Polaroutera je dato letačkom osoblju po sletanju u LAKS i sa SAS logom na brojčanicima. Samo nekoliko stotina njih je pušteno u prodaju, a kasnije su postali veoma poželjni. Prvobitni dizajn Polaroutera bio je prilično nenametljivo kućište od 34,5 mm sa ušicama za bombu i brojčanikom bez datuma. Godinu dana nakon puštanja u prodaju 1954. , sat je preimenovan u Polerouter i započeo je dizajnersko putovanje sa nekim malim estetskim promenama koje su se često dešavale. Godine 1955. prvi od velikih remonta Poleroutera došao je u obliku novog pokreta. UG je opremio sat svojim novim 215 mikro-rotorskim mehanizmom, prvim takve vrste. Ovaj mehanizam ima rotor za navijanje postavljen unutar mehanizma umesto ispod njega, čime se pomaže satu da zadrži tanko kućište. Pokret sa mikrorotorom Polerouters je imao natpis „ Patentna prava na čekanju“ do 1958. godine zbog pravnog spora sa Burenom. Pokret mikro-rotora se tokom godina stalno poboljšavao, a najčešći pokreti u Polerouter-u su kal. 68 i 69. Tokom svog životnog veka, Polerouter je imao najvišu cenu na tržištu, koštajući isto kao Rolek Ekplorer i Omega Seamaster u to vreme, i plasiran je kao elegantan sat sposoban da izdrži elemente. Uprkos tome što je početno prikazivanje završeno 1969. godine, 80-ih i 90-ih godina objavljene su još neke varijante kvarca koje nisu bile dobro prihvaćene. Polerouter je jedan od Gentinih satova sa najpristupačnijim cenama, iako je stekao određenu privlačnost kao kultni klasik. Zahvaljujući prestanku rada kompanije Universal Geneve, Polerouter je postao sat za koji kolekcionari počinju da shvataju da je pomalo vredan predlog u trenutku, a popularnost se samo povećava kako vreme odmiče.


Predmet: 77090737
Dobro uspostavljen kao jedan od najpoznatijih svetskih dizajnera satova, ako ne i najpoznatiji, Gerald Genta je ime koje zna skoro svaki ljubitelj satova. Dok su nekoliko njegovih dizajna, poput Audemars Piguet Roial Oak i Patek Philippe Nautilus, ušli u istoriju kao neki od najlegendarnijih satova ikada . Dizajniran od strane Gente 1954. kada je imao samo 23 godine, Universal Geneve Polerouter je sat koji je započeo njegovu slavnu karijeru. Kako priča kaže, Universal Geneve se obratio Genti da dizajnira sat za njih u znak sećanja na letove Scandinavian Airlines Sistems (SAS) iz Evrope za Los Anđeles i Njujork. Genta im je dizajnirao Polarouter koji je kasnije preimenovan u Polerouter. Naziv sata se može objasniti kada se razume ruta leta. Da bi leteo od Kopenhagena do Los Anđelesa, SAS je preleteo Severni pol. Ova putanja leta bez presedana skratila je vreme leta sa 36 na 22 sata. Međutim, let iznad Severnog pola imao je izazov suočavanja sa Zemljinim magnetizmom koji bi napravio haos na instrumentima za merenje vremena. SAS je zamolio Universal Geneve da natera svoje pilote da gledaju dovoljno čvrsto da izdrže taj magnetizam, i tako je rođen Polaruter. Prvih nekoliko Polaroutera je dato letačkom osoblju po sletanju u LAKS i sa SAS logom na brojčanicima. Samo nekoliko stotina njih je pušteno u prodaju, a kasnije su postali veoma poželjni. Prvobitni dizajn Polaroutera bio je prilično nenametljivo kućište od 34,5 mm sa ušicama za bombu i brojčanikom bez datuma. Godinu dana nakon puštanja u prodaju 1954. , sat je preimenovan u Polerouter i započeo je dizajnersko putovanje sa nekim malim estetskim promenama koje su se često dešavale. Godine 1955. prvi od velikih remonta Poleroutera došao je u obliku novog pokreta. UG je opremio sat svojim novim 215 mikro-rotorskim mehanizmom, prvim takve vrste. Ovaj mehanizam ima rotor za navijanje postavljen unutar mehanizma umesto ispod njega, čime se pomaže satu da zadrži tanko kućište. Pokret sa mikrorotorom Polerouters je imao natpis „ Patentna prava na čekanju“ do 1958. godine zbog pravnog spora sa Burenom. Pokret mikro-rotora se tokom godina stalno poboljšavao, a najčešći pokreti u Polerouter-u su kal. 68 i 69. Tokom svog životnog veka, Polerouter je imao najvišu cenu na tržištu, koštajući isto kao Rolek Ekplorer i Omega Seamaster u to vreme, i plasiran je kao elegantan sat sposoban da izdrži elemente. Uprkos tome što je početno prikazivanje završeno 1969. godine, 80-ih i 90-ih godina objavljene su još neke varijante kvarca koje nisu bile dobro prihvaćene. Polerouter je jedan od Gentinih satova sa najpristupačnijim cenama, iako je stekao određenu privlačnost kao kultni klasik. Zahvaljujući prestanku rada kompanije Universal Geneve, Polerouter je postao sat za koji kolekcionari počinju da shvataju da je pomalo vredan predlog u trenutku, a popularnost se samo povećava kako vreme odmiče. 77090737 Universal Geneve Polerouter cal. 218-9 Microrotor

LimundoGrad koristi kolačiće u statističke i marketinške svrhe. Nastavkom korišćenja sajta smatramo da ste pristali na upotrebu kolačića. Više informacija.