pregleda

Dejan Stojiljković - Konstantinovo raskršće


Cena:
890 din
Želi ovaj predmet: 2
Stanje: Polovan bez oštećenja
Garancija: Ne
Isporuka: Pošta
CC paket (Pošta)
Post Express
Lično preuzimanje
Plaćanje: Tekući račun (pre slanja)
Ostalo (pre slanja)
Lično
Grad: Novi Sad,
Novi Sad
Prodavac

Askeza (5961)

PREMIUM član
Član je postao Premium jer:
- ima 100 jedinstvenih pozitivnih ocena od kupaca,
- tokom perioda od 6 meseci uplati minimum 20.000 dinara na svoj Limundo račun.

100% pozitivnih ocena

Pozitivne: 10881

  Pošalji poruku

Svi predmeti člana


Kupindo zaštita

ISBN: Ostalo
Godina izdanja: 366
Autor: Domaći
Jezik: Srpski

Spoljašnjost kao na fotografijama, unutrašnjost u dobrom i urednom stanju!

Dobitnik nagrada „Svetosavski pečat“ i „Miloš Crnjanski“.

Prema legendi, klinovi kojima je Isus Hristos bio prikovan za krst nestali su nakon Njegovog vaskrsenja. Jedan je umetnut kao deo u kruni, drugi je stavljen na vrh koplja, a treći je pretopljen u sečivo mača... Onaj ko bude imao u posedu ove tri stvari zavladaće svetom. Ista legenda kaže da se treća sveta relikvija nalazi na Balkanu, na jugu zemlje koju potresa građanski rat, u gradu gde je rođen Konstantin Veliki.

U proleće 1939. Hajnrih Himler poklonio je Adolfu Hitleru mapu sa ucrtanih šest pravaca u kojima bi trebalo da se kreću istraživanja drevne arijevske prošlosti.

Jedan od tih pravaca pokazivao je na Srbiju.

Pet godina kasnije, u Nišu, oficir SS Hajnrih Kan uspeva da pronađe lokaciju mesta koje krije tajne velikog rimskog imperatora. Mač za kojim Hitler toliko žudi nalazi se ispod temelja antičkog Naisa, u zbirci oružja označenoj kao KONSTANTINOVO RASKRŠĆE. Ali na putu koji Kan treba da pređe, isprečiće se dvojica ljudi: zagonetni četnički major Nemanja Lukić i komandant odbrane grada - bavarski plemić Oto fon Fen. U isto vreme, pored bombi koje saveznici bacaju sa neba, Niš potresa serija stravičnih ubistava... U ludilu rata, to naizgled nikog ne uzbuđuje, ali jedna drevna reč može se čuti kako je tiho izgovaraju vojnici na mrtvoj straži, ta reč je VAMPIR. U noći kada saveznički bombarderi budu zapalili nebo iznad Niša, nedokučiva žudnja odvešće u podzemlje one koji nemaju šta da izgube. U mrak, gde sijaju oči boje purpura, ka mestu gde se seku granice dva sveta, ka KONSTANTINOVOM RASKRŠĆU.



Dejan Stojiljković (Niš, 1976) srpski je književnik, filmski i strip-scenarista.[1]

Autor je romana Konstantinovo raskršće[2] sа kojim je ušao u najjuži izbor za NIN-ovu nagradu i dobio nagrade Miloš Crnjanski i Svetosavski pečat. Objavio je takođe i romane Duge noći i crne zastave, Znamenje anđela, Kainov ožiljak (u četiri ruke, sa Vladimirom Kecmanovićem) i Olujni bedem, kao i prozne zbirke Leva strana druma, Low Life i Kišni psi. Zajedno sa Vladimirom Kecmanovićem i Draganom Paunovićem autor je ilustrovane trilogije o Nemanjićima, koju čine knjige U ime oca, Dva orla i U ime sina. Autor je više dramskih tekstova i strip-scenarija. Jedan je od scenarista serije Senke nad Balkanom, u režiji Dragana Bjelogrlića.

Biografija
Rođen je u u radničkoj porodici.

Završio je osnovnu školu `Dobrosav Jovanović Stanko` i elektrotehničku školu `Mija Stanimirović`, zatim je upisao Pravni fakultet Univerziteta u Nišu. Učestvovao je, kao pripadnik obezbeđenja studentskog protesta, u protestima 1996/97, a zatim postao član redakcije fakultetskog lista `Pravnik` gde je objavio svoje prve tekstove. 2004. godine, postao je glavni i odgovorni urednik akademskog lista `Pressing`, na tom mestu ostao je do 2009. godine.

Vojni rok odslužio je kao pripadnik Prištinskog korpusa Vojske Srbije i Crne gore, u 243. mehanizovanoj brigadi, 2003. godine, prvo u Leskovcu a zatim u Vranju i Kopnenoj zoni bezbednosti.

Na književnu scenu stupio je zbirkom priča Leva strana druma (SKC Niš, 2007, Medivest Niš 2010, IP Laguna, Beograd 2018)[3], nedugo zatim objavio je zbirku priča inspirisanih mitovima i legendama rokenrola pod nazivom Low Life (NKC, 2008, edicija „Tragači“, Medivest Niš 2013)[4] i istorijski roman Konstantinovo raskršće (IP Laguna, Beograd,2009), koji je postao bestseler i prodat u više od 80.000 primeraka, a do sada je preveden na ruski, makedonski, slovački, francuski i engleski.[5] U martu 2012. objavio je roman Duge noći i crne zastave (IP Laguna, Beograd) a u oktobru 2013. istorijski roman Znamenje anđela (IP Laguna, Beograd) a u oktobru 2014. roman o Ivi Andriću Kainov ožiljak (IP Laguna, Beograd) koji je napisao u četiri ruke zajedno sa Vladimirom Kecmanovićem. Juna 2018. objavio je Olujni bedem (IP Laguna, Beograd) roman koji je direktan nastavak romana Duge noći i crne zastave, a nakon njega i treći deo planiranog petoknjižja koji je izašao jula 2020. pod naslovom Dukat za Lađara (IP Laguna, Beograd).

Stojiljković je takođe autor dve zbirke priča koje su postale bestseleri i doprinele promeni odnosa domaće čitalačke publike prema kraćim formama Kišni psi (IP Laguna, 2015) i Neonski bluz (2020).


Leva strana druma, korice prvog izdanja, SKC Niš, 2007. Autor: Jovan Ukropina
Autor je nekoliko strip scenarija među kojima i strip-adaptacije romana Konstantinovo raskršće gde je sarađivao sa crtačima Draganom Paunovićem i Aleksom Gajićem u prva dva, i Nenadom Cvitičaninom, MIjatom MIjatovićem i Sinišom Radovićem u trećem delu..[6] Takođe je scenarista strip-adaptacije romana Duge noći i crne zastave čiji prvi album je objavljen od strane izdavačke kuće System Comics i nosi naslov Poslanstvo ognja. Na albumu su zajednički radili Aleksa Gajić, Tiberiu Beka, Ivan Stojković i Ivica Sretenović. U pripremi je drugi tom pod naslovom Đavolji sanovnik koji crta Nenad Cvitičanin.

Dramski program Radio Beograda adaptirao je njegovu novelu Lopuže poput nas u radio-dramu koja je premijerno izvedena novembra 2008. kao pripovetku Crv sumnje ili Durlanski masakr kratežom, obe priče su iz zbirke Leva strana druma.

Prvi je laureat nagrade za strip teoriju Nikola Mitrović Kokan.

Bio je redovan saradnik internet magazina za popularnu kulturu PopBoks[7] a pisao je i piše za Politiku, Urban Bug, Večernje novosti, Nacionalnu reviju Srbija, Nedeljnik, Blic, Vodič za život...

Idejni je tvorac i jedan od osnivača Treš festa[8], festivala andergraund književnosti koji se u kratkom periodu održavao u Nišu. Festival je ugašen nakon nekoliko izdanja.

Od 2012. je ekskluzivni autor izdavačke kuće „Blooming Twig Books“ iz Nju Jorka.[9]

Od 2012. do 2021. godine bio je urednik za prozu u časopisu Gradina

Od 2014. godine, Stojiljković je angažovan kao filmski i televizijski scenarista, gde potpisuje prve dve sezone serije Sanke nad Balkanom, drugu sezonu serije Žigosani u reketu, dokumentarno-istorijsku seriju Istorija Niša, kao i film i tv seriju Toma.

Redovni je saradnik internet servisa za čitanje elektronskih knjiga Bookmate gde je objavio niz zapaženih proznih ostvarenja, od pripovetki, preko novela, do literarnih serijala u epizodama.

Član je književne grupe P-70, Udruženja stripskih umetnika Srbije i Srpskog književnog društva.[10][11]

Urednik je novinske priče u magazinu Nedeljnik.

Proza mu je prevođena na ruski, engleski, grčki, slovački, makedonski, slovenački i francuski. Jedan je od najčitanijih savremenih srpskih pisaca. Član je književne grupe P-70, Srpskog književnog društva i Udruženja stripskih umetnika Srbije. Živi i radi u Nišu.

Početkom 2020. godine, počela je sa radom zvanična internet strana autora na adresi

Živi i radi na relaciji Niš-Beograd.

◻◼◻◼◻◼◻◼◻◼◻◼◻◼◻◼◻◼◻◼◻◼◻◼◻◼◻◼◻◼◻◼◻◼◻◼◻◼◻◼◻◼◻◼◻◼

☑ Zamolio bih clanove koji zele licno preuzimanje, da ne postavljaju uslove kako, sta, gde... licno preuzimanje je na mojoj adresi na Telepu, ako Vam to ne odgovara kupujte od nekog drugog.


☑ Svi predmeti su fotografisani na prirodnom svetlu, nema nikakvih filtera, efekata ili neceg slicnog !

❗❗❗ NE SALJEM U INOSTRANSTVO ❗❗❗

☑ Dobro pogledajte fotografije, da ne dodje do nekog nesporazuma!

☑ Tu sam za sva pitanja!

☑ Knjige saljem nakon uplate!

☑ POUZECEM SALJEM SAMO CLANOVIMA BEZ NEGATIVNIH OCENA!!!! Takodje ne saljem clanovima koji su novi tj. bez ocena!!!


☑ Filmski plakati:

☑ Molim Vas da ne ocekujete od plakata da izgledaju kao da su sada izasli iz stamparije, ipak neki od plakata imaju godina... i mi se nakon 50 godina zguzvamo :) Trudim se da ih sto bolje fotografisem kako bi ste imali uvid u stanje.

☑ Sto se tice cena plakata, uzmite samo u obzir da su ovo originalni plakati iz perioda filma, i da kada bi ste hteli da napravite (odstampate) bilo kakav filmski plakat sa intereneta kostalo bi Vas verovatno vise od hiljadu dinara...

☑ Antikvarne knjige:

☑ Sto se tice antikvarnih knjiga, molim Vas da ne ocekujete da knjige koje su stare neke i po 150 godina budu u savrsenom stanju, budite srecni sto su uopste pozivele toliko vremena i sto je informacija jos uvek u njima, a stanje kakvo je takvo je, uvek mogu da se odnesu da se prekorice i malo sreda, pa da opet dobiju malo svezine, naravno ko to zeli.




Predmet: 76237549
Spoljašnjost kao na fotografijama, unutrašnjost u dobrom i urednom stanju!

Dobitnik nagrada „Svetosavski pečat“ i „Miloš Crnjanski“.

Prema legendi, klinovi kojima je Isus Hristos bio prikovan za krst nestali su nakon Njegovog vaskrsenja. Jedan je umetnut kao deo u kruni, drugi je stavljen na vrh koplja, a treći je pretopljen u sečivo mača... Onaj ko bude imao u posedu ove tri stvari zavladaće svetom. Ista legenda kaže da se treća sveta relikvija nalazi na Balkanu, na jugu zemlje koju potresa građanski rat, u gradu gde je rođen Konstantin Veliki.

U proleće 1939. Hajnrih Himler poklonio je Adolfu Hitleru mapu sa ucrtanih šest pravaca u kojima bi trebalo da se kreću istraživanja drevne arijevske prošlosti.

Jedan od tih pravaca pokazivao je na Srbiju.

Pet godina kasnije, u Nišu, oficir SS Hajnrih Kan uspeva da pronađe lokaciju mesta koje krije tajne velikog rimskog imperatora. Mač za kojim Hitler toliko žudi nalazi se ispod temelja antičkog Naisa, u zbirci oružja označenoj kao KONSTANTINOVO RASKRŠĆE. Ali na putu koji Kan treba da pređe, isprečiće se dvojica ljudi: zagonetni četnički major Nemanja Lukić i komandant odbrane grada - bavarski plemić Oto fon Fen. U isto vreme, pored bombi koje saveznici bacaju sa neba, Niš potresa serija stravičnih ubistava... U ludilu rata, to naizgled nikog ne uzbuđuje, ali jedna drevna reč može se čuti kako je tiho izgovaraju vojnici na mrtvoj straži, ta reč je VAMPIR. U noći kada saveznički bombarderi budu zapalili nebo iznad Niša, nedokučiva žudnja odvešće u podzemlje one koji nemaju šta da izgube. U mrak, gde sijaju oči boje purpura, ka mestu gde se seku granice dva sveta, ka KONSTANTINOVOM RASKRŠĆU.



Dejan Stojiljković (Niš, 1976) srpski je književnik, filmski i strip-scenarista.[1]

Autor je romana Konstantinovo raskršće[2] sа kojim je ušao u najjuži izbor za NIN-ovu nagradu i dobio nagrade Miloš Crnjanski i Svetosavski pečat. Objavio je takođe i romane Duge noći i crne zastave, Znamenje anđela, Kainov ožiljak (u četiri ruke, sa Vladimirom Kecmanovićem) i Olujni bedem, kao i prozne zbirke Leva strana druma, Low Life i Kišni psi. Zajedno sa Vladimirom Kecmanovićem i Draganom Paunovićem autor je ilustrovane trilogije o Nemanjićima, koju čine knjige U ime oca, Dva orla i U ime sina. Autor je više dramskih tekstova i strip-scenarija. Jedan je od scenarista serije Senke nad Balkanom, u režiji Dragana Bjelogrlića.

Biografija
Rođen je u u radničkoj porodici.

Završio je osnovnu školu `Dobrosav Jovanović Stanko` i elektrotehničku školu `Mija Stanimirović`, zatim je upisao Pravni fakultet Univerziteta u Nišu. Učestvovao je, kao pripadnik obezbeđenja studentskog protesta, u protestima 1996/97, a zatim postao član redakcije fakultetskog lista `Pravnik` gde je objavio svoje prve tekstove. 2004. godine, postao je glavni i odgovorni urednik akademskog lista `Pressing`, na tom mestu ostao je do 2009. godine.

Vojni rok odslužio je kao pripadnik Prištinskog korpusa Vojske Srbije i Crne gore, u 243. mehanizovanoj brigadi, 2003. godine, prvo u Leskovcu a zatim u Vranju i Kopnenoj zoni bezbednosti.

Na književnu scenu stupio je zbirkom priča Leva strana druma (SKC Niš, 2007, Medivest Niš 2010, IP Laguna, Beograd 2018)[3], nedugo zatim objavio je zbirku priča inspirisanih mitovima i legendama rokenrola pod nazivom Low Life (NKC, 2008, edicija „Tragači“, Medivest Niš 2013)[4] i istorijski roman Konstantinovo raskršće (IP Laguna, Beograd,2009), koji je postao bestseler i prodat u više od 80.000 primeraka, a do sada je preveden na ruski, makedonski, slovački, francuski i engleski.[5] U martu 2012. objavio je roman Duge noći i crne zastave (IP Laguna, Beograd) a u oktobru 2013. istorijski roman Znamenje anđela (IP Laguna, Beograd) a u oktobru 2014. roman o Ivi Andriću Kainov ožiljak (IP Laguna, Beograd) koji je napisao u četiri ruke zajedno sa Vladimirom Kecmanovićem. Juna 2018. objavio je Olujni bedem (IP Laguna, Beograd) roman koji je direktan nastavak romana Duge noći i crne zastave, a nakon njega i treći deo planiranog petoknjižja koji je izašao jula 2020. pod naslovom Dukat za Lađara (IP Laguna, Beograd).

Stojiljković je takođe autor dve zbirke priča koje su postale bestseleri i doprinele promeni odnosa domaće čitalačke publike prema kraćim formama Kišni psi (IP Laguna, 2015) i Neonski bluz (2020).


Leva strana druma, korice prvog izdanja, SKC Niš, 2007. Autor: Jovan Ukropina
Autor je nekoliko strip scenarija među kojima i strip-adaptacije romana Konstantinovo raskršće gde je sarađivao sa crtačima Draganom Paunovićem i Aleksom Gajićem u prva dva, i Nenadom Cvitičaninom, MIjatom MIjatovićem i Sinišom Radovićem u trećem delu..[6] Takođe je scenarista strip-adaptacije romana Duge noći i crne zastave čiji prvi album je objavljen od strane izdavačke kuće System Comics i nosi naslov Poslanstvo ognja. Na albumu su zajednički radili Aleksa Gajić, Tiberiu Beka, Ivan Stojković i Ivica Sretenović. U pripremi je drugi tom pod naslovom Đavolji sanovnik koji crta Nenad Cvitičanin.

Dramski program Radio Beograda adaptirao je njegovu novelu Lopuže poput nas u radio-dramu koja je premijerno izvedena novembra 2008. kao pripovetku Crv sumnje ili Durlanski masakr kratežom, obe priče su iz zbirke Leva strana druma.

Prvi je laureat nagrade za strip teoriju Nikola Mitrović Kokan.

Bio je redovan saradnik internet magazina za popularnu kulturu PopBoks[7] a pisao je i piše za Politiku, Urban Bug, Večernje novosti, Nacionalnu reviju Srbija, Nedeljnik, Blic, Vodič za život...

Idejni je tvorac i jedan od osnivača Treš festa[8], festivala andergraund književnosti koji se u kratkom periodu održavao u Nišu. Festival je ugašen nakon nekoliko izdanja.

Od 2012. je ekskluzivni autor izdavačke kuće „Blooming Twig Books“ iz Nju Jorka.[9]

Od 2012. do 2021. godine bio je urednik za prozu u časopisu Gradina

Od 2014. godine, Stojiljković je angažovan kao filmski i televizijski scenarista, gde potpisuje prve dve sezone serije Sanke nad Balkanom, drugu sezonu serije Žigosani u reketu, dokumentarno-istorijsku seriju Istorija Niša, kao i film i tv seriju Toma.

Redovni je saradnik internet servisa za čitanje elektronskih knjiga Bookmate gde je objavio niz zapaženih proznih ostvarenja, od pripovetki, preko novela, do literarnih serijala u epizodama.

Član je književne grupe P-70, Udruženja stripskih umetnika Srbije i Srpskog književnog društva.[10][11]

Urednik je novinske priče u magazinu Nedeljnik.

Proza mu je prevođena na ruski, engleski, grčki, slovački, makedonski, slovenački i francuski. Jedan je od najčitanijih savremenih srpskih pisaca. Član je književne grupe P-70, Srpskog književnog društva i Udruženja stripskih umetnika Srbije. Živi i radi u Nišu.

Početkom 2020. godine, počela je sa radom zvanična internet strana autora na adresi

Živi i radi na relaciji Niš-Beograd.
76237549 Dejan Stojiljković - Konstantinovo raskršće

LimundoGrad koristi kolačiće u statističke i marketinške svrhe. Nastavkom korišćenja sajta smatramo da ste pristali na upotrebu kolačića. Više informacija.