pregleda

Stevan Sremac Zona Zamfirova


Cena:
299 din
Stanje: Polovan bez oštećenja
Garancija: Ne
Isporuka: Pošta
Post Express
Lično preuzimanje
Plaćanje: Tekući račun (pre slanja)
Ostalo (pre slanja)
Pouzećem
Lično
Prodavac Pravno lice

Aleksandrijaknjizara (227)

100% pozitivnih ocena

Pozitivne: 265

Moj Dućan Moj Dućan

  Pošalji poruku

Svi predmeti člana


Kupindo zaštita

Stevan Sremac Zona ZamforovaMeki povez„Zona Zamfirova“ književno je delo Stevana Sremca. Ono ne može da se svrsta u jednu književnu vrstu, jer je njezin autor naziva pripovetkom, dok delo po svojoj formi spada u roman.Radnja romana odvija se krajem 19. veka u Nišu. To je priča o ljubavi devojke i mladića koji dolaze iz različitih društvenih slojeva, pa ta ljubav time nije ni jednostavna ni lako ostvariva. Osim distinkcije u toj socijalnoj sferi, roman ističe i raskol u odnosu starog i novog.Sama fabula ovog dela čini se jednostavnom i već više puta viđenom, tako da ono ne može da se podiči originalnošću s te tematske strane. Ipak, iz trivijalnosti su ga izvukli izvrsni opisi društva i zajednice u kojoj se odvija radnja. Prikazom cele lepeze raznolikih likova u mnogim zanimljivim epizodama, stvara se odlična podloga za prikaz društvene sfere života 19. veka.Iako je napisan davno, ovaj roman nalikuje današnjim romantičnim komedijama gde na kraju uvek pobeđuje ljubav. Dvoje mladih koji se vole, bez obzira na stalež, bogatstvo, zastarele običaje te želje i namere drugih, na kraju završavaju zajedno.Roman počinje opisom glavne junakinje kojoj se dive svi u Nišu. Zona je toliko lepa da je o njoj čak ispevana pesma. U nju su bili zaljubljeni svi mladići, pa tako i mladi kujundžija Mane koji je stasao za ženidbu. Iako se Mane sviđao Zoni, ona je bila gazdinska kćerka pa nije htela da to pokaže.Nakon što je Zona konačno priznala svoja osećanja prema Manetu, između njih su se umešale njihove tetke i ostala rodbina. Manetova tetka je tražila Zonu za njega, ali njene tetke su bile protiv toga jer je on bio zanatlija. Htele su da udaju Zonu za nekog bogatog i uglednog ženika.Zona je zbog svega bila primorana da Manetu kaže kako on nije za nju, dok je njen otac, hadži-Zamfir, po čaršiji širio loše priče o njemu. Kako bi se osvetio, Mane je pred ljudima lažirao Zoninu udaju za drugoga. Namestio je sve tako da izgleda kao da je ona pobegla od kuće kako bi se udala, premda je ona zapravo celo vreme bila u kući.U čaršiji su sve to protumačili kao da je hadži-Zamfir odmah pronašao Zonu i na silu je vratio kući. Mestom su se vrlo brzo proširile priče o Zoninoj sramoti pa je čak ispevana i nova pesma. Njen otac i tetke su pokušavali na razne načine ispraviti situaciju, ali nije im uspevalo.Dok su se svi naslađivali Zoninom sramotom, Mane je duboko u sebi bio nesrećan jer je još uvek voleo Zonu. Zona je bivala sve tužnija, a to je posebno teško padalo njenom ocu. On je na kraju ipak odlučio popustiti pa je otišao do Maneta i savetovao mu da dođe isprositi Zonu.6/4

Načini plaćanja i preuzimanja:

Knjige se mogu preuzeti lično ili se šalju poštom.
Troškove poštarine snosi kupac prema zvaničnom cenovniku PTT Srbije, osim gde je naglašena besplatna dostava.

POST EXPRES
1-3 kg 270 din
3-5 kg 330 din
5-10 kg 380 din

Preporučena tiskovina
0 - 100 gr 137 din
100 - 250 gr 138 din
250 - 500 gr 169 din
500 - 1000 gr 180 din
1000 - 2000 gr 211 din

Način isporuke:
1. Post expres službom pouzećem ili uz predhodnu uplatu na račun(u zavisnosti od dogovora) cena poštarine ostaje ista po cenovniku koji je naznačen, bez dodatnih provizija na prenos novca.
2. Knjige se šalju poštom / Preporučenom tiskovinom uz predhodnu uplatu na račun.

Knjige šaljemo ponedeljkom i četvrtkom nakon čega dobijate broj pošiljke za elektronsko praćenje preko poštanskog sajta.

Knjige ne šaljemo u inostranstvo.

-U slučaju bilo kakvog nesporazuma, moguć je svaki dogovor oko rešavanja istog.

Predmet: 76049849
Stevan Sremac Zona ZamforovaMeki povez„Zona Zamfirova“ književno je delo Stevana Sremca. Ono ne može da se svrsta u jednu književnu vrstu, jer je njezin autor naziva pripovetkom, dok delo po svojoj formi spada u roman.Radnja romana odvija se krajem 19. veka u Nišu. To je priča o ljubavi devojke i mladića koji dolaze iz različitih društvenih slojeva, pa ta ljubav time nije ni jednostavna ni lako ostvariva. Osim distinkcije u toj socijalnoj sferi, roman ističe i raskol u odnosu starog i novog.Sama fabula ovog dela čini se jednostavnom i već više puta viđenom, tako da ono ne može da se podiči originalnošću s te tematske strane. Ipak, iz trivijalnosti su ga izvukli izvrsni opisi društva i zajednice u kojoj se odvija radnja. Prikazom cele lepeze raznolikih likova u mnogim zanimljivim epizodama, stvara se odlična podloga za prikaz društvene sfere života 19. veka.Iako je napisan davno, ovaj roman nalikuje današnjim romantičnim komedijama gde na kraju uvek pobeđuje ljubav. Dvoje mladih koji se vole, bez obzira na stalež, bogatstvo, zastarele običaje te želje i namere drugih, na kraju završavaju zajedno.Roman počinje opisom glavne junakinje kojoj se dive svi u Nišu. Zona je toliko lepa da je o njoj čak ispevana pesma. U nju su bili zaljubljeni svi mladići, pa tako i mladi kujundžija Mane koji je stasao za ženidbu. Iako se Mane sviđao Zoni, ona je bila gazdinska kćerka pa nije htela da to pokaže.Nakon što je Zona konačno priznala svoja osećanja prema Manetu, između njih su se umešale njihove tetke i ostala rodbina. Manetova tetka je tražila Zonu za njega, ali njene tetke su bile protiv toga jer je on bio zanatlija. Htele su da udaju Zonu za nekog bogatog i uglednog ženika.Zona je zbog svega bila primorana da Manetu kaže kako on nije za nju, dok je njen otac, hadži-Zamfir, po čaršiji širio loše priče o njemu. Kako bi se osvetio, Mane je pred ljudima lažirao Zoninu udaju za drugoga. Namestio je sve tako da izgleda kao da je ona pobegla od kuće kako bi se udala, premda je ona zapravo celo vreme bila u kući.U čaršiji su sve to protumačili kao da je hadži-Zamfir odmah pronašao Zonu i na silu je vratio kući. Mestom su se vrlo brzo proširile priče o Zoninoj sramoti pa je čak ispevana i nova pesma. Njen otac i tetke su pokušavali na razne načine ispraviti situaciju, ali nije im uspevalo.Dok su se svi naslađivali Zoninom sramotom, Mane je duboko u sebi bio nesrećan jer je još uvek voleo Zonu. Zona je bivala sve tužnija, a to je posebno teško padalo njenom ocu. On je na kraju ipak odlučio popustiti pa je otišao do Maneta i savetovao mu da dođe isprositi Zonu.6/4 76049849 Stevan Sremac Zona Zamfirova

LimundoGrad koristi kolačiće u statističke i marketinške svrhe. Nastavkom korišćenja sajta smatramo da ste pristali na upotrebu kolačića. Više informacija.