pregleda

Danijel Defo Robinson Kruso


Cena:
299 din
Stanje: Polovan bez oštećenja
Garancija: Ne
Isporuka: Pošta
Post Express
Lično preuzimanje
Plaćanje: Tekući račun (pre slanja)
Ostalo (pre slanja)
Pouzećem
Lično
Prodavac Pravno lice

Aleksandrijaknjizara (227)

100% pozitivnih ocena

Pozitivne: 265

Moj Dućan Moj Dućan

  Pošalji poruku

Svi predmeti člana


Kupindo zaštita

Danijel Defo Robinson KrusoTvrdi povezIzdavač Mlado PokolenjeRobinzon Kruso je avanturistički roman engleskog pisca Danijela Defoa. Roman je prvi put objavljen 1719. godine. Robinzon Kruso je običan četrnaestogodišnji dečak koji se usudio da plovi kao moreplovac, a spletom nesrećnih okolnosti završio je na tropskom ostrvu gde je morao da preživi na razne načine.Iako je roman nastao pre tri stotine godina, on ne menja njegov značaj u današnjoj kulturi i književnosti za decu. Reč „Robinzon“ postala je sinonim za one koji žive usamljenim životom. O romanu su snimljeni brojni filmovi i poslužio je kao inspiracija mnogim drugim autorima za pisanje romana tog žanra.Veruje se da je priča inspirisana stvarnim iskustvima Aleksandra Selkirka, škotskog brodolomca koji je živeo na pacifičkom ostrvu Mas a Tiera nešto više od četiri godine. U čast romana, čileanske vlasti su 1966. preimenovale ostrvo u Robinzon Kruso.Robinzonova avantura je počela kada je sa 14 godina otišao u London sa školskim drugom. Njegovo prvo putovanje nije bilo tako prijatno kao što je zamišljao. Njegov brod je pogodila strašna oluja. Uprkos tome, nastavio je svoje putovanje na novom brodu koji su zatim zarobili pirati i Kruso je proveo nekoliko godina u zatočeništvu kao rob.Jednog dana gospodar ga je poslao na more da peca sa još jednim robom, a njih dvojica su iskoristili priliku da pobegnu. Sa sledećim brodom, Robinzon je otputovao u Brazil, gde je kupio malo imanje i počeo da proizvodi šećer i duvan. Neko vreme je živeo mirnim životom u Brazilu i uspešno je vodio plantažu, ali je na nagovor trgovaca krenuo da nabavlja robove kod obala Afrike.Njihov brod je pogodila strašna oluja, koja je izazvala brodolom kod obala Južne Amerike. Robinzon je jedini preživeo. Nakon buđenja, shvatio je da je njegov brod van vidokruga, pa je bio prinuđen da preživi potpuno sam bez ičega.Robinzon je mnogo godina proveo u samoći, gde su ga samo koze, psi i papagaji čuvali da potpuno ne poludi. Jednog dana je sa susednog ostrva spasao divljaka od ljudoždera, kome je dao ime Petko. Postao mu je verni prijatelj i sluga.Krusou se pojavila prilika da se spase kada je engleski brod na kome se pobunila posada pristao na ostrvo. Kruso je pomogao kapetanu da vrati brod i tako zaradio put u Englesku.4/4

Načini plaćanja i preuzimanja:

Knjige se mogu preuzeti lično ili se šalju poštom.
Troškove poštarine snosi kupac prema zvaničnom cenovniku PTT Srbije, osim gde je naglašena besplatna dostava.

POST EXPRES
1-3 kg 270 din
3-5 kg 330 din
5-10 kg 380 din

Preporučena tiskovina
0 - 100 gr 137 din
100 - 250 gr 138 din
250 - 500 gr 169 din
500 - 1000 gr 180 din
1000 - 2000 gr 211 din

Način isporuke:
1. Post expres službom pouzećem ili uz predhodnu uplatu na račun(u zavisnosti od dogovora) cena poštarine ostaje ista po cenovniku koji je naznačen, bez dodatnih provizija na prenos novca.
2. Knjige se šalju poštom / Preporučenom tiskovinom uz predhodnu uplatu na račun.

Knjige šaljemo ponedeljkom i četvrtkom nakon čega dobijate broj pošiljke za elektronsko praćenje preko poštanskog sajta.

Knjige ne šaljemo u inostranstvo.

-U slučaju bilo kakvog nesporazuma, moguć je svaki dogovor oko rešavanja istog.

Predmet: 77354669
Danijel Defo Robinson KrusoTvrdi povezIzdavač Mlado PokolenjeRobinzon Kruso je avanturistički roman engleskog pisca Danijela Defoa. Roman je prvi put objavljen 1719. godine. Robinzon Kruso je običan četrnaestogodišnji dečak koji se usudio da plovi kao moreplovac, a spletom nesrećnih okolnosti završio je na tropskom ostrvu gde je morao da preživi na razne načine.Iako je roman nastao pre tri stotine godina, on ne menja njegov značaj u današnjoj kulturi i književnosti za decu. Reč „Robinzon“ postala je sinonim za one koji žive usamljenim životom. O romanu su snimljeni brojni filmovi i poslužio je kao inspiracija mnogim drugim autorima za pisanje romana tog žanra.Veruje se da je priča inspirisana stvarnim iskustvima Aleksandra Selkirka, škotskog brodolomca koji je živeo na pacifičkom ostrvu Mas a Tiera nešto više od četiri godine. U čast romana, čileanske vlasti su 1966. preimenovale ostrvo u Robinzon Kruso.Robinzonova avantura je počela kada je sa 14 godina otišao u London sa školskim drugom. Njegovo prvo putovanje nije bilo tako prijatno kao što je zamišljao. Njegov brod je pogodila strašna oluja. Uprkos tome, nastavio je svoje putovanje na novom brodu koji su zatim zarobili pirati i Kruso je proveo nekoliko godina u zatočeništvu kao rob.Jednog dana gospodar ga je poslao na more da peca sa još jednim robom, a njih dvojica su iskoristili priliku da pobegnu. Sa sledećim brodom, Robinzon je otputovao u Brazil, gde je kupio malo imanje i počeo da proizvodi šećer i duvan. Neko vreme je živeo mirnim životom u Brazilu i uspešno je vodio plantažu, ali je na nagovor trgovaca krenuo da nabavlja robove kod obala Afrike.Njihov brod je pogodila strašna oluja, koja je izazvala brodolom kod obala Južne Amerike. Robinzon je jedini preživeo. Nakon buđenja, shvatio je da je njegov brod van vidokruga, pa je bio prinuđen da preživi potpuno sam bez ičega.Robinzon je mnogo godina proveo u samoći, gde su ga samo koze, psi i papagaji čuvali da potpuno ne poludi. Jednog dana je sa susednog ostrva spasao divljaka od ljudoždera, kome je dao ime Petko. Postao mu je verni prijatelj i sluga.Krusou se pojavila prilika da se spase kada je engleski brod na kome se pobunila posada pristao na ostrvo. Kruso je pomogao kapetanu da vrati brod i tako zaradio put u Englesku.4/4 77354669 Danijel Defo Robinson Kruso

LimundoGrad koristi kolačiće u statističke i marketinške svrhe. Nastavkom korišćenja sajta smatramo da ste pristali na upotrebu kolačića. Više informacija.