pregleda

LP TOK ŽIVOTA (posle REZERVNI TOČAK), (1981) PERFEKTNA


Cena:
5.999 din
Želi ovaj predmet: 1
Stanje: Polovan bez oštećenja
Garancija: Ne
Isporuka: Post Express
Lično preuzimanje
Plaćanje: Tekući račun (pre slanja)
Ostalo (pre slanja)
Lično
Grad: Beograd-Savski venac,
Beograd-Savski venac
Prodavac

REX_3x3 (1986)

99,62% pozitivnih ocena

Pozitivne: 22748

  Pošalji poruku

Svi predmeti člana


Kupindo zaštita

Godina izdanja: 1981
Poreklo: Domaći izvođač
Tip: LP
Izdavač: PGP RTB
Žanr: Rok

format: LP
artist: TOK ŽIVOTA (Bosnia, Yugoslavia)
title: Tok života
release date: 1981
label, Cat. No.: PGP RTB, 2120348
style: rock

PERFEKTAN PRIMERAK, možda i neslušan - ploča i omot su MINT (5).

Jugoslavija je bila zemlja čuda, u kojoj je bilo moguće da se u bosanskom gradiću Doboju, mimo svih muzičkih raskrsnica, krajem 70-ih rodi opasan rock sastav, koji će snimiti 2 singla i jedan totalno nezapažen LP. U toj i takvoj zemlji čuda je bilo moguće da ovakav muzički biser (mislim na stanje na muzičkoj sceni 1980. godine) ostane totalno nezapažen i skrajnut, što je dovelo i do raspada benda, pa je ritam sekcija Raspopović - Rebić osnovala novi bend, REZERVNI TOČAK.

TOK ŽIVOTA je brainchild Vladimira Vukojevića - Baje, gitariste, tekstopisca, pevača i kompozitora, jednom rečju - masterminda grupe. Da sve bude zanimljivije, 2 teksta sa ove ploče je napisao izvesni Borisav Đorđević, koji je 1980. služio vojsku u Doboju, gde se družio sa tamošnjim rokerima. Za one koji nisu pogodili, taj vojnik je Bora Ćorba, što ovoj ploči daje dodatni kolekcionarski plus.

Muzički, ovo je odličan spoj progressive, blues, classic rocka, sa minimalnim uplivima hard rocka. Pesme, melodije, harmonije... su neobične za ono vreme, i teško uporedive sa drugim tadašnjim bendovima, što svakako treba da zainteresuje prave ljubitelje muzike, da makar danas, 40-ak godina kasnije, otkriju ovaj muzički dragulj. Lični favoriti su mi bili i ostali `Deni` i `Čudan preobražaj`, ali ni druge numere nisu mnogo lošije.

Pošto je omot maksimalno nekomunikativan, kako po ekstremno lošem dizajnu, tako i po nedostatku podataka, evo ko su bili članovi benda, jer čak ni to nije napisano na omotu, ni LP-ja ni singlova: Vladimir Vukojević - Baja (gitara, vokal); Davor Jašek (klavijature); Slavko rebić - Reba (Ubas gitara) i Vukić Raspopović - Vule (bubnjevi). Reba i Vule su, kao što sam rekao, nastavili karijeru u REZERVNOM TOČKU. Davor je svirao sa mnogima, od Kiće Slabinca i Tereze do benda KAKTUS u kome je pevao njegov brat Zoran, kao i na poslednjem albumu REZERVNOG TOČKA. Glavni lik ove zanimljive rock priče - Baja, se izgleda povukao sa scene, jer o njemu ne nalazimo nikakve podatke o kasnijim muzičkim angažmanima. Još jednom, iznenadiće vas TOK ŽIVOTA, preslušajte ovaj LP, pa makar i na youtube-u jer se vinili veoma teško nalaze, zbog minimalnog tiraža...

A1 Ja sam u stvari još onaj stari 3:16
A2 Čudan preobražaj 5:00
A3 Tok života 2:56
A4 Previranje 4:16
A5 Proživi dok si mlad 2:55
B1 Ko te ne zna 3:42
B2 To bi za tu ljubav vrijedilo 3:50
B3 Deni 4:19
B4 Ko pjeva, zlo ne misli 3:02
B5 Kućni gazda 2:50

======================================================================
U svojoj prodajnoj kolekciji imam sledeće ploče dobojskih bendova TOK ŽIVOTA i REZERVNI TOĆAK:

TOK ŽIVOTA - kompletna vinilna diskografija:

1) SP TOK ŽIVOTA - `Don Kihot / Balada o Mirjani` (1979, Helidon)

2) SP TOK ŽIVOTA - `Fakin i striptizeta / Nekad i sad` (1979, Helidon)

3) LP TOK ŽIVOTA - `Tok života` (1981, PGP RTB)
https://www.kupindo.com/Ploce/72699481_LP-TOK-ZIVOTA-posle-REZERVNI-TOCAK-1981-PERFEKTNA
_____________________________________________________________________

REZERVNI TOČAK - kompletna vinilna diskografija:

1) LP REZERVNI TOČAK - `Miris žene i benzina` (1983, Diskos)
https://www.kupindo.com/Ploce/63437077_LP-REZERVNI-TOCAK-Miris-zene-i-benzina-1983-perfekt
https://www.kupindo.com/Ploce/62385825_LP-REZERVNI-TOCAK-Miris-zene-i-benzina-1983-odlicna
https://www.kupindo.com/Ploce/72699305_LP-REZERVNI-TOCAK-Miris-zene-i-benzina-1983-VG-
https://www.kupindo.com/Ploce/61790921_LP-REZERVNI-TOCAK-Miris-zene-i-benzina-1983-G-VG

2) LP REZERVNI TOČAK - `Poslije tebe` (1984, Diskos)
https://www.kupindo.com/Ploce/72699425_LP-REZERVNI-TOCAK-Poslije-tebe-1984-odlicna

3) LP REZERVNI TOČAK - `Zvižduk sa ulice` (1989, Diskoton)
https://www.kupindo.com/Ploce/72699457_LP-REZERVNI-TOCAK-Zvizduk-u-osam-1989-PERFEKTNA
https://www.kupindo.com/Ploce/72699473_LP-REZERVNI-TOCAK-Zvizduk-u-osam-1989-ODLICNA

OPŠTA PRAVILA – PROČITAJTE PRE KUPOVINE - VAŽE ZA SVE KUPOVINE

*****************************************************************************************************
I DON`T SEND ABROAD.
KUPCI IZ INOSTRANSTVA, PRE KUPOVINE OBAVEZNO ME PRVO KONTAKTIRAJTE !!! TRENUTNO NE ŠALJEM POŠILJKE U INOSTRANSTVO ZBOG NOVE CARINSKE PROCEDURE U SRBIJI.
FOREIGN CUSTOMERS – ALWAYS, ALWAYS, ALWAYS ASK FIRST BEFORE BUYING. AT THIS MOMENT, DUE TO NEW SERBIAN CUSTOMS EXPORT PROCEDURE - I DON`T SEND ABROAD, SORRY.
*****************************************************************************************************

PRVO UPLATA NA RAČUN – ONDA SLANJE: takva je praksa. Beograđani mogu da koriste i mogućnost lične isporuke (tada plaćaju prilikom isporuke, kada se nađemo), a stari kupci i – i pouzeće. Javite se nakon kupovine porukom da vam dostavim broj tekućeg računa za uplatu, i obračun kompletne cene, sa uračunatim ptt troškovima.

POUZEĆEM NE ŠALJEM, osim samo starim kupcima, koji su već kupovali kod mene. Svi ostali - prvi put uplaćuju unapred, a za naredne kupovine moguća je (mada i to ne uvek) i isporuka pouzećem, Post Expressom. Da ponovim, nikad i nikome prvi put ne šaljem pouzećem. Ako vam to ne odgovara, nemojte poručivati kod mene. No, ako sve prođe dobro, od naredne kupovine i to može biti opcija.

ŠALJEM SAMO POST EXPRESSOM (i eventualno kao CC PAKET ako insistirate) i troškove poštarine snosi kupac. Ne šaljem preko drugih kurirskih službi.

NE ŠALJEM OBIČNOM I PREPORUČENOM POŠTOM, jer zbog svega par dinara razlike u ceni poštarine, sigurnost i brzina dostave su znatno lošije, a moj posao pakovanja znatno teži, uz stajanje u redovima pošte. Znači, samo je moguće slanje Post Expressom (i kao CC paket), koji je najbrži i najsigurniji način dostave.

LIČNA ISPORUKA: moguća je manje-više svakog dana, u centru Beograda, iznad Železničke stanice, na uglu Sarajevske (Hajduk Veljkov venac) i Nemanjine (to je jedna raskrsnica ispod one gde Nemanjina seče Kneza Miloša), kod nekadašnje radnje Borovo - Borelli, gde je sada pošta sa paketomatima. Moguća je eventualno i isporuka na drugom mestu u centru grada ili drugde, ali samo eventualno i kada mi odgovara. Ukoliko kojim slučajem ne znate gde se nalazi `moj ćošak`, javite mi se, pa ću vam na email poslati sliku lokacije ili dodatna uputstva.

*********************************************************************

U proteklih nekoliko godina polako postavljam ploče, CD, MC, knjige, fanzine... iz svoje kolekcije, skupljane tokom skoro 50 godina i posebno dopunjavane jedinstvenim primercima tokom godina kada sam bio glavni urednik i časopisa Rock Express, Metal Express, Muzičar i Metal Market i vlasnik izdavačke kuće Rock Express Records.

PLOČE NE TESTIRAM, procene (gradiranje) su date vizuelno i po sećanju, odnosno neke su testirane su davno, pre više od 10-20 ili čak i 30 godina. Nisam u mogućnosti danas da puštam i proveravam ploče (jer me čeka barem 3000 mojih ploča koje nisam preslušao). Isto važi i za ostale nosače zvuka. Sve slike ploča i drugih nosača zvuka su autentične, a procene očuvanosti date na osnovu 45-godišnjeg iskustva, pa se u njih možete sasvim pouzdati.

OCENE PLOČA: SVAKA PLOČA, KASETA, CD... - IMAJU OCENU OČUVANOSTI, u koje se možete pouzdati. Ocenjujem posebno nosač zvuka (ploča, kaseta, CD...), kao i omot, pa i `dodatne elemente` ako ih ima (inner, poster...). Ocene idu kao u osnovnoj školi, od NEW (5+, neslušana) i MINT (5, perfektna), što je najbolja, do POOR (1), što je najgora ocena. Kod ploča važi ono `koliko para toliko muzike`; tj. cena zavisi od očuvanosti. Ploče koje imaju ocenu VG- (4-) i nižu, kupujete na svoju odgovornost i rizik, i tu ne uvažavam reklamacije. Znači, sve ploče sa ocenama VG- (4-), G+ (3+), G (3), G- (3-), F+ (2+), F (2), F- (2-), P+ (1+) i P (1), imaju određena, manja ili veća oštećenja koja se reflektuju na reprodukciju zvuka. Ploče sa ocenama F i P, su (gotovo) neupotrebljive, one sa G- (3) i G (3) su loše, a one G+ (3+) i VG- (4-) - mogu biti i sasvim ok, ali mogu i da preskaču, pa i zapucavaju, ali se svakako mogu slušati. Za kupljene ploče sa ocenama VG (4) i više (VG+, NM, M), uvažavam sve reklamacije, ako se eventualno desi neka omaška u proceni, što se veoma, veoma retko dešava. Ukoliko vam nešto nije jasno oko ocena, pitajte PRE KUPOVINE, kasnije reklamacije ne uvažavam. Koristim modifikovani `Goldmine standard`, gde je ubačeno nekoliko ocena: NEW (5+), za novu ploču, VG- (4-), G- (3-), F+ (2+), F- (2-), P+ (1+), čime je spektar ocena postao daleko širi, sa čak 14 stepeni očuvanosti.

NE MOŽETE KOD MENE PRESLUŠAVATI PLOČE, osim izuzetno, ali baš izuzetno i to za ploče čija pojedinačna cena prelazi 200 EUR.

Ne donosim ploče na `razgledanje` da bi odlučili da li želite da ih kupite. Ukoliko želite da vidite uživo kako neka ploča izgleda, to se može organizovati prilikom kupovine nekih drugih proizvoda iz moje ponude, kada vam mogu doneti da pogledate i neke druge artikle, da se uverite da su u stanju i boljem od opisanog.

Za gramofonske ploče koje su skupe, prefeririram ličnu isporuku, kako se ploča ne bi oštetila prilikom transporta. Jednostavno, koliko god da je `ušuškana` u karton, uvek su moguće `povrede` (mada mi se to nije desilo vež makar 10 godina), pa se potrudite da je nekako lično preuzmete kod mene, u centru Beograda. Ili ako se opredelite za slanje poštom, preuzimate i pomenuti rizik, uz naravno sve moje angažovanje oko najboljeg mogućeg pakovanja.

Iako je prošlo 20 godina kako sam odlučio da je vreme da Rock Express i Metal Express prestanu da izlaze, i danas me nekadašnji čitaoci često mole da pokrenem neke nove rock novine. Za sada uspešno odolevam tim izazovima (prebacio sam fokus mog delovanja na objavljivanje knjiga o Slobodnom Zidarstvu), ali sam odlučio da ih makar malo obradujem specifičnim kraćim kritikama/recenzijama ploča iz moje lične kolekcije. Zbog smeštajnih problema (čitaj: zatrpao sam stan pločama, CD-ima... i knjigama) odlučio sam da ih polako rasprodajem. Biće tu istinskih rariteta koje sam dobijao od bendova, izdavačkih kuća... – što mi je omogućavala pozicija novinara, urednika časopisa i izdavačke kuće Rock Express Records. Uživajte u čitanju... i javite se ako vas neka od ploča iz ponude zanima.
rokerski pozdrav, Branko Rogošić, ex-glodur Rock Expressa

p.s. Ako ima još onih koji nisu shvatili, čemu ovoliko dugački opisi ploča na Kupindu, da razotkrijem misteriju: ovo su delovi knjige koju pišem, i koju ću objaviti čim bude gotova: `MALE PRIČE O VELIKIM PLOČAMA: vodič za diskofile i kolekcionare kroz muziku SFRJ` (radni naslov). Znači, nemojte ih kopirati, kao opise za svoje ponude ploča, već napišite neke svoje priče.

Svi opisi u mojim oglasima su autorska dela i zaštićena su Zakonom o autorskim i srodnim pravima i drugom pravnom regulativom (copyright by Branko Rogošić), i ne mogu se koristiti bez moje pismene dozvole.


Predmet: 72699481
format: LP
artist: TOK ŽIVOTA (Bosnia, Yugoslavia)
title: Tok života
release date: 1981
label, Cat. No.: PGP RTB, 2120348
style: rock

PERFEKTAN PRIMERAK, možda i neslušan - ploča i omot su MINT (5).

Jugoslavija je bila zemlja čuda, u kojoj je bilo moguće da se u bosanskom gradiću Doboju, mimo svih muzičkih raskrsnica, krajem 70-ih rodi opasan rock sastav, koji će snimiti 2 singla i jedan totalno nezapažen LP. U toj i takvoj zemlji čuda je bilo moguće da ovakav muzički biser (mislim na stanje na muzičkoj sceni 1980. godine) ostane totalno nezapažen i skrajnut, što je dovelo i do raspada benda, pa je ritam sekcija Raspopović - Rebić osnovala novi bend, REZERVNI TOČAK.

TOK ŽIVOTA je brainchild Vladimira Vukojevića - Baje, gitariste, tekstopisca, pevača i kompozitora, jednom rečju - masterminda grupe. Da sve bude zanimljivije, 2 teksta sa ove ploče je napisao izvesni Borisav Đorđević, koji je 1980. služio vojsku u Doboju, gde se družio sa tamošnjim rokerima. Za one koji nisu pogodili, taj vojnik je Bora Ćorba, što ovoj ploči daje dodatni kolekcionarski plus.

Muzički, ovo je odličan spoj progressive, blues, classic rocka, sa minimalnim uplivima hard rocka. Pesme, melodije, harmonije... su neobične za ono vreme, i teško uporedive sa drugim tadašnjim bendovima, što svakako treba da zainteresuje prave ljubitelje muzike, da makar danas, 40-ak godina kasnije, otkriju ovaj muzički dragulj. Lični favoriti su mi bili i ostali `Deni` i `Čudan preobražaj`, ali ni druge numere nisu mnogo lošije.

Pošto je omot maksimalno nekomunikativan, kako po ekstremno lošem dizajnu, tako i po nedostatku podataka, evo ko su bili članovi benda, jer čak ni to nije napisano na omotu, ni LP-ja ni singlova: Vladimir Vukojević - Baja (gitara, vokal); Davor Jašek (klavijature); Slavko rebić - Reba (Ubas gitara) i Vukić Raspopović - Vule (bubnjevi). Reba i Vule su, kao što sam rekao, nastavili karijeru u REZERVNOM TOČKU. Davor je svirao sa mnogima, od Kiće Slabinca i Tereze do benda KAKTUS u kome je pevao njegov brat Zoran, kao i na poslednjem albumu REZERVNOG TOČKA. Glavni lik ove zanimljive rock priče - Baja, se izgleda povukao sa scene, jer o njemu ne nalazimo nikakve podatke o kasnijim muzičkim angažmanima. Još jednom, iznenadiće vas TOK ŽIVOTA, preslušajte ovaj LP, pa makar i na youtube-u jer se vinili veoma teško nalaze, zbog minimalnog tiraža...

A1 Ja sam u stvari još onaj stari 3:16
A2 Čudan preobražaj 5:00
A3 Tok života 2:56
A4 Previranje 4:16
A5 Proživi dok si mlad 2:55
B1 Ko te ne zna 3:42
B2 To bi za tu ljubav vrijedilo 3:50
B3 Deni 4:19
B4 Ko pjeva, zlo ne misli 3:02
B5 Kućni gazda 2:50

======================================================================
U svojoj prodajnoj kolekciji imam sledeće ploče dobojskih bendova TOK ŽIVOTA i REZERVNI TOĆAK:

TOK ŽIVOTA - kompletna vinilna diskografija:

1) SP TOK ŽIVOTA - `Don Kihot / Balada o Mirjani` (1979, Helidon)

2) SP TOK ŽIVOTA - `Fakin i striptizeta / Nekad i sad` (1979, Helidon)

3) LP TOK ŽIVOTA - `Tok života` (1981, PGP RTB)
https://www.kupindo.com/Ploce/72699481_LP-TOK-ZIVOTA-posle-REZERVNI-TOCAK-1981-PERFEKTNA
_____________________________________________________________________

REZERVNI TOČAK - kompletna vinilna diskografija:

1) LP REZERVNI TOČAK - `Miris žene i benzina` (1983, Diskos)
https://www.kupindo.com/Ploce/63437077_LP-REZERVNI-TOCAK-Miris-zene-i-benzina-1983-perfekt
https://www.kupindo.com/Ploce/62385825_LP-REZERVNI-TOCAK-Miris-zene-i-benzina-1983-odlicna
https://www.kupindo.com/Ploce/72699305_LP-REZERVNI-TOCAK-Miris-zene-i-benzina-1983-VG-
https://www.kupindo.com/Ploce/61790921_LP-REZERVNI-TOCAK-Miris-zene-i-benzina-1983-G-VG

2) LP REZERVNI TOČAK - `Poslije tebe` (1984, Diskos)
https://www.kupindo.com/Ploce/72699425_LP-REZERVNI-TOCAK-Poslije-tebe-1984-odlicna

3) LP REZERVNI TOČAK - `Zvižduk sa ulice` (1989, Diskoton)
https://www.kupindo.com/Ploce/72699457_LP-REZERVNI-TOCAK-Zvizduk-u-osam-1989-PERFEKTNA
https://www.kupindo.com/Ploce/72699473_LP-REZERVNI-TOCAK-Zvizduk-u-osam-1989-ODLICNA
72699481 LP TOK ŽIVOTA (posle REZERVNI TOČAK), (1981) PERFEKTNA

LimundoGrad koristi kolačiće u statističke i marketinške svrhe. Nastavkom korišćenja sajta smatramo da ste pristali na upotrebu kolačića. Više informacija.