pregleda

Time - TIME (1981) ZLATNA


Cena:
1.090 din
Želi ovaj predmet: 1
Stanje: Polovan bez oštećenja
Garancija: Ne
Isporuka: BEX
Pošta
Post Express
Lično preuzimanje
Plaćanje: Tekući račun (pre slanja)
PostNet (pre slanja)
Ostalo (pre slanja)
Pouzećem
Lično
Grad: Novi Sad,
Novi Sad
Prodavac

H.C.E (5788)

PREMIUM član
Član je postao Premium jer:
- ima 100 jedinstvenih pozitivnih ocena od kupaca,
- tokom perioda od 6 meseci uplati minimum 20.000 dinara na svoj Limundo račun.

100% pozitivnih ocena

Pozitivne: 9647

  Pošalji poruku

Svi predmeti člana


Kupindo zaštita

Izdavač: Ostalo
Godina izdanja: 1981
Žanr: Bluz, Rok
Poreklo: Domaći izvođač
Tip: LP

ploča ima dosta površinskih tragova, pogledajte sliku
omot ima potpis kao što se vidi na slici
Kod mene preskače, nije kolekcionarski primerak
s obzirom na prikazano stanje ne uvažavam reklamaciju, čitajte opis dobro. Cena je zbog toga dosta umanjena.

Label:
Jugoton ‎– LPYV S 60978
Format:
Vinyl, LP, Album
Country:
Yugoslavia
Released:
21 Jul 1972
Genre:
Jazz, Rock
Style:
Blues Rock, Prog Rock

A1 Istina Mašina 4:40
A2 Pjesma No. 3 5:54
A3 Hegedupa Upa
Acoustic Guitar, Bass – Dado Topić
Congas – Ratko Divjak
Synthesizer [Moog], Mellotron – Dabi Lukač*
5:15
B1 Kralj Alkohol
Lyrics By – D. Topić*
Music By – A. Krasnić*
6:53
B2 Za Koji Život Treba Da Se Rodim
Arranged By – V. Božić*
Music By, Lyrics By – D. Topić*
10:05
Credits
Bass – Mario Mavrin
Design [Cover] – Dado Topić
Engineer – Nikola Jovanović
Guitar, Vocals – Vedran P. Božić*
Liner Notes – Pero Gotovac
Organ [Hammond] – Tihomir Pop Asanović
Piano, Flute, Electric Piano – Brane Lambert Živković*
Producer – Vladimir Mihaljek Miha*
Vocals – Dado A. Topić*
Written-By – D. Topić* (tracks: A1 to A3)
Notes
There are also one or possibly few reissues of this 1972. pressing and also a 1981. repress release with the sign `zlatna`.

Time je bila jedna od najpopularnijih jugoslovenskih rok grupa, koja je osnovana 1971. godine.
Nakon odlaska iz sastava Korni grupa, Dado Topić zajedno sa Vladimirom Mihaljekom formira grupu Time. Prvi album izdaju 1972. godine, zatim 1975. Time II i 1976. Život u čizmama sa visokom petom. Nakon brojnih koncerata i nastupa po raznim festivalima, sastav 1977. prestaje sa delovanjem.

Početak[uredi]
Dado Topić u septembru 1971. odlazi iz sastava Korni Grupa i u Zagrebu uz pomoć menadžera Vladimira Mihaljeka osniva sastav Time. Sastav je službeno nastao u novembru 1971, postavu su činili: Dado Topić, vokal, Tihomir Pop Asanović, klavijature, Vedran Božić, gitara (bivši član Robota), Mario Mavrin, bas, Ratko Divjak i Brane Lambert Živković, klavir i flauta.
Time: prvi album[uredi]
Prvi LP izdaju 1972,[1], za koji je Topić većinu kompozicija napisao još dok je bio član Korni grupe. Prvi tiraž štampan je u pet stotina primeraka, jer se u to vreme nije verovalo da domaći album ima komercijalni potencijal. Kako je prodaja krenula iznenađujuće dobro, ploča je godinama kasnije redovno naknadno štampana (CD reizdanje iz 1990. godine sadrži bonus kompozicije Makedonija i Da li znaš da te volim). Na albumu se našla epski široka kompozicija Za koji život treba da se rodim, džez orijentisana Kralj alkohol (muzika Alberto Krasnići), Istina mašina, neobavezna Hegedupa upa i balada Pjesma No. 3. Originalna postava dala je nekoliko vrlo ubedljivih koncerata, a onda je počelo sa odlascima muzičara što je postala karakteristika sastava tokom čitave karijere.
Topić je nekoliko meseci proveo u Nemačkoj gde je sa Vedranom Božićem svirao po klubovima, a Asanović je otišao na turneju u SSSR kao član Novih fosila. Po povratku u zemlju, Topić je nastupao sa Jugoslovenskom pop selekcijom koju je osnovao Pop Asanović. Sastav Time i Pop selekcija učestvovale su na Svetskom festivalu omladine u Berlinu, u tadašnjoj istočnoj Nemačkoj gde su dobili nagradu za Asanovićevu kompoziciju `Berlin`. Svirali su u Austriji kao predgrupa na turneji engleskog sastava East of Eden, kao i na BOOM festivalu 1973. godine, a njihova kompozicija Reci mi ciganko što u mome dlanu piše objavljena je uživo na albumu BOOM Pop Fest `73 (Jugoton 1973).
Time II[uredi]
Početkom 1974. Topić je učestvovao na snimanju albuma Majko zemljo Tihomira Asanovića na kome je pevao i bio je autor muzike i tekstova. Članovi Pop selekcije osnovali su kasnije sastav September s kojima je Topić povremeno nastupao. U dva navrata, tokom 1974, Topić je bio u zatvoru zbog izbegavanja vojne obaveze. Tokom boravka u vaspitnoj ustanovi napisao je kompozicije za sledeći album Time II koji je snimio s Asanovićem, Divjakom i Dragim Jelićem iz YU grupe koji je u to vreme u Ljubljani boravio na odsluženju vojnog roka. Album izlazi 1975. od izdavača PGP RTB.[2] Topić je svirao bas, a na ploči su se našli trominutni hitovi `Alfa Romeo GTA`, `Dok ja i moj miš sviramo Džez`, zatočeništvom inspirisana Živeti slobodno, balade Da li znaš da te volim, `Divlje guske` i `Balada o 2000` za koju je muziku napisao Alberto Krasnići.
Završivši snimanje, novembra 1974. otišao je na odsluženje vojnog roka u Celje. Po izlasku iz vojske, oktobar 1975.g. kratko je promovisao drugi album, a zatim se preselio u London gde je kao basista svirao sa sastavom `Foundations`. S njim u grupi bio je i Petej i oni su odsvirali 43 koncerta po Engleskoj. Posle te turneje Topić i Petej su u Jugoslaviji obnovili Time. Ubrzo im se pridružio engleski klavijaturista Kris Nikols.
Život u čizmama sa visokom petom[uredi]
Time su svirali na BOOM festivalu 1976. i koncertna verzija kompozicije `Da li znaš da te volim` zabeležena je na ploči BOOM `76 (PGP RTB 1976). Sledeći njihov album Život u čizmama sa visokom petom, Topić je snimio u Minhenu sa muzičarima: Vedran Božić (gitara), Kris Nikols (klavijature), Ratko Divjak (bubnjevi), Karei Čarli Novak (bas gitara), Ivan `Piko` Stančić ( bubnjevi) i Zdenka Kovačiček (prateći vokali). Ovom pločom Topić je ponudio koncepcijski album koji za temu ima život rok zvezde. Na materijalu nalazi se hit kompozicija Rokenrol u Beogradu. Sledeće dve godine Topić je redovno svirao oproštajne turneje grupe Time. Tako je snimak njihovog nastupa održanog 6 novembar 1976. u novosadskom studiju `Ivi` zabeležen na dvostrukom kompilacijskom albumu `Randevu s muzikom` (Jugoton 1977). Uz druge sastave, Time je zastupljen sa kompozicijama `Život u čizmama sa visokom petom` i `Divlje guske`. Krajem 1977. propala je kombinacija sa super grupom `K2` u kojoj je trebalo da budu Kornelije Kovač, Dado Topić, Ratko Divjak, Čarli Novak, Sloba Marković i Josip Boček. Kada su se krajem 1977. godine Petej i Vedran zaposlili kao studijski muzičari, grupa Time je zvanično prestala sa radom.
Nakon Tajma[uredi]
Topić i Nikols su pristupili beogradskom sastavu Ribeli koja je ime promenila u Mama Ko Ko. Redovno su nastupali u Domu omladine Beograda i pratili Zdravka Čolića na turneji Putujući zemljotres. Brojni verni obožavaoci teško su mu oprostili što je kao basista bio u pratećoj grupi tipične pop zvezde. Topić je u duetu s Borisom Aranđelovićem pevao na singlu sastava Smak Na Balkanu 1979. godine.
Sa Slađanom Milošević Topić je za Pesmu Evrovizije snimio pop kompoziciju Princeza koja se pojavila na maksi singlu. Uspeh te saradnje doveo je do objavljivanja zajedničkog CD-a na kome se nalazi izbor kompozicija iz njihove muzičke karijere.
Krajem osamdesetih Topić se preselio u Austriju gde je 1993. godine objavio mini CD `Call it love`. Na njemu su četiri mejnstrim orijentisane pesme.
Godine 1998. Topić je sa Vedranom Božićem, Ratkom Divjakom i mladim muzičarima ponovo pokrenuo grupu Time, ali samo povremeno nastupaju.
Diskografija[uredi]
Albumi[uredi]
1972: Time (Jugoton)
1975: Time II (PGP RTB)
1976: Život u čizmama sa visokom petom (PGP RTB)
Singlovi[uredi]
1973: `Život moj / Pjesma No.3` (Jugoton)
1973: `Reci Ciganko, što mi u dlanu piše / Makedonija` (Jugoton)
1975: `Kad jednom otkrijem čovjeka u sebi / Da li znaš da te volim` (PGP RTB)
1976: `Tin i Tina / Dok sjedim ovako u tvojoj blizini` (PGP RTB)
1976: `Kad smo ja i moj miš bili bokseri / Dok ja i moj miš sviramo jazz` (PGP RTB)
1976: `Poželi nešto / Superstar` (PGP RTB)

Skuplje knjige možete platiti na rate.

International shipping
Paypal only
(Države Balkana: Uplata može i preko pošte ili Western Union-a)

1 euro = 117.5 din

For international buyers please see instructions below:
To buy an item: Click on the red button KUPI ODMAH
Količina: 1 / Isporuka: Pošta / Plaćanje: Tekući račun
To confirm the purchase click on the orange button: Potvrdi kupovinu (After that we will send our paypal details)
To message us for more information: Click on the blue button POŠALJI PORUKU
To see overview of all our items: Click on Svi predmeti člana

Ako je aktivirana opcija besplatna dostava, ona se odnosi samo na slanje kao preporučena tiskovina ili cc paket na teritoriji Srbije.

Poštarina za knjige je u proseku 133-200 dinara, u slučaju da izaberete opciju plaćanje pre slanja i slanje preko pošte. Postexpress i kurirske službe su skuplje ali imaju opciju plaćanja pouzećem. Ako nije stavljena opcija da je moguće slanje i nekom drugom kurirskom službom pored postexpressa, slobodno kupite knjigu pa nam u poruci napišite koja kurirska služba vam odgovara.

Ukoliko još uvek nemate bar 10 pozitivnih ocena, zbog nekoliko neprijatnih iskustava, molili bi vas da nam uplatite cenu kupljenog predmeta unapred.

Novi Sad lično preuzimanje ili svaki dan ili jednom nedeljno zavisno od lokacije prodatog predmeta.

Našu kompletnu ponudu možete videti preko linka
https://www.kupindo.com/Clan/H.C.E/SpisakPredmeta
Ukoliko tražite još neki naslov koji ne možete da nađete pošaljite nam poruku možda ga imamo u magacinu.
Pogledajte i našu ponudu na limundu https://www.limundo.com/Clan/H.C.E/SpisakAukcija
Slobodno pitajte šta vas zanima preko poruka. Preuzimanje moguce u Novom Sadu i Sremskoj Mitrovici uz prethodni dogovor. (Većina knjiga je u Sremskoj Mitrovici, manji broj u Novom Sadu, tako da se najavite nekoliko dana ranije u slucaju ličnog preuzimanja, da bi knjige bile donete, a ako Vam hitno treba neka knjiga za danas ili sutra, obavezno proverite prvo preko poruke da li je u magacinu da ne bi doslo do neprijatnosti). U krajnjem slučaju mogu biti poslate i poštom u Novi Sad i stižu za jedan dan.

U Novom Sadu lično preuzimanje na Grbavici na našoj adresi ili u okolini po dogovoru. Dostava na kućnu adresu u Novom Sadu putem kurira 350 dinara.
Slanje nakon uplate na račun u Erste banci (ukoliko ne želite da plaćate po preuzimanju). Poštarina za jednu knjigu, zavisno od njene težine, može biti od 133-200 din. Slanje vise knjiga u paketu težem od 2 kg 250-400 din. Za cene postexpressa ili drugih službi se možete informisati na njihovim sajtovima.
http://www.postexpress.rs/struktura/lat/cenovnik/cenovnik-unutrasnji-saobracaj.asp

INOSTRANSTVO: Šaljem po dogovoru, ili po vašim prijateljima/rodbini ili poštom. U Beč idem jednom godišnje pa ako se podudare termini knjige mogu doneti lično. Skuplje pakete mogu poslati i po nekom autobusu, molim vas ne tražite mi da šaljem autobusima knjige manje vrednosti jer mi odlazak na autobusku stanicu i čekanje prevoza pravi veći problem nego što bi koštala poštarina za slanje kao mali paket preko pošte.

Ukoliko kupujete više od jedne knjige javite se porukom možda Vam mogu dati određeni popust na neke naslove.

Sve knjige su detaljno uslikane, ako Vas još nešto interesuje slobodno pitajte porukom. Reklamacije primamo samo ukoliko nam prvo pošaljete knjigu nazad da vidim u čemu je problem pa nakon toga vraćamo novac. Jednom smo prevareni od strane člana koji nam je vratio potpuno drugu knjigu od one koju smo mu mi poslali, tako da više ne vraćamo novac pre nego što vidimo da li se radi o našoj knjizi.
Ukoliko Vam neka pošiljka ne stigne za dva ili tri dana, odmah nas kontaktirajte za broj pošiljke kako bi videli u čemu je problem. Ne čekajte da prođe više vremena, pogotovo ako ste iz inostranstva, jer nakon određenog vremena pošiljke se vraćaju pošiljaocu, tako da bi morali da platimo troškove povratka i ponovnog slanja. Potvrde o slanju čuvamo do 10 dana. U 99% slučajeva sve prolazi glatko, ali nikad se ne zna.

Ukoliko uvažimo vašu reklamaciju ne snosimo troškove poštarine, osim kada je očigledno naša greška u pitanju.

Predmet: 44160381
ploča ima dosta površinskih tragova, pogledajte sliku
omot ima potpis kao što se vidi na slici
Kod mene preskače, nije kolekcionarski primerak
s obzirom na prikazano stanje ne uvažavam reklamaciju, čitajte opis dobro. Cena je zbog toga dosta umanjena.

Label:
Jugoton ‎– LPYV S 60978
Format:
Vinyl, LP, Album
Country:
Yugoslavia
Released:
21 Jul 1972
Genre:
Jazz, Rock
Style:
Blues Rock, Prog Rock

A1 Istina Mašina 4:40
A2 Pjesma No. 3 5:54
A3 Hegedupa Upa
Acoustic Guitar, Bass – Dado Topić
Congas – Ratko Divjak
Synthesizer [Moog], Mellotron – Dabi Lukač*
5:15
B1 Kralj Alkohol
Lyrics By – D. Topić*
Music By – A. Krasnić*
6:53
B2 Za Koji Život Treba Da Se Rodim
Arranged By – V. Božić*
Music By, Lyrics By – D. Topić*
10:05
Credits
Bass – Mario Mavrin
Design [Cover] – Dado Topić
Engineer – Nikola Jovanović
Guitar, Vocals – Vedran P. Božić*
Liner Notes – Pero Gotovac
Organ [Hammond] – Tihomir Pop Asanović
Piano, Flute, Electric Piano – Brane Lambert Živković*
Producer – Vladimir Mihaljek Miha*
Vocals – Dado A. Topić*
Written-By – D. Topić* (tracks: A1 to A3)
Notes
There are also one or possibly few reissues of this 1972. pressing and also a 1981. repress release with the sign `zlatna`.

Time je bila jedna od najpopularnijih jugoslovenskih rok grupa, koja je osnovana 1971. godine.
Nakon odlaska iz sastava Korni grupa, Dado Topić zajedno sa Vladimirom Mihaljekom formira grupu Time. Prvi album izdaju 1972. godine, zatim 1975. Time II i 1976. Život u čizmama sa visokom petom. Nakon brojnih koncerata i nastupa po raznim festivalima, sastav 1977. prestaje sa delovanjem.

Početak[uredi]
Dado Topić u septembru 1971. odlazi iz sastava Korni Grupa i u Zagrebu uz pomoć menadžera Vladimira Mihaljeka osniva sastav Time. Sastav je službeno nastao u novembru 1971, postavu su činili: Dado Topić, vokal, Tihomir Pop Asanović, klavijature, Vedran Božić, gitara (bivši član Robota), Mario Mavrin, bas, Ratko Divjak i Brane Lambert Živković, klavir i flauta.
Time: prvi album[uredi]
Prvi LP izdaju 1972,[1], za koji je Topić većinu kompozicija napisao još dok je bio član Korni grupe. Prvi tiraž štampan je u pet stotina primeraka, jer se u to vreme nije verovalo da domaći album ima komercijalni potencijal. Kako je prodaja krenula iznenađujuće dobro, ploča je godinama kasnije redovno naknadno štampana (CD reizdanje iz 1990. godine sadrži bonus kompozicije Makedonija i Da li znaš da te volim). Na albumu se našla epski široka kompozicija Za koji život treba da se rodim, džez orijentisana Kralj alkohol (muzika Alberto Krasnići), Istina mašina, neobavezna Hegedupa upa i balada Pjesma No. 3. Originalna postava dala je nekoliko vrlo ubedljivih koncerata, a onda je počelo sa odlascima muzičara što je postala karakteristika sastava tokom čitave karijere.
Topić je nekoliko meseci proveo u Nemačkoj gde je sa Vedranom Božićem svirao po klubovima, a Asanović je otišao na turneju u SSSR kao član Novih fosila. Po povratku u zemlju, Topić je nastupao sa Jugoslovenskom pop selekcijom koju je osnovao Pop Asanović. Sastav Time i Pop selekcija učestvovale su na Svetskom festivalu omladine u Berlinu, u tadašnjoj istočnoj Nemačkoj gde su dobili nagradu za Asanovićevu kompoziciju `Berlin`. Svirali su u Austriji kao predgrupa na turneji engleskog sastava East of Eden, kao i na BOOM festivalu 1973. godine, a njihova kompozicija Reci mi ciganko što u mome dlanu piše objavljena je uživo na albumu BOOM Pop Fest `73 (Jugoton 1973).
Time II[uredi]
Početkom 1974. Topić je učestvovao na snimanju albuma Majko zemljo Tihomira Asanovića na kome je pevao i bio je autor muzike i tekstova. Članovi Pop selekcije osnovali su kasnije sastav September s kojima je Topić povremeno nastupao. U dva navrata, tokom 1974, Topić je bio u zatvoru zbog izbegavanja vojne obaveze. Tokom boravka u vaspitnoj ustanovi napisao je kompozicije za sledeći album Time II koji je snimio s Asanovićem, Divjakom i Dragim Jelićem iz YU grupe koji je u to vreme u Ljubljani boravio na odsluženju vojnog roka. Album izlazi 1975. od izdavača PGP RTB.[2] Topić je svirao bas, a na ploči su se našli trominutni hitovi `Alfa Romeo GTA`, `Dok ja i moj miš sviramo Džez`, zatočeništvom inspirisana Živeti slobodno, balade Da li znaš da te volim, `Divlje guske` i `Balada o 2000` za koju je muziku napisao Alberto Krasnići.
Završivši snimanje, novembra 1974. otišao je na odsluženje vojnog roka u Celje. Po izlasku iz vojske, oktobar 1975.g. kratko je promovisao drugi album, a zatim se preselio u London gde je kao basista svirao sa sastavom `Foundations`. S njim u grupi bio je i Petej i oni su odsvirali 43 koncerta po Engleskoj. Posle te turneje Topić i Petej su u Jugoslaviji obnovili Time. Ubrzo im se pridružio engleski klavijaturista Kris Nikols.
Život u čizmama sa visokom petom[uredi]
Time su svirali na BOOM festivalu 1976. i koncertna verzija kompozicije `Da li znaš da te volim` zabeležena je na ploči BOOM `76 (PGP RTB 1976). Sledeći njihov album Život u čizmama sa visokom petom, Topić je snimio u Minhenu sa muzičarima: Vedran Božić (gitara), Kris Nikols (klavijature), Ratko Divjak (bubnjevi), Karei Čarli Novak (bas gitara), Ivan `Piko` Stančić ( bubnjevi) i Zdenka Kovačiček (prateći vokali). Ovom pločom Topić je ponudio koncepcijski album koji za temu ima život rok zvezde. Na materijalu nalazi se hit kompozicija Rokenrol u Beogradu. Sledeće dve godine Topić je redovno svirao oproštajne turneje grupe Time. Tako je snimak njihovog nastupa održanog 6 novembar 1976. u novosadskom studiju `Ivi` zabeležen na dvostrukom kompilacijskom albumu `Randevu s muzikom` (Jugoton 1977). Uz druge sastave, Time je zastupljen sa kompozicijama `Život u čizmama sa visokom petom` i `Divlje guske`. Krajem 1977. propala je kombinacija sa super grupom `K2` u kojoj je trebalo da budu Kornelije Kovač, Dado Topić, Ratko Divjak, Čarli Novak, Sloba Marković i Josip Boček. Kada su se krajem 1977. godine Petej i Vedran zaposlili kao studijski muzičari, grupa Time je zvanično prestala sa radom.
Nakon Tajma[uredi]
Topić i Nikols su pristupili beogradskom sastavu Ribeli koja je ime promenila u Mama Ko Ko. Redovno su nastupali u Domu omladine Beograda i pratili Zdravka Čolića na turneji Putujući zemljotres. Brojni verni obožavaoci teško su mu oprostili što je kao basista bio u pratećoj grupi tipične pop zvezde. Topić je u duetu s Borisom Aranđelovićem pevao na singlu sastava Smak Na Balkanu 1979. godine.
Sa Slađanom Milošević Topić je za Pesmu Evrovizije snimio pop kompoziciju Princeza koja se pojavila na maksi singlu. Uspeh te saradnje doveo je do objavljivanja zajedničkog CD-a na kome se nalazi izbor kompozicija iz njihove muzičke karijere.
Krajem osamdesetih Topić se preselio u Austriju gde je 1993. godine objavio mini CD `Call it love`. Na njemu su četiri mejnstrim orijentisane pesme.
Godine 1998. Topić je sa Vedranom Božićem, Ratkom Divjakom i mladim muzičarima ponovo pokrenuo grupu Time, ali samo povremeno nastupaju.
Diskografija[uredi]
Albumi[uredi]
1972: Time (Jugoton)
1975: Time II (PGP RTB)
1976: Život u čizmama sa visokom petom (PGP RTB)
Singlovi[uredi]
1973: `Život moj / Pjesma No.3` (Jugoton)
1973: `Reci Ciganko, što mi u dlanu piše / Makedonija` (Jugoton)
1975: `Kad jednom otkrijem čovjeka u sebi / Da li znaš da te volim` (PGP RTB)
1976: `Tin i Tina / Dok sjedim ovako u tvojoj blizini` (PGP RTB)
1976: `Kad smo ja i moj miš bili bokseri / Dok ja i moj miš sviramo jazz` (PGP RTB)
1976: `Poželi nešto / Superstar` (PGP RTB)
44160381 Time - TIME (1981) ZLATNA

LimundoGrad koristi kolačiće u statističke i marketinške svrhe. Nastavkom korišćenja sajta smatramo da ste pristali na upotrebu kolačića. Više informacija.