pregleda

Dušan Radović Antologija Srpske poezije za decu


Cena:
1.999 din
Želi ovaj predmet: 1
Stanje: Novo
Garancija: Ne
Isporuka: Pošta
Post Express
Lično preuzimanje
Plaćanje: Tekući račun (pre slanja)
Ostalo (pre slanja)
Pouzećem
Lično
Prodavac Pravno lice

Aleksandrijaknjizara (227)

100% pozitivnih ocena

Pozitivne: 265

Moj Dućan Moj Dućan

  Pošalji poruku

Svi predmeti člana


Kupindo zaštita

Dušan Radović Antologija Srpske poezije za decuTvrdi povezIzdavač Srpska književna zadrugaDušan Radović predao je Srpskoj književnoj zadruzi svoju Antologiju srpske poezije za decu u maju 1984. Bolest je već bila uzela maha i Radović je preminuo u avgustu. Njegov poštovalac i prijatelj Matija Bećković primio je na sebe da uredi predgovor ovoj antologiji, koji je, delimično napisan, nađen u Radovićevoj zaostavštini. Iako nedovršen, ovaj tekst svakako sadrži neke osnovne i zaokružene Radovićeve misli o poeziji za decu. Bećković je, u septembru, uz Radovićev predgovor dostavio i sledeću svoju napomenu:"Dušan Radović je svoju poslednju snagu potrošio sastavljajući ovu antologiju. Nije se uštedeo ni toliko da završi predgovor. Ostale su nenumerisane beleške na dvadesetak listova. Popisivao je i varirao teme ... ideje . .. reči... rečenice. Primicao se konačnom obliku, i da ga je dočekao ko zna da li bi upotrebio išta od onoga što je prethodno pribeležio. Ovako, meni je preostao obrnuti zadatak: da pokušam iskoristiti gotovo svaku reč iz beležaka Dušana Radovića, a da ne dodam nijednu svoju."Popis pesnika zastupljenih u antologiji — "Pisci i dela" — sa osnovnim biobibliografskim podacima sačinio je Miroslav Josić Višnjić. Antologija srpske poezije za decu zamišljena je u okviru biblioteke Srpske književne zadruge "Knjiga za decu i odrasle", koju uređuju Dragan Lukić, Slobodan Ž. Marković i Branko V. Radičević. Objavljujemo je u Zadruginoj biblioteci "Antologije" uz Antologiju srpske priče za decu Slobodana Ž. Markovića — stoga što su obe prvi put u nas ovako sačinjene i zato što želimo da opremom i tiražem pomognemo njihovu uzajamnost sa ostalim, možemo reći značajnim, Zadruginim antologijama. Posebna nam je, iako tužna, radost što nam je pripalo da objavimo poslednje delo Dušana Radovića.9/8

Načini plaćanja i preuzimanja:

Knjige se mogu preuzeti lično ili se šalju poštom.
Troškove poštarine snosi kupac prema zvaničnom cenovniku PTT Srbije, osim gde je naglašena besplatna dostava.

POST EXPRES
1-3 kg 270 din
3-5 kg 330 din
5-10 kg 380 din

Preporučena tiskovina
0 - 100 gr 137 din
100 - 250 gr 138 din
250 - 500 gr 169 din
500 - 1000 gr 180 din
1000 - 2000 gr 211 din

Način isporuke:
1. Post expres službom pouzećem ili uz predhodnu uplatu na račun(u zavisnosti od dogovora) cena poštarine ostaje ista po cenovniku koji je naznačen, bez dodatnih provizija na prenos novca.
2. Knjige se šalju poštom / Preporučenom tiskovinom uz predhodnu uplatu na račun.

Knjige šaljemo ponedeljkom i četvrtkom nakon čega dobijate broj pošiljke za elektronsko praćenje preko poštanskog sajta.

Knjige ne šaljemo u inostranstvo.

-U slučaju bilo kakvog nesporazuma, moguć je svaki dogovor oko rešavanja istog.

Predmet: 76052037
Dušan Radović Antologija Srpske poezije za decuTvrdi povezIzdavač Srpska književna zadrugaDušan Radović predao je Srpskoj književnoj zadruzi svoju Antologiju srpske poezije za decu u maju 1984. Bolest je već bila uzela maha i Radović je preminuo u avgustu. Njegov poštovalac i prijatelj Matija Bećković primio je na sebe da uredi predgovor ovoj antologiji, koji je, delimično napisan, nađen u Radovićevoj zaostavštini. Iako nedovršen, ovaj tekst svakako sadrži neke osnovne i zaokružene Radovićeve misli o poeziji za decu. Bećković je, u septembru, uz Radovićev predgovor dostavio i sledeću svoju napomenu:"Dušan Radović je svoju poslednju snagu potrošio sastavljajući ovu antologiju. Nije se uštedeo ni toliko da završi predgovor. Ostale su nenumerisane beleške na dvadesetak listova. Popisivao je i varirao teme ... ideje . .. reči... rečenice. Primicao se konačnom obliku, i da ga je dočekao ko zna da li bi upotrebio išta od onoga što je prethodno pribeležio. Ovako, meni je preostao obrnuti zadatak: da pokušam iskoristiti gotovo svaku reč iz beležaka Dušana Radovića, a da ne dodam nijednu svoju."Popis pesnika zastupljenih u antologiji — "Pisci i dela" — sa osnovnim biobibliografskim podacima sačinio je Miroslav Josić Višnjić. Antologija srpske poezije za decu zamišljena je u okviru biblioteke Srpske književne zadruge "Knjiga za decu i odrasle", koju uređuju Dragan Lukić, Slobodan Ž. Marković i Branko V. Radičević. Objavljujemo je u Zadruginoj biblioteci "Antologije" uz Antologiju srpske priče za decu Slobodana Ž. Markovića — stoga što su obe prvi put u nas ovako sačinjene i zato što želimo da opremom i tiražem pomognemo njihovu uzajamnost sa ostalim, možemo reći značajnim, Zadruginim antologijama. Posebna nam je, iako tužna, radost što nam je pripalo da objavimo poslednje delo Dušana Radovića.9/8 76052037 Dušan Radović Antologija Srpske poezije za decu

LimundoGrad koristi kolačiće u statističke i marketinške svrhe. Nastavkom korišćenja sajta smatramo da ste pristali na upotrebu kolačića. Više informacija.