pregleda

Georg Trakl Izabrane pesme


Cena:
499 din
Stanje: Polovan bez oštećenja
Garancija: Ne
Isporuka: Pošta
Post Express
Lično preuzimanje
Plaćanje: Tekući račun (pre slanja)
Ostalo (pre slanja)
Pouzećem
Lično
Prodavac Pravno lice

Aleksandrijaknjizara (227)

100% pozitivnih ocena

Pozitivne: 265

Moj Dućan Moj Dućan

  Pošalji poruku

Svi predmeti člana


Kupindo zaštita

Autor - osoba Trakl, Georg, 1887-1914 = Trakl, Georg, 1887-1914Naslov Izabrane pesme / Georg Trakl ; izbor i prevod Branimir ŽivojinovićVrsta građe poezijaJezik srpskiGodina 1990Izdavanje i proizvodnja Beograd : Srpska književna zadruga, 1990Fizički opis 204 str. ; 18 cmDrugi autori - osoba Živojinović, Branimir, 1930-2007 = Živojinović, Branimir, 1930-2007Kili, Valter, 1917-1995 = Killy, Walther, 1917-1995Bekić, Olga = Bekić, OlgaZbirka Mala biblioteka Srpske književne zadruge(koža sa omotom)Napomene Tiraž 3.000Str. 5-26: O Georgu Traklu / Valter Kili; prevela s nemačkog Olga BekićStr. 195-198: Napomene / B. [Branimir] ŽivojinovićHronologija: str. 199-200.Predmetne odrednice Trakl, Georg, 1887-1914 – PoezijaPesništvo Georga Trakla, jednog od najznačajnijih i najizvornijih glasova evropske poezije XX veka, svojom dubinom, profetskom objavom i snagom vizionarskog dara može se porediti sa Blejkovim i Remboovim. Iako u sebi sadrži odlike barokne, romantičarske, ekspresionističke i simbolističke estetike, ne može se pokriti jednostavnim žanrovskim određenjem. Podjednako su mu se divili Rilke, Hajdeger, Vitgenštajn, Jung i generacije stvaralaca koje su došle posle njega.Knjiga koja je pred čitaocem obuhvata Traklove poetske i prozne radove do sada neprevođene na srpski i esej koji se bavi biografskim, ontološkim, arhetipsko-mitskim i simboličko-jezičkim aspektima njegovog dela.Osnovne teme njegove lirike su tamne životne moći, besmislena patnja, smrt, morbidna priviđenja užasa koja se objavljaju u snažnim slikama asocijativnih impresija, oslobođenih svakog logičkog i sintatičkog reda. Mračni sanjar, izopačenik, alkoholičar, samotnjak čiji se život odvijao samo noću, mamuran piše svoje pesme na zgužvanim papirićima ili nagnut nad prljave kafanske stolove, i satima vodi nadahnute lirske monologe. Bio je narkoman, a život je završio samoubistvom. Neshvaćen je i odbačen u vreme kada je pisao, a za Evropu je „otkriven“ tek nakon Drugog svetskog rata.Georg Trakl, veliki austrijski pesnik, rođen je i odrastao u Salcburgu. Objavio je samo jednu knjigu poezije pre svoje prerane smrti. Posle užasne bitke kod Grodeka i pokušaja samoubistva smešten je u bolnicu u Krakovu. Čuveni filozof Ludvig Vitgenštajn, koji je anonimno pomagao Trakla, stigao je prekasno, jer je Trakl već bio mrtav, ubila ga je, navodno, prevelika doza kokaina.Smatra se najveći pesnikom ekspresionizma, njegova fascinantna poetika bliska je Helderlinovoj, a ističe se njegova duhovna povezanost sa Remboom i Lotreamonom, mada je Trakl potpuno samosvojna pojava u svetu poezije.preko belog jezeraodletele su divlje pticeuveče ledeni vetar bije.nad grobovima našimnadvija se razbijeno čelo noćipod hrastovima njišemo se u čunu srebrnom.neprekidno zvone bele zidine gradapod svodom od trnjao brate moj, mi, slepe kazaljke, penjemo se ka ponoći.ekspresionizam, avangarda, Lotreamon, Gotfrid Ben, nemačka književnost12/0

Načini plaćanja i preuzimanja:

Knjige se mogu preuzeti lično ili se šalju poštom.
Troškove poštarine snosi kupac prema zvaničnom cenovniku PTT Srbije, osim gde je naglašena besplatna dostava.

POST EXPRES
1-3 kg 270 din
3-5 kg 330 din
5-10 kg 380 din

Preporučena tiskovina
0 - 100 gr 137 din
100 - 250 gr 138 din
250 - 500 gr 169 din
500 - 1000 gr 180 din
1000 - 2000 gr 211 din

Način isporuke:
1. Post expres službom pouzećem ili uz predhodnu uplatu na račun(u zavisnosti od dogovora) cena poštarine ostaje ista po cenovniku koji je naznačen, bez dodatnih provizija na prenos novca.
2. Knjige se šalju poštom / Preporučenom tiskovinom uz predhodnu uplatu na račun.

Knjige šaljemo ponedeljkom i četvrtkom nakon čega dobijate broj pošiljke za elektronsko praćenje preko poštanskog sajta.

Knjige ne šaljemo u inostranstvo.

-U slučaju bilo kakvog nesporazuma, moguć je svaki dogovor oko rešavanja istog.

Predmet: 76045233
Autor - osoba Trakl, Georg, 1887-1914 = Trakl, Georg, 1887-1914Naslov Izabrane pesme / Georg Trakl ; izbor i prevod Branimir ŽivojinovićVrsta građe poezijaJezik srpskiGodina 1990Izdavanje i proizvodnja Beograd : Srpska književna zadruga, 1990Fizički opis 204 str. ; 18 cmDrugi autori - osoba Živojinović, Branimir, 1930-2007 = Živojinović, Branimir, 1930-2007Kili, Valter, 1917-1995 = Killy, Walther, 1917-1995Bekić, Olga = Bekić, OlgaZbirka Mala biblioteka Srpske književne zadruge(koža sa omotom)Napomene Tiraž 3.000Str. 5-26: O Georgu Traklu / Valter Kili; prevela s nemačkog Olga BekićStr. 195-198: Napomene / B. [Branimir] ŽivojinovićHronologija: str. 199-200.Predmetne odrednice Trakl, Georg, 1887-1914 – PoezijaPesništvo Georga Trakla, jednog od najznačajnijih i najizvornijih glasova evropske poezije XX veka, svojom dubinom, profetskom objavom i snagom vizionarskog dara može se porediti sa Blejkovim i Remboovim. Iako u sebi sadrži odlike barokne, romantičarske, ekspresionističke i simbolističke estetike, ne može se pokriti jednostavnim žanrovskim određenjem. Podjednako su mu se divili Rilke, Hajdeger, Vitgenštajn, Jung i generacije stvaralaca koje su došle posle njega.Knjiga koja je pred čitaocem obuhvata Traklove poetske i prozne radove do sada neprevođene na srpski i esej koji se bavi biografskim, ontološkim, arhetipsko-mitskim i simboličko-jezičkim aspektima njegovog dela.Osnovne teme njegove lirike su tamne životne moći, besmislena patnja, smrt, morbidna priviđenja užasa koja se objavljaju u snažnim slikama asocijativnih impresija, oslobođenih svakog logičkog i sintatičkog reda. Mračni sanjar, izopačenik, alkoholičar, samotnjak čiji se život odvijao samo noću, mamuran piše svoje pesme na zgužvanim papirićima ili nagnut nad prljave kafanske stolove, i satima vodi nadahnute lirske monologe. Bio je narkoman, a život je završio samoubistvom. Neshvaćen je i odbačen u vreme kada je pisao, a za Evropu je „otkriven“ tek nakon Drugog svetskog rata.Georg Trakl, veliki austrijski pesnik, rođen je i odrastao u Salcburgu. Objavio je samo jednu knjigu poezije pre svoje prerane smrti. Posle užasne bitke kod Grodeka i pokušaja samoubistva smešten je u bolnicu u Krakovu. Čuveni filozof Ludvig Vitgenštajn, koji je anonimno pomagao Trakla, stigao je prekasno, jer je Trakl već bio mrtav, ubila ga je, navodno, prevelika doza kokaina.Smatra se najveći pesnikom ekspresionizma, njegova fascinantna poetika bliska je Helderlinovoj, a ističe se njegova duhovna povezanost sa Remboom i Lotreamonom, mada je Trakl potpuno samosvojna pojava u svetu poezije.preko belog jezeraodletele su divlje pticeuveče ledeni vetar bije.nad grobovima našimnadvija se razbijeno čelo noćipod hrastovima njišemo se u čunu srebrnom.neprekidno zvone bele zidine gradapod svodom od trnjao brate moj, mi, slepe kazaljke, penjemo se ka ponoći.ekspresionizam, avangarda, Lotreamon, Gotfrid Ben, nemačka književnost12/0 76045233 Georg Trakl Izabrane pesme

LimundoGrad koristi kolačiće u statističke i marketinške svrhe. Nastavkom korišćenja sajta smatramo da ste pristali na upotrebu kolačića. Više informacija.