pregleda

Đorđe Balašević I ŽIVOT IDE DALJE (RETKO U PONUDI!)


Cena:
2.190 din (Predmet je prodat)
Stanje: Polovan bez oštećenja
Garancija: Ne
Isporuka: BEX
Pošta
DExpress
Post Express
Lično preuzimanje
Plaćanje: Tekući račun (pre slanja)
PostNet (pre slanja)
Ostalo (pre slanja)
Pouzećem
Lično
Grad: Novi Sad,
Novi Sad
Prodavac

H.C.E (4294)

PREMIUM član
Član je postao Premium jer:
- ima 100 jedinstvenih pozitivnih ocena od kupaca,
- tokom perioda od 6 meseci uplati minimum 20.000 dinara na svoj Limundo račun.

99,9% pozitivnih ocena

Pozitivne: 7249

  Pošalji poruku

Svi predmeti člana


Kupindo zaštita

ISBN: Ostalo
Godina izdanja: Ostalo
Autor: Domaći
Jezik: Srpski

Odlično stanje kao na slikama

I ŽIVOT IDE DALJE...
(sve dalje odavde...)

KLIMAV ALIBI ZA MEĐUVREME RAZUMA

Kolumne iz „Radio TV revije“ oktobar – maj 1991/92

Autor: Đorđe Balašević
Izdavač: United Media, Novi Sad
Godina izdanja: 1997
Broj strana: 106
Pismo: latinica
Povez: mek
Format: 22x16

Opis:
Kolumne iz „Radio TV revije“ oktobar – maj 1991- 1992.

Demokratija je sistem u kom i oni koji ne misle imaju pravo na svoje mišljenje… Kod nas takvi imaju i prioritet, štaviše…

A moj peščani sat troši mnogo više nego ranije. Progoreo je neki dihtung, verovatno. Donja gomilica peska već je primetno veća od one gore…
Nemam više vremena da propuštam baš svakog idiota…

Nisam birao saigrače po grbu na prsima, birao sam ih po grbu u prsima, po nekom Našem Grbu, koji se ne skida tek tako, s majicom…
I, svaka čast svakom… Ali Nacionalnost je ipak samo jedna romantična stavka životnog formulara… Amateri su definitivno morali ispuniti daleko više od toga da bi zaslužili da budu u ekipi sa mnom.

Sigurno je u meni feler. Nakupilo mi se „dana žalosti“ za tri života.
Ma proći će, sve je do sad prošlo…


Đorđe Balašević (Novi Sad, 11. maj 1953 — Novi Sad, 19. februar 2021) bio je jugoslovenski i srpski kantautor i pesnik. Bio je član grupa Žetva i Rani mraz, a 1982. započeo je solo karijeru. Ukupno je objavio 12 albuma. Glumio je u nekoliko televizijskih serija, za koje je pisao i muziku. Singl Računajte na nas, iz perioda dok je bio član Ranog mraza, postigao je veliku popularnost u socijalističkoj Jugoslaviji i ostao je popularan među jugonostalgičarima. Tokom 1990-ih bio je veliki kritičar politike Slobodana Miloševića. Đorđe Balašević je rođen 11. maja 1953. godine, u Novom Sadu, u porodici oca Jovana Balaševića i Veronike Dolenec, iz Rasinje kod Koprivnice u današnjoj Hrvatskoj. Po pisanju hrvatskog magazina „Moljac”, Balaševićev deda Đoka se prezivao Balašev, ali je 1941. godine za vreme Drugog svetskog rata, iz straha „da će ga Mađari pomađariti” dodao nastavak „ić”, karakterističan za srpska prezimena. To se zaista desilo, ali ranije — oko 1935. godine, kako piše u „Službenim novinama Kraljevine Jugoslavije”. Balašević je odrastao u Novom Sadu, u kući u ulici Jovana Cvijića, u kojoj je živeo sa suprugom Oliverom (rođ. Savić, u Zrenjaninu 1959) i troje dece (najstarija Jovana — Lola, srednja Jelena — Beba i najmlađi-Aleksa). Pesme je počeo da piše u osnovnoj školi, a sanjao je da postane fudbaler. Gimnaziju je napustio u trećem razredu, jer nije voleo matematiku, fiziku i hemiju, ali je uspeo da maturira kao vanredni učenik i položio je prijemni ispit za studije geografije. Nikada nije diplomirao na univerzitetu, ali se 1977. pridružio grupi Žetva.


Đorđe Balašević (Novi Sad, 11. maj 1953 — Novi Sad, 19. februar 2021) bio je jugoslovenski i srpski kantautor i pesnik. Bio je član grupa Žetva i Rani mraz, a 1982. započeo je solo karijeru. Ukupno je objavio 12 albuma. Glumio je u nekoliko televizijskih serija, za koje je pisao i muziku.

Đorđe Balašević
Djordje Balasevic DSC8494.jpg
Đorđe Balašević, 2010. godine
Osnovne informacije
Puno ime
Đorđe Balašević
Nadimak
Đoka
Đole
Panonski Mornar
Datum rođenja
11. maj 1953.
Mesto rođenja
Novi Sad, NR Srbija,
FNR Jugoslavija
Datum smrti
19. februar 2021. (67 god.)
Mesto smrti
Novi Sad,
Srbija
Prebivalište
Novi Sad
Državljanstvo
Srbija,
Hrvatska,
Mađarska
Supružnik
Olivera Balašević
Deca
Jovana Balašević
Jelena Balašević
Aleksa Balašević
Aktivni period
1977—2021
Zanimanje
pevač, tekstopisac, kantautor, reditelj, scenarista, producent
Žanr(ovi)
šansona, rok, pop rok, pop, folk rok
Instrument(i)
vokal, gitara
Izdavačka kuća
Hi-Fi Centar, Diskoton, Jugoton, PGP RTB
Vezani članci
Bilja Krstić
Rani mraz
Veb-sajt

Singl Računajte na nas, iz perioda dok je bio član Ranog mraza, postigao je veliku popularnost u socijalističkoj Jugoslaviji i ostao je popularan među jugonostalgičarima. Tokom 1990-ih bio je veliki kritičar politike Slobodana Miloševića.

Biografija

Muzička karijera

Festivali

Politika

Smrt

Albumi Uredi

Rani mraz Uredi
Mojoj mami mesto maturske slike u izlogu — 1979
Odlazi cirkus — 1980
Solo karijera Uredi
Pub — 1982
Celovečernji the Kid — 1983
003—1985
Bezdan — 1986
Panta rei — 1988
Tri posleratna druga — 1989
Marim ja — 1991
Jedan od onih života — 1993
Naposletku — 1996
Devedesete — 2000
Dnevnik starog momka — 2001
Rani mraz — 2004
Tekstovi za druge pevače

Filmografija Uredi

God. Naziv Uloga
1979. Poletarac
1979. Kost od mamuta Mile
1980. Bilo, pa prošlo muzičar
1981. Vojnici Stojšin Lala
1982. Pop Ćira i pop Spira Šaca
1984. Celovečernji the Kid Mile
1984. Ulični pevači
1984. Vojnici Stojšin Lala
1989. Specijalna redakcija Sava Ladački
2010. Kao rani mraz Ataman Danilov
Knjige Uredi

Tri posleratna druga — 1991.
Dodir svile — 1996
Jedan od onih života — 1997
Kao rani mraz — 2006
Kalendar mog detinjstva — 2017.

Skuplje knjige možete platiti na rate.

DOK JE SEZONA VIRUSA KNJIGE MOŽDA NEĆEMO SLATI BAŠ SVAKI DAN
IMAJTE RAZUMEVANJA AKO POŠILJKA BUDE STIGLA KOJI DAN KASNIJE (Što ne znači da ne može stići i dan odmah posle narudžbine, zavisi kako se pogodi)
Takođe, mnogo ređe idemo za Beograd, tako da ne računate na lično preuzimanje u Beogradu ukoliko vam je hitno potreban kupljeni predmet.
Poštarina za knjige je u proseku 130-144 dinara, što je mala suma da bi se izlagali riziku i mi i vi, tako da preporučujemo da se transakcije obave putem pošte.
Novi Sad lično preuzimanje ili svaki dan ili četvrtak, petak i subota.

Našu kompletnu ponudu možete videti preko linka
https://www.kupindo.com/Clan/H.C.E/SpisakPredmeta
ukoliko tražite još neki naslov koji ne možete da nađete pošaljite nam poruku možda ga imamo u magacinu
Pogledajte i našu ponudu na limundu https://www.limundo.com/Clan/H.C.E/SpisakAukcija
Slobodno pitajte šta vas zanima preko poruka. Preuzimanje moguce u Beogradu, Novom Sadu i Sremskoj Mitrovici uz prethodni dogovor. (Većina knjiga je u Sremskoj Mitrovici i Novom Sadu, tako da se najavite nekoliko dana ranije u slucaju ličnog preuzimanja, da bi knjige bile poslate u Beograd - ako Vam hitno treba neka knjiga za danas ili sutra, obavezno proverite prvo preko poruke da li je u magacinu u Beogradu da ne bi doslo do neprijatnosti).
Beograd: lično preuzimanje Žarkovo (kod pijace, preko puta Vera), eventualno centar ako nam se potrefe termini dolaska.
U Novom Sadu lično preuzimanje na Grbavici ili u centru po dogovoru.
Slanje nakon uplate na račun u Erste banci (ukoliko ne želite da plaćate po preuzimanju). Poštarina za jednu knjigu je uglavnom oko 120 - 150 din. Slanje vise knjiga u paketu tezem od 2 kg 290-305 din.

INOSTRANSTVO: Šaljem po dogovoru, ili po prijateljima ili autobusom, jer je poštarina od 700 do 3000 din. zavisno od težine knjige, ali ukoliko želite moguće je i poštom. U Beč idem često pa knjige mogu doneti lično.

Ukoliko kupujete više od jedne knjige javite se porukom možda Vam mogu dati određeni popust na neke naslove.

Sve knjige su detaljno uslikane, ako Vas još nešto interesuje slobodno pitajte porukom. Reklamacije primamo samo ukoliko nam prvo pošaljete knjigu nazad da vidim u čemu je problem pa nakon toga vraćamo novac. Jednom smo prevareni od strane člana koji nam je vratio potpuno drugu knjigu od one koju smo mu mi poslali, tako da više ne vraćamo novac pre nego što vidimo da li se radi o našoj knjizi.
Ukoliko Vam neka pošiljka ne stigne za dva ili tri dana, odmah nas kontaktirajte za broj pošiljke kako bi videli u čemu je problem. Ne čekajte da prođe više vremena, pogotovo ako ste iz inostranstva, jer nakon određenog vremena pošiljke se vraćaju pošiljaocu, tako da bi morali da platimo troškove povratka i ponovnog slanja. Potvrde o slanju čuvamo do 10 dana. U 99% slučajeva sve prolazi glatko, ali nikad se ne zna.

ukoliko uvažimo vašu reklamaciju ne snosimo troškove poštarine

Predmet: 67181417
Odlično stanje kao na slikama

I ŽIVOT IDE DALJE...
(sve dalje odavde...)

KLIMAV ALIBI ZA MEĐUVREME RAZUMA

Kolumne iz „Radio TV revije“ oktobar – maj 1991/92

Autor: Đorđe Balašević
Izdavač: United Media, Novi Sad
Godina izdanja: 1997
Broj strana: 106
Pismo: latinica
Povez: mek
Format: 22x16

Opis:
Kolumne iz „Radio TV revije“ oktobar – maj 1991- 1992.

Demokratija je sistem u kom i oni koji ne misle imaju pravo na svoje mišljenje… Kod nas takvi imaju i prioritet, štaviše…

A moj peščani sat troši mnogo više nego ranije. Progoreo je neki dihtung, verovatno. Donja gomilica peska već je primetno veća od one gore…
Nemam više vremena da propuštam baš svakog idiota…

Nisam birao saigrače po grbu na prsima, birao sam ih po grbu u prsima, po nekom Našem Grbu, koji se ne skida tek tako, s majicom…
I, svaka čast svakom… Ali Nacionalnost je ipak samo jedna romantična stavka životnog formulara… Amateri su definitivno morali ispuniti daleko više od toga da bi zaslužili da budu u ekipi sa mnom.

Sigurno je u meni feler. Nakupilo mi se „dana žalosti“ za tri života.
Ma proći će, sve je do sad prošlo…


Đorđe Balašević (Novi Sad, 11. maj 1953 — Novi Sad, 19. februar 2021) bio je jugoslovenski i srpski kantautor i pesnik. Bio je član grupa Žetva i Rani mraz, a 1982. započeo je solo karijeru. Ukupno je objavio 12 albuma. Glumio je u nekoliko televizijskih serija, za koje je pisao i muziku. Singl Računajte na nas, iz perioda dok je bio član Ranog mraza, postigao je veliku popularnost u socijalističkoj Jugoslaviji i ostao je popularan među jugonostalgičarima. Tokom 1990-ih bio je veliki kritičar politike Slobodana Miloševića. Đorđe Balašević je rođen 11. maja 1953. godine, u Novom Sadu, u porodici oca Jovana Balaševića i Veronike Dolenec, iz Rasinje kod Koprivnice u današnjoj Hrvatskoj. Po pisanju hrvatskog magazina „Moljac”, Balaševićev deda Đoka se prezivao Balašev, ali je 1941. godine za vreme Drugog svetskog rata, iz straha „da će ga Mađari pomađariti” dodao nastavak „ić”, karakterističan za srpska prezimena. To se zaista desilo, ali ranije — oko 1935. godine, kako piše u „Službenim novinama Kraljevine Jugoslavije”. Balašević je odrastao u Novom Sadu, u kući u ulici Jovana Cvijića, u kojoj je živeo sa suprugom Oliverom (rođ. Savić, u Zrenjaninu 1959) i troje dece (najstarija Jovana — Lola, srednja Jelena — Beba i najmlađi-Aleksa). Pesme je počeo da piše u osnovnoj školi, a sanjao je da postane fudbaler. Gimnaziju je napustio u trećem razredu, jer nije voleo matematiku, fiziku i hemiju, ali je uspeo da maturira kao vanredni učenik i položio je prijemni ispit za studije geografije. Nikada nije diplomirao na univerzitetu, ali se 1977. pridružio grupi Žetva.


Đorđe Balašević (Novi Sad, 11. maj 1953 — Novi Sad, 19. februar 2021) bio je jugoslovenski i srpski kantautor i pesnik. Bio je član grupa Žetva i Rani mraz, a 1982. započeo je solo karijeru. Ukupno je objavio 12 albuma. Glumio je u nekoliko televizijskih serija, za koje je pisao i muziku.

Đorđe Balašević
Djordje Balasevic DSC8494.jpg
Đorđe Balašević, 2010. godine
Osnovne informacije
Puno ime
Đorđe Balašević
Nadimak
Đoka
Đole
Panonski Mornar
Datum rođenja
11. maj 1953.
Mesto rođenja
Novi Sad, NR Srbija,
FNR Jugoslavija
Datum smrti
19. februar 2021. (67 god.)
Mesto smrti
Novi Sad,
Srbija
Prebivalište
Novi Sad
Državljanstvo
Srbija,
Hrvatska,
Mađarska
Supružnik
Olivera Balašević
Deca
Jovana Balašević
Jelena Balašević
Aleksa Balašević
Aktivni period
1977—2021
Zanimanje
pevač, tekstopisac, kantautor, reditelj, scenarista, producent
Žanr(ovi)
šansona, rok, pop rok, pop, folk rok
Instrument(i)
vokal, gitara
Izdavačka kuća
Hi-Fi Centar, Diskoton, Jugoton, PGP RTB
Vezani članci
Bilja Krstić
Rani mraz
Veb-sajt

Singl Računajte na nas, iz perioda dok je bio član Ranog mraza, postigao je veliku popularnost u socijalističkoj Jugoslaviji i ostao je popularan među jugonostalgičarima. Tokom 1990-ih bio je veliki kritičar politike Slobodana Miloševića.

Biografija

Muzička karijera

Festivali

Politika

Smrt

Albumi Uredi

Rani mraz Uredi
Mojoj mami mesto maturske slike u izlogu — 1979
Odlazi cirkus — 1980
Solo karijera Uredi
Pub — 1982
Celovečernji the Kid — 1983
003—1985
Bezdan — 1986
Panta rei — 1988
Tri posleratna druga — 1989
Marim ja — 1991
Jedan od onih života — 1993
Naposletku — 1996
Devedesete — 2000
Dnevnik starog momka — 2001
Rani mraz — 2004
Tekstovi za druge pevače

Filmografija Uredi

God. Naziv Uloga
1979. Poletarac
1979. Kost od mamuta Mile
1980. Bilo, pa prošlo muzičar
1981. Vojnici Stojšin Lala
1982. Pop Ćira i pop Spira Šaca
1984. Celovečernji the Kid Mile
1984. Ulični pevači
1984. Vojnici Stojšin Lala
1989. Specijalna redakcija Sava Ladački
2010. Kao rani mraz Ataman Danilov
Knjige Uredi

Tri posleratna druga — 1991.
Dodir svile — 1996
Jedan od onih života — 1997
Kao rani mraz — 2006
Kalendar mog detinjstva — 2017.
67181417 Đorđe Balašević I ŽIVOT IDE DALJE (RETKO U PONUDI!)

LimundoGrad koristi kolačiće u statističke i marketinške svrhe. Nastavkom korišćenja sajta smatramo da ste pristali na upotrebu kolačića. Više informacija.