ŠEĆERNA REPA


Cena:
200 din
Želi ovaj predmet: 3
Stanje: Polovan bez oštećenja
Garancija: Ne
Isporuka: Pošta
Lično preuzimanje
Organizovani transport: 130 din
Plaćanje: Ostalo (pre slanja)
Lično
Grad: Beograd-Voždovac,
Beograd-Voždovac
Prodavac

dulevozd (4589)

PREMIUM član
Član je postao Premium jer:
- ima 100 jedinstvenih pozitivnih ocena od kupaca,
- tokom perioda od 6 meseci uplati minimum 20.000 dinara na svoj Limundo račun.

Pozitivne: 8701

Negativne: 0

  Pošalji poruku

Svi predmeti člana


Kupindo zaštita

ISBN: Ostalo
Godina izdanja: Ostalo
Autor: Domaći
Oblast: Ratarstvo
Jezik: Srpski

ZADRUŽNA KNJIGA - 1967 - 550 STRANA.
TEKST KNJIGE JE DISKRETNO PODVLAČEN CRVENOM HEMIJSKOM OLOVKOM NA PEDESETAK STRANA.
NA PREDLISTU SE NALAZI POTPIS BIVŠEG VLASNIKA KNJIGE.

Autori: Inž. Mirko Jončić, dr Radomir Đorđević, dr Miloje Sarić, inž. Života Veselinović, inž. Vojislav Kovačević, inž. Danilo Božović, dr Svetomir Otašević, inž. Vojislav Racić, inž. Dragoljub Nastasović, dr Sredoje Stanaćev, dr Novica Vučić, dr Adam Marić, dr Dušan Čamprag, dr Aleksandar Stanković, dr Zdravko Kosovac, inž. Petar Spasić, dr Slobodan Šušić i inž. Dragoljub Ješić

ŠEĆERNA REPA je naša najvažnija poljoprivredno-industrijska kultura, kako po privrednom značaju tako i po površinama koje zauzima. Poslednjih godina jugoslovenska industrija šećera je znatno proširila svoje kapacitete, koji svakako zahtevaju i povećanje proizvodnje kvalitetne šećerne repe, kako bi se u potpunosti zadovoljile naše potrebe za šećerom.
Ovaj neobično značajan zadatak poljoprivrede i industrije upućuje na potrebu većeg angažovanja svih snaga u ovim granama privrede u pravcu još bržeg unapređenja proizvodnje šećerne repe.
Polazeći od toga da uspešnom rešavanju ovog zadatka može doprineti i jedno kompletno delo o ovoj kulturi, „Zadružna knjiga“, uz saglasnost i podršku Poslovnog udruženja industrije šećera Jugoslavije i fabrika šećera, izdaje ovu knjigu o ŠEĆERNOJ REPI.

Knjigu je napisalo 18 naših poznatih stručnjaka-specijalista is raznih oblasti proizvodnje i prerade šećerne repe.

Celokupna materija o šećernoj repi izložena je u 20 poglavlja, koja čine zaokruženu celinu, i to:

1 — Značaj, poreklo i stanje proizvodnje, 2 — Morfologija šećerne repe, 3 — Fiziologija šećerne repe, 4 — Genetika šećerne repe, 5 — Selekcija šećerne repe, 6 — Sorte i proizvodnja semena, 7 — Ekonomika proizvodnje, 8 — Organizacija rada u proizvodnji, 9 — Mehanizacija proizvodnje šećerne repe, 10 — Prirodni uslovi za proizvodnju, 11 — Plodored i obrada zemljišta, 12 — Đubrenje šećerne repe, 13 — Setva i nega, 14 — Navodnjavanje šećerne repe, 15 — Bolesti šećerne repe, 16 — Štetočine šećerne repe, 17 — Kompleksna zaštita šećerne repe, 18 — Vreme vađenja i čuvanje do prerade, 19 — Hemijski sastav, kvalitet i osnovni principi prerade i 20 — Sporedni proizvodi proizvodnje i prerade šećerne repe.

Kao što se iz pregleda poglavlja vidi, knjiga svestrano obrađuje materiju o ovoj kulturi. Od posebnog je značaja što su u njoj pored materije o poznavanju kulture i agrotehnici skoro u podjednakoj meri obrađena i pitanja morfologije, fiziologije, genetike, selekcije proizvodnje, što nije bio slučaj sa dosadašnjim publikacijama o šećernoj repi. Nisu od manjeg značaja ni poglavlja o hemijskom sastavu i osnovnim principima prerade, a posebno poglavlje o sporednim proizvodima šećerne repe i njihovom iskorišćavanju.

Nije suvišno naglasiti i to da su autori pri obradi materije, pored korišćenja najnovije svetske literature, uneli dosta podataka iz sopstvenog rada i iz jugoslovenske nauke i prakse, što knjigu čini još vrednijom za naše uslove.

Verujemo da će pojavu ovakve knjige pozdraviti većina naših stručnjaka i drugih korisnika, bez obzira na izvesnu stilsku neujednačenost, koja se pri ovakvom načinu rada nije mogla izbeći. Svakako da i pored vrlo savesnog rada svih autora i izdavača knjiga nije bez nedostataka i zbog toga ćemo biti zahvalni svakom korisniku koji ukaže na potrebne korekcije.

Ova knjiga je prvenstveno namenjena proizvođačima šećerne repe, ali s obzirom na sadržinu ona će biti od koristi i drugom kadru koji se bavi ovom problematikom, kao i onima koji se tek osposobljavaju za rad u proizvodnji.

LIČNO PREUZIMANJE NA VOŽDOVCU, NA MOJOJ ADRESI!!!
LIČNO PREUZIMANJE NA VOŽDOVCU, NA MOJOJ ADRESI!!!
LIČNO PREUZIMANJE NA VOŽDOVCU, NA MOJOJ ADRESI!!!
NE ŠALJEM U INOSTRANSTVO!!!
NE ŠALJEM U INOSTRANSTVO!!!
NE ŠALJEM U INOSTRANSTVO!!!

http://www.limundo.com/Clan/dulevozd/SpisakAukcija

LIČNO PREUZIMANJE NA VOŽDOVCU!!!

NAKON ZAVRŠENE AUKCIJE, UPLATU ZA KNJIGE MOŽETE DA IZVRŠITE NA RAČUN 160-5100101485814-37 KOD BANKE INTESA.

NAKON TOGA KNJIGE ŠALJEM POŠTOM KAO PREPORUČENU TISKOVINU.

POŠTARINA JE ISKAZANA ZA PREPORUČENU TISKOVINU.

Predmet: 13918053