pregleda

Aparat za apneju - reguliše prekid disanja u snu


Cena:
14.000 din (Predmet je prodat)
Stanje: Polovan bez oštećenja
Garancija: Ne
Isporuka: Pošta
Post Express
Lično preuzimanje
Plaćanje: Pouzećem
Lično
Grad: Velika Plana,
Velika Plana
Prodavac

Tip: Ostalo

Prestanak disanja u toku spavanja (APNEJA) i ponavlja se. Najčešći razlog je opstrukcija disajnih puteva. Opuštanje mišića je prirodno u toku spavanja, ali kod mnogih koji imaju uže disajne puteve, kada se oni zatvore, potrebna je velika snaga da se ponovo otvore. Osoba ne razmenjuje kiseonik i ugljen-dioksid sa spoljašnjom sredinom.
Spas za ove ljude je aparat CRAP, koji pravi kontinuirani pozitivni pritisak u disajnim putevima i sprečava opuštanje mišića ždrela. U pitanju su male turbine, elektronski kontrolisane, koje duvaju vazduh pod pritiskom kroz masku za nos, a pacijent sa maskom diše normalno. Primena aparata povećanim pritiskom ne dozvoljava mekanom delu ždrela da se zatvori. To je danas jedini zvanični i efikasni način lečenja.
Ovo je najsavremeniji uređaj, firme koja je broj 1 u Svetu. Poseduje sofisticirani algoritam koji senzorima detektuje apneu i njen intenzitet, i u odnosu na nađeno stanje definiše intenzitet terapije!
Podatke beleži na SD karticu (ako to ne želimo – isključimo karticu tako što pomerimo zubić u drugi položaj). Lekar naknadno može da očita zabeležene podatke.
Ima ugrađenu bežičnu komunikaciju, a ako to ne želimo – tu je snimanje na lokalnu SD karticu od 4GB. Kada se uključi avionski režim - nema prenosa. Kao kod mobilnih.
Ovaj uređaj poseduje inovativnu funkciju AutoRamp, koja radi tako da u početku isporučuje nizak pritisak radi boljeg komfora, a zatim kako pacijent tone u dublji san, precizno to otkriva i postepeno povećava pritisak dok ne dostigne unapred podešeni radni pritisak.
Postoji mogućnost povezivanja sa udaljenim doktorom, koji bez dolaska kontroliše rad uređaja.
Poseduje senzor ambijentalnog osvetljenja, tako da kada je tamno on prigušuje svoja svetla.
SmartStar funkcija omogućava da kada stavite masku i počnete da dišete – terapija počinje. Ako skinete masku uređaj se automatski zaustavlja, pa ne morate tražiti dugme za isključenje u mraku.
Pored potrebne vlažnosti obezbeđena je i kontrola toplote vazduha koju udišete, radi obezbeđivanja optimalnog ugođaja u određenom trenutku.
Robotizovana brendirana mašina.
Aparat je kao nov. Na njemu se vidi koliko sati je radio. Dvadesetak dana je radio.

Za kupce iz Velike Plane može i lićno, za ostale (ako prolaze) na Auto-putu E-75 kod McDonaldsa u Velikoj Plani.

Predmet: 41868849

LimundoGrad d.o.o. koristi kolačiće koji su potrebni za pružanje usluga u svrhu statistike, sigurnosti, kao i utvrđivanja interesovanja korisnika i može ih deliti sa trećim licima u svrhu analize i marketinga. Više informacija.