pregleda besplatna dostava

tirkiz kristal privezak


Cena:
600 din
Želi ovaj predmet: 1
Stanje: Nekorišćen
Garancija: Ne
Isporuka: Post Express
Lično preuzimanje
Plaćanje: Plaćanje pre slanja (Tekući račun)
Plaćanje pouzećem
Lično
Grad: Sombor,
Sombor
Prodavac

Boja: Zelena
Ručni rad: Ne
Materijal: Poludrago kamenje
Vrsta: Privezak
Tip: Unisex

IZGLED - Mat, često prošaran, svih veličina, obično poliran.
BOJA -Tirikizna, zelena, plava
UČESTALOST - Lako dostupan
IZVOR - SAD, Egipat, Meksiko, Kina, Iran, Peru, Poljska, Rusija, Francuska, Tibet, Afganistan, Arabija
OSOBINE - Tirkiz je jako efikasan iscjelitelj, koji razgaljuje duh, a tijelu osigurava blagostanje. Kamen je koji štiti, a kao talisman se koristi od pamtivjeka. Vjeruje se da mijenja boju da upozori na opasnost ili na nevjerstvo. Tirkiz potiče duhovno usklađivanje i poboljšava komunikaciju s fizičkim i duhovnim svijetom. Kad se stavi na treće oko pojačava intuiciju i meditaciju. Na grlenoj čakri, otpušta stare zavjete, inhibicije i zabrane i omogućava duši da se još jednom izrazi. Istražuje prošle živote i pokazuje koliko je kreacija vaše `sudbine` proces koji traje i da ovisi o tome što radite u svakom trenutku. Tirkiz je kamen pročišćenja. Raspršuje negativne energije i čisti elektromagnetni smog, pružajući zaštitu od zagađivača u okruženju. Balansira i usklađuje sve čakre sa suptilnim tijelima i prilagođava fizičku ravan duhovnoj. U tradicionalnoj misli, tirkiz ujedinjuje zemlju s nebom, spajajući mušku i žensku energiju. Ovo je kamen empatije i ravnoteže. Potiče samorealizaciju, kreativno rješavanje problema i smiruje živce kod javnih nastupa. Psihološki, tirkiz je kamen koji daje snagu. Razgrađuje mučenički stav i samosabotažu. Mentalno, tirkiz daje unutarnju smirenost, istovremeno zadržavajući pozornost, i potpomaže kreativno izražavanje. Emotivno, tirkiz stabilizira promjene raspoloženja i donosi unutarnji mir. Stimulira romantičnu ljubav. Fizički, tirkiz je odličan kamen za iscrpljenost, depresiju i napade panike. Jedna od njegovih zaštitnih funkcija je protiv vanjskih utjecaja i zagađivača u atmosferi.
LIJEČENJE - Tirkiz ojačava meridijane tijela i suptilna energetska polja. Potpomaže fizički i natčulni imuni sustav i regenerira tkivo, podržava apsorpciju hranljivih materija, ublažava infekcije, iscjeljuje cijelo tijelo, posebno oči. Smanjuje povišenu kiselost i ublažava giht, reumatizam, dobar je za želudac. Također ima antiupalno i detoksificirajuće djelovanje i ublažava grčeve i bol.
POLOŽAJ - Bilo gdje, ali posebno na grlu, trećem oku i solarnom pleksusu. Daje izvrstan eliksir.

Za clanove sa vise pozitivnih ocena, moguce je placanje pouzecem.
Garantujem da su predmeti isti kao na slici, cak i bolji.Za kupljenih dva ili vise predmeta, besplatno slanje post expresom na kucnu adresu na teritoriji Srbije.

Predmet: 44884821