pregleda

Poetika Rastka Petrovića


Cena:
149 din (Predmet nije aktivan)
Stanje: Novo
Garancija: Ne
Isporuka: AKS
Plaćanje: Pouzećem
Prodavac Pravno lice

Vrsta: Ostalo
Godina izdanja: 2005
ISBN: 86-331-2189-1
Autor: Domaći
Jezik: Srpski

Studija Bojana Jovića pokazuje da u osnovi obimnog i raznolikog književnog dela Rastka Petrovića leži jedinstven pogled na književnost, umetnost, i svet, izražen u nastojanju da se ostvari takva vrsta književno-umetničkog oblikovanja kojom bi se mogli preporoditi ne samo književnost i umetnost, nego i društvo i stvarnost u celini. Osnovne pretpostavke Petrovićeve poetike. vitalizam, primitivizam i okretanje umetničkoj tradiiiji sopstvenoga naroda, punopravno uključuju njegovo stvaralaštvo u aktuelne tokove evropske umetnosti početka XX veka, kako zapadnoevropskog tako i ruskoslovenskog kulturnog kruga. Autor: Bojan Jović, Broj strana: 458 str., Povez: Broš, Izdavač: Narodna knjiga.

Informacije o dostavi:
Isporuka se vrši kurirskom službom AKS. Rok za dostavu je 3-5 radnih dana.

Cena isporuke zavisi od težine pošiljke:

do 0.5 kg - 175 RSD

od 0.5 kg - 2 kg - 190 RSD

od 2 kg - 3 kg - 210 RSD

od 3 kg - 4 kg - 230 RSD

od 4 kg - 5 kg - 250 RSD

Predmet: 55818819
Studija Bojana Jovića pokazuje da u osnovi obimnog i raznolikog književnog dela Rastka Petrovića leži jedinstven pogled na književnost, umetnost, i svet, izražen u nastojanju da se ostvari takva vrsta književno-umetničkog oblikovanja kojom bi se mogli preporoditi ne samo književnost i umetnost, nego i društvo i stvarnost u celini. Osnovne pretpostavke Petrovićeve poetike. vitalizam, primitivizam i okretanje umetničkoj tradiiiji sopstvenoga naroda, punopravno uključuju njegovo stvaralaštvo u aktuelne tokove evropske umetnosti početka XX veka, kako zapadnoevropskog tako i ruskoslovenskog kulturnog kruga. Autor: Bojan Jović, Broj strana: 458 str., Povez: Broš, Izdavač: Narodna knjiga. 55818819 Poetika Rastka Petrovića

LimundoGrad koristi kolačiće u statističke i marketinške svrhe. Nastavkom korišćenja sajta smatramo da ste pristali na upotrebu kolačića. Više informacija.