pregleda

Windows 8 Kao od šale


Cena:
760 din (Predmet nije aktivan)
Stanje: Nekorišćen
Garancija: Ne
Isporuka: Pošta
Post Express
Lično preuzimanje
Plaćanje: Tekući račun (pre slanja)
Lično
Grad: Beograd-Palilula,
Beograd-Palilula
Prodavac

dr4g4n (814)

Pozitivne: 1021

Negativne: 0

  Pošalji poruku

Svi predmeti člana


Kupindo zaštita

Godina izdanja: Ostalo
ISBN: 978-86-7991-364-7
Oblast: Operativni sistemi
Jezik: Srpski
Autor: Strani

Autor(i) Mark Edward Soper
Izdanje/Godina 2013
Broj strana 430
Nivo Početni

Opis

Windows 8 Kao od šale pomaže da bez muke i na ugodan način naučite osnovna svojstva Windowsa 8. Cilj knjige je da pruži solidnu bazu za svakodnevno korišćenje svojstava koja su potrebna za bolje, produktivnije, ali i zabavnije korišćenje računara i operativnog sistema Windows 8.

Sadržaj

Prvo poglavlje „Šta je novo u Windowsu 8` obezbeđuje brzi pregled najvažnijih novih svojstava u Windowsu 8. Ako ovu knjigu čitate isključivo da biste saznali šta je novo i različito, počnite odavde i pratite reference za poglavlja sa više informacija.

Drugo poglavlje „Nadogradnja na Windows 8` dizajnirano je za korisnike Windowsa 7 ili ranijih verzija koji se nadograđuju na Windows 8. Ovo poglavlje obrađuje ovaj proces i pomaže Vam da prilikom nadogradnje napravite najbolji izbor.

Treće poglavlje „Osnovni poslovi u Windowsu 8` pokazuje kako da se prijavite na Windows 8, kako da koristite tastaturu osetljivu na dodir ili interfejs koji radi sa rukopisom, kako da koristite dugmad za prečice, kako da zaključate i otključate računar i kako da ga isključite ili postavite u stanje usnulosti.

Četvrto poglavlje „Korišćenje korisničkog radnog okruženja u Windowsu 8` pomaže Vam da razumete kako da koristite novo korisničko radno okruženje na početnom ekranu Start sastavljeno iz blokova (pločica). Naučićete kako da pokrenete programe, prelazite iz jednog u drugi program, kako da ih zatvorite i tražite datoteke i programe.

Peto poglavlje „Pretraživanje veba u novom korisničkom radnom okruženju` obezbeđuje uputstva o upotrebi novih svojstava programa Internet Explorer 10 koja su predstavljena u koracima.

Šesto poglavlje „Uživanje u multimedijalnom sadržaju uz pomoć Windows 8 korisničkog radnog okruženja` prikazuje kako da koristite nove aplikacije za muziku, video i fotografiju.

Sedmo poglavlje „Ostanite povezani sa interfejs aplikacijama Windowsa 8` će Vam pomoći prilikom upotrebe novih aplikacija za e-poštu, poruke, kalendar, mape i vreme, kako biste bili upoznati sa dešavanjima u svetu oko vas.

Osmo poglavlje „Prilagođavanje Windows 8 Start ekrana sopstvenim potrebama` pokazuje Vam kako da prikačite fascikle i veb lokacije na početni ekran Start, kako da promenite njegovu pozadinu i kako da preuredite pločice (blokove). Otkrićete, takođe, kako da izmenite izgled ekrana za zaključavanje, početnog ekrana Start, sliku naloga i podešavanja za vremensku zonu.

Deveto poglavlje „Korišćenje Windows 8 veb prodavnice` vodi Vas u razgledanje nove Windows 8 onlajn prodavnice aplikacija. Naučićete kako da pretražujete aplikacije, preuzimate besplatne aplikacije i kupujete nove aplikacije i Windows komponente.

Deseto poglavlje „Igranje igrica u Windowsu 8` pomaže da iskoristite prednosti novih Windows 8 konekcija na Xbox 360 i naučite kako da preuzmete, instalirate i uživate u besplatnim igrama raspoloživim u Windows radnji.

Jedanaesto poglavlje „Upravljanje aplikacijama radne površine` pomaže Vam da pokrenete i upravljate programima koji se pokreću iz Windowsove radne površine, koristite nova svojstva u popularnim pomoćnim programima i štampate datoteke.

Dvanaesto poglavlje „Upravljanje prostorom za skladištenje iz programa File Explorer` pomaže Vam da upravljate datotekama, fasciklama i jedinicama diska.

Trinaesto poglavlje „Kućno umrežavanje pomoću funkcije HomeGroup` pokazuje Vam kako da koristite svojstvo HomeGroup za podešavanje i upravljanje mrežom pomoću računara na kojima je instaliran Windows 7 i Windows 8. Ovo poglavlje pomaže i da razumete koje funkcije mreže mogu da se izvršavaju iz početnog ekrana Start, a koje mogu da se pokreću iz Windowsove radne površine.

Četrnaesto poglavlje „Rad sa slikama iz radne površine` pomaže da uvezete fotografije u biblioteku slika Pictures, koristite program Windows Photo Viewer i koristite svojstvo SkyDrive za onlajn fotografije i skladištenje dokumenata i deljenje.

Petnaesto poglavlje „Rad sa muzikom sa radne površine` omogućava da pomoću programa Windows Media Player puštate, snimate i režete muzičke CD-ove.

Šesnaesto poglavlje „Pretraživanje interneta iz radne površine` pokazuje kako da koristite svojstva sa radne površine programa Internet Explorer 10 za upravljanje karticama, naslovnom stranom i omiljenim lokacijama.

Sedamnaesto poglavlje „Dodavanje i upotreba multimedijalnih karakteristika` upoznaje Vas sa novim svojstvima novom galerijom fotografija Photo Gallery, programom Movie Maker i Windows medija centrom koji se nalaze u opcionom dodatku Windows Essentials 2012. Naučićete kako da dodate ove komponente u Windows kako bi mogli da ih uređujete, delite i uživate u fotografijama i video zapisima.

Osamnaesto poglavlje „Napredne opcije za konfigurisanje` prikazuje kako da dodate još jedan ekranski prikaz, personalizujete svoju radnu površinu, upravljate uređajima i štampačima i kako da dodate još svojstava u Windows 8.

Devetnaesto poglavlje „Korisnički nalozi i sigurnost sistema` upoznaje Vas sa različitim načinima za podešavanje Windows 8 prijavljivanja za korisnike, kako da dodate dodatne korisnike i kako da koristite roditeljske kontrole za potrebe nadgledanja mladih korisnika.

Dvadeseto poglavlje „Zaštita sistema` pokazuje kako se vrši ažuriranje Windowsa 8, kako se vrši zaštita datoteka, kreiraju tačke obnavljanja i proverava špijunski program.
Dvadeset prvo poglavlje „Održavanje sistema i performanse` pomaže Vam da unapredite brzinu sistema i rešite probleme koji mogu dovesti do nepravilnog rada sistema.

Da li ste zbunjeni PC i Windows terminologijom? Pogledajte rečnik pojmova!

USLOVI PRODAJE ZA KNJIGE:

KNJIGE NE ŠALJEM POUZEĆEM. NE ŠALJEM U INOSTRANSTVO!

KNJIGE NE ŠALJEM NA KOSOVO I METOHIJU

Posle izvršene kupovine kupac na račun uplaćuje navedeni iznos za knjigu plus iznos za cenu poštarine (ako šaljem preko pošte) koji će dobiti u kupindo poruci zajedno sa brojem računa. Na sajtu pošte postoji kalkulator cena. Ako knjige šaljem preko postexpresa kupac samo uplaćuje iznos za knjigu, a poštarinu sam plaća prilikom preuzimanja paketa. Knjiga će uvek biti lepo upakovana i zaštićena.

Knjige šaljem na sledeće načine:

- Poštom kao preporučenu tiskovinu

101-250 grama - 80 dinara
251-500 grama - 100 dinara
501-1000 grama - 110 dinara
1001-2000 grama - 130 dinara
2001-3000 grama - 140 dinara

- Postexpresom, opcija danas za sutra

do 0,5 Kg težine - 150 dinara
od 0,5-2 Kg - 240 dinara
od 2-5 Kg - 300 dinara

Ne snosim odgovornost za štetu koja može nastati prilikom isporuke pošiljaka.
Lično preuzimanje u Beogradu moguće je na sledećim lokacijama:
Karaburma, Omladinski stadion, Vukov spomenik, Centar.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

USLOVI PRODAJE ZA GRAMOFONSKE PLOČE:

GRAMOFONSKE PLOČE NE ŠALJEM POUZEĆEM. NE ŠALJEM U INOSTRANSTVO!

Posle izvršene kupovine kupac na račun uplaćuje navedeni iznos za ploču + iznos za preporučenu pošiljku ukoliko šaljem poštom (obično je to iznos od 130 din) ili ako šaljem post expresom (150 din) onda kupac uplaćuje samo iznos za ploču a post expresu plaća prilikom preuzimanja paketa. Broj računa sa ukupnim iznosom za plaćanje poslaću preko kupindo poruke. Ploča će uvek biti lepo upakovana i zaštićena.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

USLOVI PRODAJE ZA RAČUNARSKE KOMPONENTE I LAPTOPOVE:

Način plaćanja: plaćanje pre slanja na račun, limundo keš ili lično plaćanje prilikom preuzimanja predmeta. Ne šaljem u inostranstvo!

Ne snosim odgovornost za pogrešnu i nestručnu instalaciju računarskih komponenti od strane kupca, kao ni za pogrešno instalirane drajvere i softver koji ima veze sa komponentama koje prodajem. Svi predmeti za koje sam naveo da su ispravni predhodno su provereni i testirani. Predmeti koji su navedeni kao neispravni takođe su provereni. Predmeti koje sam naveo kao neispitane sami govore o sebi :). Trudim se da tačno opišem predmet i njegovo stanje, i uvek iznosim istinite informacije. Ako ipak nekim slučajem dođe do problema, molio bi kupce da me pre ocenjivanja prvo kontaktiraju da bi rešili problem. Paket će uvek biti lepo upakovan i zaštićen, ali ne garantujem za eventualnu štetu koja može nastati prilikom transporta.

Kupac plaća troškove poštarine!
Predmet: 15448085