pregleda

Visual Basic 2008 baze podataka


1.200 din
Cena:
1.080 din
Želi ovaj predmet: 5
Stanje: Novo
Garancija: Ne
Isporuka: City Express
Lično preuzimanje
Plaćanje: Pouzećem
Lično
Rok isporuke: 1-3 dana
Prodavac Pravno lice

kombib (288)

Pozitivne: 409

Negativne: 2

Moj Dućan Moj Dućan

  Pošalji poruku

Svi predmeti člana


Kupindo zaštita

ISBN: 978-86-7310-435-5
Jezik: Srpski

Koristeći knjigu `Visual Basic 2008 baze podataka: Od početnika do profesionalca` ćete naučiti sve što je potrebno da znate o relacionim bazama podataka, SQL-u i ADO.NET-u 2.0, što će vam omogućiti da pravite konzolne i Windows aplikacije za baze podataka. U knjizi postoje poglavlja koja se odnose na novi SQL Serverov XML tip podataka i poboljšanja LINQ-a koja će biti ugrađena u narednu verziju Visual Basica.
Napomena:
Osnovno o knjizi:

Pored toga što ćete naučiti osnove baza podataka, kao što je korišćenje SQL-a za rad sa bazama podataka, u knjizi ćete pronaći detaljne tehnike, propraćene programskim kododm, koje se u Visual Basicu 2008 koriste u raznim situacijama. Ova knjiga, prepuna programskog koda i objašnjenja, je u potpunosti prerađena za .NET 3.5 i sadrži savremena rešenja u oblasti programiranja, tako da ćete ih koristitit u gotovo svim vašim .NET projektima.

Knjiga sadrži detaljne instrukcije za instaliranje i konfigurisanje neophodnih alatki
Objašnjeni su svi neophodni koncepti i sintaksa postavljanja SQL upita i ažuriranja podataka, tako da nije neophodno prethodno znanje o relacionim bazama podataka ili SQL-u.
Objašnjava se koriš
ćenje ADO.NET transakcija, izuzetaka i događaja
Objašnjene su osobine ADO.NET-a koje se odnose na obradu XML-a, teksta i binarnih podataka u Visual Basicu 2008
Svi koncepti su objanjeni kroz veoma jasne primere programskog koda

Šta ćete naučiti

Kako funkcionišu relacione baze podataka i kako da ih koristite
Kako se u Visual Basicu ADO.NET koristi za rad sa bazama podataka
Kako da u T-SQL-u napravite uskladištene procedure i kako da ih koristite u Visual Basic programima
Kako da XML koristie u aplikacijama za rad sa bazama podataka
Kako da, koriste
ći LINQ, pojednostavite programiranje baza podataka u Visual Basicu
Kako da instalirate SQL Server 2005 Express i kako da pomo
ću njega naučite da pravite baze podataka

Kome je knjiga namenjena?

Knjiga „Upoznavanje sa VB 2008 bazama podataka` je namenjena svakom VB programeru. Za programiranje baza podataka je potrebno relativno malo znanja o Visual Basicu, ali mnogo znanja o konceptima relacionih baza podataka i upitnom jeziku SQL. U ovoj knjizi se pretpostavlja da nemate nikakvog iskustva sa relacionim bazama podataka. Koristeći knjigu ćete, kroz praktične primere, naučiti kako se pomoću SQL-a prave i koriste relacione baze podataka i kako se sa takvim bazama podataka radi u Visual Basicu. Gotovo svaka aplikacija mora da koristi bazu podataka, pa ćete zbog toga u ovoj knjizi naučiti sve što je potrebno za pravljenje profesionalne aplikacije za rad sa bazama podataka.

Nekoliko reči o ediciji knjiga „Od početnika do profesionalca` izdavačke kuće Appress

Edicija knjiga „Od početnika do profesionalca` izdavačke kuće Appress je pravi izvor informacija koje su vam neophodne za dobijanje posla. Pomoću ovih knjiga ćete naučiti standardne i važne tehnologije jer su osmišljene tako da ih mogu koristiti svi, od početnika do profesionlaca. Prvo ćete saznati šta sve treba da znate – ali bez nepotrebne teorije i dodatnih materijala. Znanje ćete uvećavati tako što ćete postupno praviti praktične projekte. Dakle, bez obzira da li želite da napredujete ili samo da naučite nešto novo, edicija knjiga „Od početnika do profesionalca` izdavačke kuće Apress će vam u tome pomoći – to je pouzdan vodič kroz nepoznatu teritoriju!

Informacije o autorima:

Vidja Vrat Agarval ima sertifikate MCT, MCPD, MCTS, MCSD.NET, MCAD.NET i MCSD, radi u kompaniji Lionbridge Tchnologies (NASDAQ: LIOX), a na njegovoj vizit-karti piše da je ekspert (Subject Matter Expert – SME). Doživotni je član udruženja Computer Society of India (CSI). Radio je na Microsoft .NET-u od njegove beta verzije. Bavio se pravljenjem softvera, bio je konsultant, sprovodio je obučavanje radnika i učestvovao je u T3 programima o Microsoftovom .NET-u za razne klijente. Članke koje je napisao možete pronaći na adresi a piše i recenzije za .NET Preparation Kits ( Recezent je mnogih knjiga koje je izdala izdavačka kuća Apress; autor je knjige „Upoznavanje sa VB 2008 bazama podataka: Od početnika do profesionalca`.

Živi sa suprugom Rupali i ljupkom ćerkom Vamikom. Veruje da bez njih ništa neće postati stvarnost. Njegov moto je „bez muke nema nauke` i veruje je da mu je supruga najveća podrška. Agarval je bibliofil; kada se ne bavi raznim tehničkim stvarima voli da provodi vreme sa porodicom i da čita duhovnu i okultnu literaturu. Njegov blog je na adresi Možete ga kontaktirati na Vidya_mct@yahoo.com.Džejms Hadlston

Džejms Hadlston radi sa računarima još od 1974. godine, a specijalista za projektovanje baza podataka i programiranje je postao još 1980. godine. Magistrirao je latinski i grčki na Univerzitetu Pensilvanija, a doktorirao je na Univerzitetu u Pitsburgu. Recezent je velikog broja računarskih knjiga, uključujući knjigu „Beginning C# Objects: From Concepts to Code`, baze podataka smatra beskrajno fascinantnom oblasti i intelektualno izazovnom koliko i njegov hobi: prevođenje Homerovih dela „Ilijada` i Odiseja` sa starogrčkog.

Kratak sadržaj:

O autorima
O recezentu
Priznanja
Uvod
Poglavlje 1 Nabavljanje alatki
Poglavlje 2 Upoznavanje alatki
Poglavlje 3 Relacione baze podataka
Poglavlje 4 Postavljanje upita nad bazom podataka
Poglavlje 5 Upravljanje podacima baze podataka
Poglavlje 6 Koriš
ćenje uskladištenih proceudra
Poglavlje 7 Koriš
ćenje XML-a
Poglavlje 8 Razumevanje transakcija
Poglavlje 9 Osnove ADO.NET-a
Poglavlje 10 Uspostavljanje veza
Poglavlje 11 Izvršavanje komandi
Poglavlje 12
Čitanje podataka
Poglavlje 13 Koriš
ćenje skupova podataka i adaptera podataka
Poglavlje 14 Pravljenje Windows aplikacija sa formularima
Poglavlje 15 Pravljenje ASP.NET aplikacija
Poglavlje 16 Obrada izuzetaka
Poglavlje 17 Koriš
ćenje događaja
Poglavlje 18 Koriš
ćenje tekstualnih i binarnih podataka
Poglavlje 19 LINQ
Poglavlje 20 ADO.NET 3.5
Indeks

Molimo vas da izaberete jedan od načina plaćanja:

1. Uplata unapred, pre slanja knjige. Knjigu šaljemo poštom kao preporučenu TISKOVINU. Troškovi slanja iznose 110 dinara.
2. Plaćanje poštaru prilikom prijema paketa. Troškovi slanja iznose oko 200 dinara. Paket šaljemo City Expressom i Post Expressom.
3. Lično preuzimanje u našoj knjižari.

Predmet: 13642829

LimundoGrad d.o.o. koristi kolačiće koji su potrebni za pružanje usluga u svrhu statistike, sigurnosti, kao i utvrđivanja interesovanja korisnika i može ih deliti sa trećim licima u svrhu analize i marketinga. Više informacija.