pregleda

SVETA RUSIJA PROTIV HAZARIJE-Tatjana Gračova ,novo


Cena:
740 din
Želi ovaj predmet: 8
Stanje: Nekorišćen
Garancija: Ne
Isporuka: Pošta
Post Express
Lično preuzimanje
Plaćanje: Tekući račun (pre slanja)
Ostalo (pre slanja)
Lično
Grad: Beograd-Voždovac,
Beograd-Voždovac
Prodavac

utrendu (4362)

100% pozitivnih ocena

Pozitivne: 6218

  Pošalji poruku

Svi predmeti člana


Kupindo zaštita

ISBN: Ostalo
Godina izdanja: 2009
Oblast: Pravoslavlje
Jezik: Srpski
Autor: Strani

SVETA RUSIJA PROTIV HAZARIJE-Tatjana Gračova
Sveta Rusija protiv Hazarije

Autor: Tatjana Gračova, prevod Ranko Gojković
Strana: 296 ► Prikaz: Ћирилица
Oblast: Pravoslavlje ▹
Blagoslovio: Po blagoslovu visokopreosvećenog Venijamina, arhiepiskopa vladivostočkog i primorskog

Predgovor srpskom izdanju

Evo retke knjige! Evo retko korisne knjige! Knjige koja otvara oči i urazumljuje, koja ukazuje na opasnost, ali i nudi zaštitu. Onome ko je na putu otrežnjenja ova će knjiga pomoći da se na stramputicu ne vrati; onome ko se otreznio ova knjiga će dati dosta novih i korisnih podataka i pouka i učvrstiti veru njegovu; onome koji je krenuo varljivim i širokim putem `popločanim dobrim namerama` žudeći za svetskom slavom i uspehom ova će knjiga pomoći da se zamisli i zaustavi i da sagleda dubinu provalije kojoj, kao slepac, dobrovoljno stremi; onima zombirane duše i zarobljenog uma samo Gopod može pomoći, a ako istrajavaju na Judinom putu otpadništva i bogoborstva, ovu im knjigu ne treba nuditi. `Pred svinje ne vredi bacati bisere`.

Autor je odličan poznavalac Biblije i uz pomoć biblijskih Božanskih istina objašnjava uzroke ljudskih padova i pronalazi zlatnu nit sveštene istorije koja nas ujedinjuje i spaja i kalemi Božijom ljubavlju naše grozdove na čokot Bogočoveka i Spasa našega. Svi oni koji prekinu ovu zlatnu nit neminovno upadaju u mreže `Nevidljive Hazarije`, napuštajući jedinog moćnog zaštitnika i dobrovoljno pristajući na ropsku potčinjenost surovom gospodaru palog sveta.

Živimo u vremenu kad antihristova ideologija kontroliše gotovo sve oblasti ljudskog života. Centralni stub ove ideologije su sredstva masovnog informisanja koja su isplela zlokobnu mrežu oko cele planete. Sistematski se razara jedna po jedna poluga društva.

1. Minirani su hrišćanski temelji prosvete. Pod plaštom nekakvih „reformi“ deca se od ranog uzrasta razvraćuju i pripremaju za dobrovoljno prihvatanje sodomije kao nečeg normalnog. Čak i u Rusiji (toj zadnjoj tvrđavi odbrane) vodi se neizvesna borba oko uvođenja seksualnog vaspitanja u škole.

2. U pravnom sistemu, većina država usvaja otvoreno bogoboračke zakone. Srpska skupština je izglasala `pederski zakon` gotovo bez ozbiljnijeg otpora. Opozicija se protivila `reda radi`. Začuđujuće (ili bolje reći zastrašujuće) blago protivljenje arhijereja i sveštenstva SPC po ovom pitanju uvodi celo društvo u smutnju i (ne daj Bože) nove deobe. Bog je zbog dela koji ovaj evropejski zakon bestidno ističe kao velike vrednosti i tekovine evropske civilizacije i kulture, pretvorio Sodom i Gomor u prah i pepeo, tako da ni danas, nekoliko hiljada godina posle, na tom mestu ni trava ne niče, nego je beživotno i pusto, kao večna opomena da se rat protiv Boga ne može dobiti! Sveti Vladika Nikolaj Srpski je podigao celu Srbiju na noge i srušio Konkordat. Tim povodom, predsedniku kraljevske vlade Milanu Stojadinoviću, u izuzetno oštrom tonu, Vladika Nikolaj pismeno poručuje: „... Otvorili ste jednu živu ranu koja se godinama neće moći zalečiti, a svoje ste ime upisali ne na listove slave, nego u spisak onih koje narod proklinje. A vi niste samac; vi imate porod“. Ministru pravde dr. Niku Subotiću, vladika šalje poruku Vile Primorkinje (dr. Niko je bio Srbin iz Dalmacije) da je „... postao šampion onog jezivog saveza sa knezom crne internacionale. Zato oplakujem moralnu smrt njegovu.“ Ministru prosvete Stošiću je poručivao da je teže biti Čovek nego ministar i da bude čovek makar ne bio ministar i izrekao mu strašno upozorenje i pretnju: “Ruka Svetog Save spustiće se na sve vas zbog ove nečuvene ljage na obraz srpske crkve i srpske istorije, i to uskoro!` I pokajte se dok vremena ima! A nesrećni Srbi

„ ... neće da se pokaju
na sud Božiji čekaju.“

3. O njenom „božanstvu“, evropskoj kulturi sveti vladika Nikolaj je proročki pisao: „Srpskom rodu kroz tamnički prozor“ iz logora Dahau. Sagledavajući sav užas idolopokloničkog klanjanja kulturi, sv. Vladika uzvikuje: „Teško tebi evropo! Teško tebi Vitsaido!“ A šta nam nudi ta kultura? Nesre.ne filmske zvezde s plastičnim grudima, silikonskim usnama i veštačkim zubima, koje se danas leče od alkohola, a sutra od droge i koje u svom životinjskom nagonu menjaju partnere kao garderobu, otvoreno prkoseći moralnom zakonu Božijem. Nudi nam antimadonu koja ritualno stavlja krst među noge izrugujući se najvećim hrišćanskim svetinjama, koja je uzela ime Presvete, Prečiste i Preblagoslovene, suludo misleći da svojim raskalašnim i bogohulnim nastupima može uprljati najčistiji i najsvetliji izdanak roda ljudskog.

4. Cela istorija se perfidno iskrivljuje i menja. U ovoj knjizi je Tatjana Gračova divno objasnila kako se izvrće i falsifikuje Biblija od strane Danovog plemena i njegovih duhovnih potomaka – Hazara. Cela srpska zvanična istorija na malo istine kalemi gomilu falsifikata. U vreme Krepimira Oštrivojevića (IX vek) Srbija se prostirala od Trsta do Crnog mora, a na jugu obuhvatala veći deo Peleponeza. Današnji Zagreb, prestonica današnje Hrvatske, je nosio drugo ime – Serbinovo. Glavni grad Srbije bio je Skadar. I sve se to nalazi na nemačkim kartama u njihovim arhivama. Od jednog velikog naroda srpskog Papina, crna internacionala (apokaliptička zver iz mora žitejskoga) stvorila je mnoge narode Balkana, ubedivši ih da napuste svetu i spasonosnu veru pravoslavnu, da ih „ozverinji“ i kao vukove šalje na ostatak svetosavskog plemena. Sličnu politiku su papežnici sprovodili i na zapadnim granicama Ruske imperije, unijaćenjem dela ruskog narodakoji bi zadojili mržnjom prema Svetoj Rusiji, upućujući ga u sukobe sa svojom dojučerašnjom braćom, rađajući idajnike– razne Mazepe i Bandere.

Sva svetska novozavetna istorija svodi se na neprekidni rat onih koji su farisejskim kvascem zadojeni sa sveštenom pravoslavnom istorijom, prvo sa Vizantijom (dok je nisu uništili), a potom sa Rusijom i njenim saveznicima. Kad god je Rusija stradala i srpstvo je stradalo. U vreme strašnog pogroma pravoslavnih Rusa pod Trockim i Srbija je izgubila skoro trećinu svoga stanovništva. Nošene istim finansijskim inekcijama kao i Trocki i Hitlerove soldateske su nanele strašna razaranja i pogibelj i ruskom i srpskom narodu. I devedesetih godina dvadesetog veka „Nevidljiva Hazarija“ ruši Sovjetski Savez i sprema se da kao aždaja proguta ranjenu Rusiju. Jedini smo se tada mi Srbi, u granicama naših skromnih moći, suprotstavili globalnoj hazarskoj nemani i tako dali mali (možda ne i beznačajan) doprinos buđenju Svete Rusije. Sudbina nam je ista, vera ista, jezik sličan, a slovenska hristolika duša neprestano plače zbog „časa tame“ kada su satanizovani ljudi raspeli jedinog pravog čovekoljupca. Nama Gospod nije dao moć ni koplje Svetog Georgija Pobedonosca da Aždaju usmrtimo, ali nam je dao zadatak da budimo usnulog viteza koji je na svoj držatvorni grb stavio Svetog Georgija Pobedonosca, sa po Aždaju, smrtonosnim kopljem u desnici ruci. Nećemo valjda sada, na kraju, da pokleknemo i svoju misiju ne izvršimo, otpadajući od svojih predaka i gubeći smisao svoga postojanja. Kako se ponašati i za kime poći? Pročitajte ovu knjigu i mnoge stvari će postati jasnije. Tatjana Gračova u ovoj knjizi osvetljava putokaz. Gotovo svuda u ovoj knjizi reč Rusija možemo zameniti rečju Srbija i poneti se onako kako moramo, idući za onim koji je „Put, Istina i Život“.

Završiću rečima svetog Vladike Nikolaja (koga, nažalost, srpstvo slabo poznaje): „Nemojte se prevariti da stanete uz one koji izgledaju da su pobednici a koji su stvarno unapred pobeđeni. Stanite odlučno uz Onoga koji je davno davnim rekao: Ja pobedih svet; koji je dakle bio nepogrešivi prorok svojih sukcesivnih pobeda i koji je unapred proglasio Sebe pobediocem u svim borbama i bitkama do kraja vremena. Ne dajte se obmanuti od onih koji govore: darvinizam i hrišćanstvo dadu se izmiriti. Šta ima zajedničko laž sa istinom i Velzevul sa Hristom?“

Hvala Tatjani Gračovoj na divnoj knjizi. Bog neka je poživi i okrepi i da snage za još dosta ovakvih knjiga nasušno potrebnih u ovim vremenima agresivne i nemilosrdne globalne antihristove vlasti.


UMESTO PREDGOVORA

Ustanimo za veru - i pobedimo!

Braćo, nas je malo, a neprijatelj je jak
no nije Bog u sili nego u istini. Ne bojte se
mnogobrojnosti neprijatelja, zato što je sa
nama Bog!

Sv. blagoverni knez Aleksandar Nevski

Temu tajne svetske vlade, predstavila je i izložila sa neočekivane tačke gledišta, Tatjana Gračeva u svojoj prethodnoj knjizi „Nevidljiva Hazarija“. U njoj je prikazala gotovo senzacionalno otkriće za širi ruski čitalački krug: sadašnji američki, evropski, ruski, kavkaski i drugi Jevreji - su etnički, krvni potomci nomadskih Turaka - Hazara koji su u osmom veku preobraćeni u judaizam i koji su obrazovali jedinstvenu višeplemensku populaciju na čijem čelu su bili ostaci Judeja kolena Danova, proteranih iz Palestine i koji su činili oligarhijsku vlast države Hazarije. Koleno Danovo je ono isto koleno iz koga će se, po crkvenom predanju, od bludnice roditi antihrist, sin bezakonja. No, najglavnije je: praktično svi savremeni takozvani Jevreji su samo duhovni Judeji i ne samo što nemaju zajedničke etničke korene sa bogoizabranim narodom Izrailja, sa njegovih 12 kolena, nego nemaju nikakve veze ni sa zemljom Palestinom!

To otkriće, koje su priznali i jevrejski autoriteti, u mnogo čemu objašnjava sadašnje ponašanje Hazara, koji skrivaju svoje poreklo pod vidom raznih nacionalnosti. Tako sada postaje shvatljivo njihovo organsko neprihvatanje hrišćanstva, njegove kulture i morala i njihov neljudski, žestoki odnos prema narodima među kojima žive, prezir prema zemlji u kojoj su se rodili i u kojoj žive.

Potomci nomada iz varvarskih plemena, primivši judaizam i sa njim kult poklonjenja zlatnom teletu, u skladu sa religioznom idejom svetskog gospodarenja, prate ciljeve stvaranja svetskog globalnog kaganata na svoj, većini drugih naroda stran način. Hazarija danas pravi bal u svetskoj politici. NJoj su potčinjene praktično sve vlade i parlamenti sveta... I u novoj knjizi T. Gračeve ta činjenica dobija ozbiljnu, ubedljivu argumentaciju.
Hazarija - to je shvatanje, pre svega duhovnog sveta koji u sebi objedinjuje elemente judaizma i sionizma, njen vrhovni rukovodeći centar, koji formira „svetsku zakulisu“, materijalizovan je u nekoliko bankarskih klanova sa vekovnim korenima koji su u svoje vlasništvo koncetrisali veći deo svetskog zlata, i što je još važnije, dobili su pravo na nekontrolisano štampanje dolara, evra i funte i na taj način upravljaju privredama većine razvijenih zemalja.

Na primeru jedne od najuticajnih bankarskih porodica – Rotšilda – (i sadašnji predsednik SAD, Barak Obama, kao i 10 ključnih figura njegovog tima nisu ništa drugo nego njihove kreature), Tatjana Gračeva ispisuje jasnu sliku toga kako se u savremenoj politici praktično ovaploćuju interesi Hazarije. Pritom, ona podvlači od mnogih sakriven religiozni karakter zadataka i ciljeva Hazarije.

Protiv Rusije se vodi religiozno-ideološki rat za ovladavanje dušama i saznanjem njenih građana i mi moramo da joj se suprotstavimo koristeći baš religiozno-ideološko oružje, zasnovano u našem slučaju na pravoslavlju kao veri i tradiciji, koja je istorijski ujedinila narode Rusije u jednu imperijalnu državotvornost.

Veoma je važno da to shvati ruski čitalac, a posebno oni koji sada rukovode zemljom obezbeđujući njen opštenacionalni razvoj i bezbednost, jer je naš narod uveliko izgubio i duhovnu snagu i religiozna osećanja koje su tradicionalno učvršćavale njegov saborni, državotvorni razum i državno jedinstvo. Danas, mnogi više veruju „svom sopstvenom razumu“ i snazi novca, horoskopima i magiji nego postojanju duše i duhovnog sveta u kome su važniji drugi prioriteti i druga Viša Vlast...

Knjige Tatjane Gračeve predstavljaju obrazac nepristrasne duhovne analize savremene politike i ključnih geopolitičkih problema, što je velika retkost, ako ne i izuzetak u moru bezbrojnih analitičkih istraživanja, prognoza i drugih visokointelektualnih rasuđivanja o današnjem zlu. Zadivljujuća je činjenica duhovno osmišljene dubine javnih i tajnih aspekata globalnog svetskog ustrojstva koju su dali politikolozi. Uistinu, „Duh diše gde hoće“...

Samo dejstvom blagodati Svetoga duha, vidljivom projavom nevidljivog, može se objasniti i prostota jezika, u suštini svetovnog autora, Tatjane Gračove, kojim izlaže nijanse ozbiljnih geoploitičkih procesa, bogoslovsku zasnovanost nepomirljivosti pravoslavlja i judaizma i zadivljujuću prikladnost pripovedanja duhu i slovu crkvenog pravoslavnog učenja o poslednjim predantihrišćanskim vremenima ljudske istorije. U tom smislu u obe knjige Tatjane Gračove, koje čine savremenu duhovno-političku dilogiju, postoji još jedna izuzetna osobenost - njihov vatreni pripovedački karakter, koji poziva na nacionalno jedinstvo kroz svenarodni povratak svojim duhovnim korenima, kroz opštenacionalno oživljavanje i ovaploćenje u život ideje pravoslavne državotvornosti kao ideje preporoda sveštene Imperije.

„Kako je preko otpadija od vere Imperija pala, piše ona, i lišila se bogougodnog rukovodstva, tako će i kroz obretenje vere od strane naroda obnoviti Imperiju i povratiti sada tako potrebno patriotsko rukovodstvo, sposobno da povede zemlju po bogougodnom putu... Gradnja ruske države, pravoslavne Imperije, sposobne da zaštiti sebe i druge narode od globalne kabale i ropstva Hazariji, mora da postane naš glavni nacionalni, duhovni, politički i privredni cilj, ili kako sada kažu, nacionalna ideja...“

Rusija ima samo jednu budućnost - to je budućnost pravoslavne države, budućnost Svete Rusije, Imperije, ponovo rođene na tradicijama naših velikih predaka, saborno sazdane desnicom Tvorca i smirenim talentom NJegovih podanika. I sada, kako ispravno primećuje Tatjana Gračova, Vera je osnov. NJena snaga lansira fizičke i političke procese ujedinjenja i stvaranja. NJena slabost je uzrok procesa razlaganja i raspadanja.`

U tim prostim rečima je ključ za poimanje složenog. Ako uspemo da se koristimo njim - Rusija će se obnoviti kao velika država, čuvar vere pravoslavne, koja svetom Istinom zadržava sumrak svetske istorije.

Ištimo dušom nebesko - dobićemo potpuno i zemaljsko. Za dolazeće godine silovito preporodimo i učvrstimo privredu, nauku, poljoprivredu, prosvetu, vojsku i značajno podignimo nivo življenja, jer tako je naučio ruski čovek da normalno živi po učinjenom trudu, ljudskom moralu.

Za sve to, za svoje vekovne svetinje mi se moramo učvrstiti, ustati kao jedan, prezrevši sve sitno i lično, malodušnost i strah - radi dostojne budućnosti naše dece! Zato po svojoj suštini, mudra i prizivajuća, hrabra knjiga Tatjane Gračeve, čije je samo izdavanje podvig za nju, ispunjena je uistinu višim ratničkim moralom i dostojna je nacionalne slave.

Sadržaj

Ustanimo za veru i pobedimo!, 9

SVEŠTENA IMPERIJA ILI DIKTATURA ANTIHRISTA
Dva suprotstavljena sakralna svetska centra

Kakav će biti vaš izbor?, 13
Sveštena ruska imperija postoji, 19
`Ne postidimo zemlju rusku`, 35

GRAĐENJE GLOBALNE DIKTATURE
Osobenosti savremene seopolitike
Arhitetkte i izvođači

Rat u Osetiji, 53
Neokonzervativci protiv Rusije, 86
Sarko od reči `sarkofar`, 98
Kaži ko ti je savetnik i ja ću ti reći ko si ti, 105
Rotšildi - hazarski klan u službi antihrista, 118
Globalni planovi Hazarije, 137
Tajni `zakon o spremnosti zemlje na terorizam`, 151
Privatna obaveštajna armija u službi Nevidljivoj Hazariji, 159
Suprotstavljanje zlu, 168
Hazarski bankari protiv američke državnosti, 172
Obamakratija=obmanokratija=hazarokratija, 177

RELIGIJA GLOBALNOG KAGANATA
Ksenofobija Talmuda i kabale kao pokretačka sila novog svetskog poretka

Predaja suvereniteta putem rušenja tradicionalnih religija, 218
Projekta - modernizovani islam, 220
Od reformisanog Starog zaveta do globalne religije Globalnog kaganata, 223
Očuvajmo u čistoti sveto pravoslavlje, 256

`NOVA BORBA` JE NEIZBEŽNA
Istorijski zadaci našeg naroda

Mreža u borbi protiv poretka, 267
Odnosi sa `spoljnjim i unutrašnjim Zapadom`, 270
Nema odstupanja - iza je Sveta Rusija, 285


Detaljni podaci o knjizi
Naslov: Sveta Rusija protiv Hazarije
Izdavač: Sveta RUSIJA
Strana: 296

Pismo: ćirilica

Godina izdanja: 2009

Knjiga je N O V A

1k

Knjige ISPORUCUJEM (Licno preuzimanje) SVAKI DAN⭐️

KUPCIMA kojim je pored naslova knjige bitan KVALITET knjige na PRAVOM SU MESTU.utrendu


LICNO PREUZIMANJE NA ADRESI U Beogradu (adresa sa Kupinda,)
SVAKI DAN od 10 h - 20 h, ✔️


Placanje/Slanje predmeta

POSLE uplate kupca na tekuci racun u Banci Intesa.⭐️

-----------------------------------------------------------------

Knjige šaljem DRŽAVNOM POŠTOM, preporučena tiskovina i POST Expres.

POUZECE: Placanje pouzecem (PostExpress) moguce uz dogovor, PRE KUPOVINE, za sve knjige.
-----------------------
Kontakt:Viber⭐️
Uplata; Pay Pal-om⭐️
Slanje:Državna POŠTA✔️
⭐️--------Ceo SVET✔️
Knjige šaljem u sve zemlje Evrope, u SAD, Kanadu, Južnu Ameriku, Japan, Australiju, Kinu, Rusiju .. !!!!!!!!!!
... Knjige se šalju preko pošte Srbije uz dostavu kupcu broja poštanske pošiljke, tako da kupac može sam da prati kretanje pošilje preko sajta Pošte Srbije, sutradan po slanju pošiljke!!!
-----------------------


Sve slike su VISOKE REZOLUCIJE,slikane iz neposredne blizine, možete ih lepo UVECATI i videti sve što Vas interesuje.

Na taj nacin Vam je omoguceno da se uverite dodatno u KVALITET KNJIGA.⭐️

KNJIGE se SLIKAJU VERODOSTOJNO,da bih KUPAC video šta kupuje.
Knjige šaljem isključivo DRŽAVNOM Poštom,a ukoliko dođe do oštećenja u transoportu,Pošta je nadležna za transport.
Oštećenja prilikom transporta ,ne PODLEŽU REKLAMACIJI.

***ISPORUKA U INOSTRANSTVO***

UPLATA preko Pay Pal-a ✔️✔️✔️

KNJIGE ŠALJEM U INOSTRANSTVO!

Okruženje, EVROPA, ceo svet.

INTERNACIONALNA DOSTAVA

Zbog sigurnosti pošiljke i brzine transporta, internacionalne porudžbine šaljemo isključivo preporučenom avionskom poštom.

Preporučena pošiljka sadrži broj pošiljke pomoću kojeg se može pratiti paket (track and trace). Takođe služi i kao dokaz o slanju paketa .
Kontakt može preko VIBERA ,zainteresovanim KUPCIMA prosledim broj.
Uplata preko Pay PAL-a, WESTERN UNIONA,
ili na racun Intesa Banca.

U svakoj varijanti isporuke KUPAC ce se ispoštovati.


Iz tehnickih razloga nisam u mogucnosti da šaljem knjige na teritoriju Kosova bez dogovora pre izvršene kupovine, pa Vas molim da me kontaktirate da se dogovorimo.

*******
WE ARE SHIPPING ALL BOOKS INTERNATIONALLY AND RECEIVING PAYMENTS BY PAYPAL OR WESTERN UNION TRANSFERS


Moje ostale knjige možete videti na: https://www.kupindo.com/Clan/utrendu/SpisakPredmeta
Knjige;Žanrovi


Akcioni
Antologije i monografije
Arhitektura i dizajn
Autobiografije i biografije
Avanturisticki
Biznis i ekonomija
Domaci pisci
Drama
Edukativni
Ekologija
Enciklopedije
Epska fantastika
Erotski
Esejistika
Ezoterija
Fantastika
Film
Filozofija
Horor
Hrana i pice
Istorija
Istorijski
Klasicna književnost
Knjige za decu
Komedije
Komicna fantastika
Kompjuteri i internet
Ljubavni
Marketing i menadžment
Muzika
Nagradene knjige
Naucna fantastika
Poezija
Politika
Popularna nauka
Popularna psihologija
Potpisane knjige
Pravo
Price
Psihologija
Putopisi
Religija i mitologija
Recnici
Slikovnice
Sociologija
Stripovi i graficke novele
Teologija
Tinejdž
Trileri
Udžbenici i prirucnici
Umetnost
Vodici i mape
Za poklon
Zdravlje, sport i lepota
---------------------
За купце из Београда,
могуће је преузимање књиге
/и с т о г а/ дана, по договору !!!!!!!!!!!!!!!
------------------------

Kasete,CD-ove ne šaljem u inostranstvo
¦P¦O¦G¦L¦E¦D¦A¦J¦T¦E¦¦¦S¦V¦E¦¦¦¦M¦O¦J¦E¦¦¦O¦G¦L¦A¦S¦E¦¦ ✔️

Predmet: 46925169

LimundoGrad d.o.o. koristi kolačiće koji su potrebni za pružanje usluga u svrhu statistike, sigurnosti, kao i utvrđivanja interesovanja korisnika i može ih deliti sa trećim licima u svrhu analize i marketinga. Više informacija.