pregleda

Agostino - Gavrilo Grujić


9.000 din
Cena:
7.200 din
Stanje: Nekorišćen
Garancija: Ne
Isporuka: Lično preuzimanje
Plaćanje: Lično
Grad: Beograd-Stari grad,
Beograd-Stari grad
Prodavac

Zbirka (20)

100% pozitivnih ocena

Pozitivne: 24

  Pošalji poruku

Svi predmeti članaKulturno dobro: Predmet koji prodajem nije kulturno dobro ili ovlašćena institucija odbija pravo preče kupovine

`Agostino` je rad jednog od najzapaženijih umetničkih fotografa svoje generacije, napravljen 1969, kao fotografija scene iz baletske predstave. Reč je o kolekcionarskom primerku, u dobrom stanju. U gornjem levom uglu postoji površinsko oštećenje, ali estetski dojam nije narušen.

[Karakteristike]
Autor: Gavrilo Grujić (1946-2006)
Zemlja porekla: Srbija
Datum produkcije: 1969
Tehnika: fotografija/štampa na platnu
Potpisana: na poleđini
Visina: 38 cm
Širina: 53 cm

[Biografija umetnika]
Gavrilo Grujić bio je umetnički fotograf i fotoreporter rođen 4. oktobra 1946. u Novom Sadu. Već kao osnovac zavoleo je fotografiju; iako je pohađao srednju zubotehničku školu, posvetio se pozivu fotografa, a stručni fotografski ispit položio je 1969. Kao šesnaestogodišnjak nadmetao se na izložbi svojim radovima snimljenim na obali Dunava – žiri mu je dodelio pohvalu smatrajući da ima oštro oko i urođeni smisao za kompoziciju. Isticao se i među članovima foto-kluba „Branko Bajić“, gde je 1977. proglašen za zaslužnog člana. Radio je kao fotoreporter listova „Indeks“, „Tribina“ i „Večernje novosti“. Od 1. X 1966. do 30. IV 1970. bio je fotograf SNP, zatim na istom poslu u dnevnom listu „Dnevnik“. Od 1971. do 1979. delovao je kao slobodan umetnik; od 1979. do 1994. ponovo je bio zaposlen u „Dnevniku“ kao rukovodilac foto-službe i urednik fotografije; potom se posvetio slobodnom radu na pri­menjenoj fotografiji, u svom ateljeu na Petrovaradinskoj tvrđavi. Samostalno je izlagao više puta u Novom Sadu, u Dubrovniku, Zrenjaninu, Ečki, Vršcu i drugde; učestvovao je od 1977. u izložbama UPIDIV-a kao član ovog udruženja, na grupnim prezentacijama u Beogradu, Sarajevu, Zagrebu, Skoplju, Splitu i drugim gradovima nekadašnje Jugoslavije, kao i u Budimpešti, Hongkongu, Modeni, Regenzburgu, Klagenfurtu itd. Dobitnik je „Zlatnog oka“ (1971), Nagrade punoletstva (1972), Povelje foto-kluba „Branko Bajić“ (1977), nagrade za fotografiju godine u Vojvodini (1987), godišnje nagrade „Dnevnika“ (1987), a više puta su mu fotografije dobijale nagrade, pohvale i diplome na tekućim izložbama. „Dnevnik“ mu je objavio mapu fotografija 25 godina sa kamerom (1986). Redovno je sudelovao u radu međunarodnog žirija za umetničku fotografiju u mađarskom gradu Solnok. Pred kraj života uključio se u naučni projekat Onkološkog instituta u Sremskoj Kamenici, gde je radio na medicinskoj fotografiji. Bilo za koju svrhu da je pripremao fotografije – opremanje knjiga, marketinški katalozi i kalendari, pozorišna i filmska propaganda, televizijski prilozi – bilo da je iskazivao umetničke pretenzije, njegovi radovi odišu svežinom, emocijama i ljudskošću i dostižu visok tehnički nivo. Januara 2011, povodom pete godišnjice od smrti, Društvo novinara Vojvodine izdalo je fotomonografiju Gavrilo Grujić, koju je priredio Borivoj Mirosavljević.

Kada se odlučite na kupovinu utvrdićemo način i termin plaćanja i primopredaje. Komuniciraćemo preko e-maila. Nakon preciznog dogovora, moći ćete da preuzmete i platite robu lično. Ako se odlučite za dostavu slike ili lomljivog predmeta putem Post Express-a, cena se uvećava za 500 dinara zbog zaštitne opreme. Za dostavu knjiga cena se uvećava za 180 dinara. Ne saljemo pakete van granica Srbije zbog carinskih procedura i nepredvidjenih troskova. Po završetku uspešne trgovine ocenjujemo mi Vas, a možete i Vi nas -) Kupoprodaja se obavlja u roku od 10 dana, posle toga smatramo da je kupac odustao od kupovine.

Predmet: 35958907

LimundoGrad d.o.o. koristi kolačiće koji su potrebni za pružanje usluga u svrhu statistike, sigurnosti, kao i utvrđivanja interesovanja korisnika i može ih deliti sa trećim licima u svrhu analize i marketinga. Više informacija.