pregleda

ELEKTRONSKO TRGOVANJE - Predrag Bjelić


Cena:
400 din
Želi ovaj predmet: 3
Stanje: Nekorišćen
Garancija: Ne
Isporuka: Pošta
Post Express
Lično preuzimanje
Plaćanje: Ostalo (pre slanja)
Lično
Grad: Čukarica,
Beograd-Čukarica
Prodavac

ISBN: 86-7067-071-2
Jezik: Srpski

Izdavač: Institut za međunarodnu politiku i privredu

U prvom delu ove knjige razmatra se koncept elektronskog poslovanja. Tu je potrebno obraditi osnovne kategorije kako bi se one kasnije primenile u oblasti međunarodne trgovine. Pod razmatranjem navedenih kategorija podrazumeva se davanje pojama, klasifikacija, značaja, razvoja i perspektiva odabranih kategorija.
Elektronske kategorije koje su osnova koncepta elektronskog poslovanja biće razmatrane u drugom delu knjige, i u njih uključujemo: informacione sisteme, elektronsku razmenu podataka (EDI), elektronsku numeraciju artikla (EAN), Internet i tehnologije zaštite podataka. Teorijska obrada tih tehnologija podrazumeva opis njihovih tehničkih karakteristika, uz stavljanje akcenta na njihovu potencijalnu poslovnu primenu imajući u vidu potencijalne koristi koje se ostvaruju njihovom upotrebom.
Treći deo knjige posvećen je konceptu elektronskog poslovanja, kao primeni elektronskog poslovanja u oblasti međunarodne trgovine. Prvo će se dati osnovni pojmovi međunarodne trgovine, razmotriće se uloga elektronskog poslovanja kao faktor konkurentnosti u međunarodnoj trgovini, da bi na kraju definisali samo elektronsko trgovanje.
U četvrtom delu ćemo konkretizovati naše proučavanje tako što ćemo opisati praktičnu primenu elektronskog poslovanja u svim oblastima međunarodne trgovine. To podrazumeva primenu elektronskih tehnologija u poslovanju spoljnotrgovinskih preduzeća, sajmova, berzi i svetskih trgovinskih centara.

Pre kupovine proverite uslove plaćanja i isporuke.
Lično preuzimanje isključivo u Žarkovu!
Svu komunikaciju sa kupcem obavljam ISKLJUČIVO preko poruka na Kupindu, tj. Limundu.

Predmet: 9822957