pregleda

Jovan Cvijić Život Delo Vreme Monografija


Cena:
1.500 din
Stanje: Nekorišćen
Garancija: Ne
Isporuka: BEX
Pošta
Post Express
Lično preuzimanje
Plaćanje: Tekući račun (pre slanja)
PostNet (pre slanja)
Ostalo (pre slanja)
Lično
Grad: Čurug,
Žabalj
Prodavac

gostezo (2398)

PREMIUM član
Član je postao Premium jer:
- ima 100 jedinstvenih pozitivnih ocena od kupaca,
- tokom perioda od 6 meseci uplati minimum 20.000 dinara na svoj Limundo račun.

100% pozitivnih ocena

Pozitivne: 3482

Moj Dućan Moj Dućan

  Pošalji poruku

Svi predmeti člana


Kupindo zaštita

Godina izdanja: 2015
Autor: Domaći
ISBN: ISBN 978-86-7025-677-4
Jezik: Srpski

Jovan Cvijić Život Delo Vreme **3973....2018
Jovan Cvijić : život, delo, vreme : povodom 150 godina od rođenja
ISBN 978-86-7025-677-4 , UDK 91:929 Cvijić J., 012 Cvijić j.
Autori: Grupa autora, Urednik: akademik dr Vidojko Jović i akademik dr Aleksandar Kostić
Izdavači: Srpska akademija nauka i umetnosti, Geografski institut `Jovan Cvijić` SANU-2015.g
Likovno-grafička oprema: OCM, Beograd
Dizajn korica: Dragana Lacmanović
Priprema za štampu: Dosije studio, Beograd
Lektor i korektor: Irena Popović Grigorov
Štampa: JP Službeni glasnik, Beograd 2015.g
Tiraž: 500 primeraka
Stanje: Nekorišćena
Monografija o Jovanu Cvijiću, izdata povodom 150. godina od njegovog rođenja, pokušaj je da se život i delo ovog velikog srpskog naučnika približi široj publici, ali i da se oslikaju vreme i prilike u kojima je živeo i radio. Stoga se u njoj ne nalaze tekstovi namenjeni stručnoj publici već je prikaz Cvijićevih istraživanja u najvećoj meri prilagođen prosečno obrazovanom čitaocu. Ipak, činjenica da monografiju čine tekstovi različitih autora dovela je do izvesne stilske neujednačenosti koju nije bilo moguće izbeći. Urednici su nastojali da ove razlike, koliko je to bilo moguće, u dogovoru sa autorima ublaže.
Jovan Cvijić je bio jedan od naših prvih svestrano i moderno školovanih naučnih radnika. Dao je izuzetan doprinos razvoju nekoliko srodnih disciplina (geografiji, geologiji, istoriografiji, sociologiji, ekonomiji). Bio je dugogodišnji profesor i dva puta rektor Beogradskog univerziteta, predsednik SKA, osnivač Srpskog geografskog društva i njegovog čuvenog `Glasnika`.
Jovan Cvijić je prvi dokazao da je Ledeno doba zahvatilo i Balkansko poluostrvo što se do tada smatralo apsolutno nemogućom misijom.
Bio je najbolji poznavalac Balkanskog poluostrva, kako njegovih prirodnih odlika, tako i naroda, običaja, naselja, migracija i porekla stanovništva.
Iz sadržaja knjige:
Monografija je podeljena u četiri dela.
I. Prvi deo posvećen je životu Jovana
Cvijića, njegovom društvenom angažmanu i radu u Srpskoj kraljevskoj akademiji. U ovom delu, koji sadrži tri teksta, nije bilo moguće izbeći izvesna preklapanja i ponavljanja jer su se pojedini periodi Cvijićevog života i rada nerazlučivo preplitali.
II. Drugi deo, u kome se nalazi veći broj kraćih tekstova
, obuhvata različite oblasti Cvijićevog naučnog rada, od istraživanja karsta i glacijacije do antropogeografskih i etnografskih istraživanja. Imajući u vidu prirodu Cvijićevih istraživanja, nije uvek bilo moguće izbeći stručnu terminologiju, tako da pojedini tekstovi sadrže termine i pojmove koji nisu poznati široj publici. Tamo gde je to bilo moguće, autori su nastojali da ih objasne.
III. U trećem delu dati su faksimili pisama i beležnica
sa namerom da se pruži neposredno svedočanstvo o Cvijićevom naučnom radu i privatnom i društvenom životu. Faksimili pisama iz bogate Cvijićeve prepiske svedoče o kontaktima, ponekad veoma prisnim, koje je imao sa najznačajnijim ljudima svog vremena, kako u Srbiji tako i u stručnim krugovima Evrope. U prikazu Cvijićevih beležnica odabrano je sedam strana koje su raščitane i protumačene.
IV. četvrti deo monografije sadrži kompletnu Cvijićevu bibliografiju
i odabranu bibliografiju radova o Cvijiću, čime je dat uvid u celokupan Cvijićev naučni opus.

isključivo slanje pošiljka preporuka-nikako običnom poštom -NEŠALJEM POUZEĆEM-samo ako postignemo dogovor
BANCA INTESA-DINARSKI RAČUN: 160-5600100632689-89
/moguće i preko post-neta. ŠALJEM ZA INOSTRANSTVO**SLANJE INOSTRANSTVO ISLJUČIVO SAMO DOGOVOR PRE KUPOVINE-preko Pay Pala-plaćanje---** SENDING ABROAD ONLY ONLY DEAL PRE-PURCHASE-payment via Paypal---PLAĆANJE IZ INOSTRANSVA-PREKO PAY PAL-a ili WSTERNUNION
-OBAVEZNO IME AUKCIONARA NA UPLATI.-PRVOM PORUKOM-OBAVEZNO-JASNO POTVRDITI:
KUPOVINOM PREDMETA- OBAVEZNO POTVRDITI ADRESU I PODATKE PRIMAOCA-TELEFON--1. OPCIJU SLANJA- 2. -OPCIJU PLAĆANJA-PORUKOM NA KUPINDU- NESNOSIM ODGOVORNOST AKO SE NEPOTVRDI I POŠALJEM KAKO JE U PODATCIMA ČLANA SA KUPINDA.
Troškove slanja snosi kupac koji bira i način slanja-isključivo preporukom.
--- NEŠALJEM PREDMETE U INOSTRANSTVO - ISLJKUČIVO ŠALJEM SAMO AKO POSTIGNEMO PREDHODAN DOGOVOR PRE KUPOVINE/.plaćanje preko pay pal,...dogovor

NEŠALJEM POUZEĆEM. ISKLJUČIVO preporučena pošta,POSTEXPRESS,PAKET,VREDNOSNO PISMO-ZAVISNO OD VREDNOSTI ROBE -lično o trošku kupca.Plaćanje pre slanja plus troškovi dostave a delom i pakovanja-SNOSI KUPAAC-I za veće iznose elektronsko praćenje paketa(PREKO 1000.DIN),za vrednosti-vrednosna pošiljka-(OBAVEZNO -ELEKTRONSKO PRAĆENJE POŠILJKE)-objedinjene pošiljke smanjuju troškove-dogovor moguć
- NOVČANICE ŠALJEM ISKLJUČIVO VREDNOSNIM PISMOM obavezno ime i prezime kupca-na uplati. Prilikom kupovine porukom potvrditi lične podatke i adresu sa kontakt telefonom.
POSTAVLJAJTE PITANJA TIPA-želim, tražim, da li imaš da postaviš na kupindo prodaju okvirna cena -bez ličnih podataka i telefona-poruke korisničkim imenom....
SVE ODGOVORNOSTI PRI SLANJU po poštanskim i kurirskim službama,što se tiče isporuke-oštećenje,gubljenje pošiljke i netačno dati podatci na kupindo portalu ili potvrdnom porukom za slanjepaketa KUPINDO PORUKOM na određenu adresu primaoca snosi kupac. VELIKI IZNOSI-VREDNOSNA POŠILJKA.
*** BEX KURIRSKA SLUŽBA NUDI POVOLJNE USLUGE KUPCIMA SA KUPINDA

Predmet: 50471045

LimundoGrad d.o.o. koristi kolačiće koji su potrebni za pružanje usluga u svrhu statistike, sigurnosti, kao i utvrđivanja interesovanja korisnika i može ih deliti sa trećim licima u svrhu analize i marketinga. Više informacija.