GORUCA LJUBAV..( seme ) Kako da kupim?


Cena:
50 din (Predmet nije aktivan)
Stanje: Nekorišćen
Garancija: Ne
Isporuka: Pošta
Lično preuzimanje
Plaćanje: Plaćanje pre slanja
Lično
Grad: Kikinda,
Kikinda
Prodavac

batajnica (1835)

Pozitivne: 5644

Negativne: 2

Svi predmeti prodavca

Kupindo zaštita

Mesto čuvanja: Bašta/Balkon
Zalivanje: Često
Rađa/Cveta: Jednogodišnja
Intenzitet presađivanja: Jednom u par godina
Otpornost: Otporna na zagađenje
Razmnožavanje: Semenom
Osvetljenje: Svetlo
Temperatura: Toplije
Vrste stabla: Zeljasta

LICITIRATE 15 SEMENKI :

Ime roda dolazi od latinske reči ageratos - večno mlad što se odnosi na dušinu trajanja cveta. Kod nas je poznat i pod imenom večna ljubav. Rod broji oko 30 vrsta koje su poreklom iz centralne Amerike - Meksika.
Goruća ljubav jednogodišnja biljka. To je sezonsko - letnje cveće koje se koristi za sadnju na spoljnom prostoru i ZAINbalkonima.
Vrsta je kompaktnog habitusa, visine 15 - 50 cm i gusto razgranata. Koren je jezičast. Listovi su pri osnovi srcoliki i maljavi a na stablu su naizmeničnog rasporeda sa veoma kratkim internodijama.
Cvetovi su sitni, usko trubičasti i okupljeni u buketnoj cvasti koja je u obliku polulopte prečnika 2-3 cm. Iz bokora izbija veliki broj cvetnih drška sa 12-16 cvetova čija boja može biti marinska plava,svetlo plava,bela, roze ili ljubičasta. . Cvetanje započinje 50-70 dana posle setve. RazmSTE nožavanje semenom ili reznicama. Setva semena se obavlja februara meseca u stakleniku na t od 18-20 C. Nakon jednog pikiranja vrši se ulončavanje rasada u saksije 8 cm ili u tacne i dalje neguje do potpunog formiranja rasada. Zahteva laku zemljičnu strukturu. Treba da je zaklonjena od pravca duvanja jakih vetrova. Traži umereno zalivanje a suvišnu vlagu ne podnosi. Veoma dobro se oporavlja nakon orezivanja. .
sadnja :mart,april,maj…………cveta od juna do oktobra.


Predmet: 15652301