GORUCA LJUBAV..( seme )

Kako da kupim?
<< Prethodni Sledeći >>

batajnica (1775)

 

 

Pozitivne: 5541
Negativne: 3

Svi predmeti prodavca >>
Kontaktiraj prodavca

Kupindo zaštita

Cena:

50
din

(Predmet nije aktivan)

Stanje: Nekorišćen

Garancija:Ne

Isporuka: Pošta
Lično preuzimanje

Plaćanje: Plaćanje pre slanja
Lično

Grad: Kikinda,
Kikinda

GORUCA LJUBAV..( seme ) GORUCA LJUBAV..( seme ) GORUCA LJUBAV..( seme )
pregleda

Bašta/BalkonMesto čuvanja:

ČestoZalivanje:

JednogodišnjaRađa/Cveta:

Jednom u par godinaIntenzitet presađivanja:

Otporna na zagađenjeOtpornost:

SemenomRazmnožavanje:

SvetloOsvetljenje:

ToplijeTemperatura:

ZeljastaVrste stabla:

LICITIRATE 15 SEMENKI :

Ime roda dolazi od latinske reči ageratos - večno mlad što se odnosi na dušinu trajanja cveta. Kod nas je poznat i pod imenom večna ljubav. Rod broji oko 30 vrsta koje su poreklom iz centralne Amerike - Meksika.
Goruća ljubav jednogodišnja biljka. To je sezonsko - letnje cveće koje se koristi za sadnju na spoljnom prostoru i ZAINbalkonima.
Vrsta je kompaktnog habitusa, visine 15 - 50 cm i gusto razgranata. Koren je jezičast. Listovi su pri osnovi srcoliki i maljavi a na stablu su naizmeničnog rasporeda sa veoma kratkim internodijama.
Cvetovi su sitni, usko trubičasti i okupljeni u buketnoj cvasti koja je u obliku polulopte prečnika 2-3 cm. Iz bokora izbija veliki broj cvetnih drška sa 12-16 cvetova čija boja može biti marinska plava,svetlo plava,bela, roze ili ljubičasta. . Cvetanje započinje 50-70 dana posle setve. RazmSTE nožavanje semenom ili reznicama. Setva semena se obavlja februara meseca u stakleniku na t od 18-20 C. Nakon jednog pikiranja vrši se ulončavanje rasada u saksije 8 cm ili u tacne i dalje neguje do potpunog formiranja rasada. Zahteva laku zemljičnu strukturu. Treba da je zaklonjena od pravca duvanja jakih vetrova. Traži umereno zalivanje a suvišnu vlagu ne podnosi. Veoma dobro se oporavlja nakon orezivanja. .
sadnja :mart,april,maj…………cveta od juna do oktobra.

TROSKOVE SLANJA,SNOSI KUPAC...

Predmet: 15652301
Idi na vrh