Kivi sadnice 2+1 Kako da kupim?


Cena:
1.600 din (Predmet nije aktivan)
Stanje: Nekorišćen
Garancija: Ne
Isporuka: AKS
Lično preuzimanje
Plaćanje: Plaćanje pouzećem
Lično
Grad: Niš-Novo Selo,
Niš-Palilula
Prodavac

agroklasterjug (33)

Pozitivne: 41

Negativne: 0

Svi predmeti prodavca


Mesto čuvanja: Bašta/Balkon
Mesec sađenja: April, Februar, Mart, Novembar
Vrste stabla: Drvenasta
Intenzitet presađivanja: Jednom u par godina
Otpornost: Otporna na zagađenje
Razmnožavanje: Pelcerom
Zalivanje: Retko
Osvetljenje: Svetlo
Temperatura: Toplije
Rađa/Cveta: Višegodišnja

KIVI – Actinidia deliciosa, kupujete dve ženske i jednu mušku biljku.
Kivi je dvodoma biljka, odnosno postoje ženske biljke koje daju plod i muške koje ih oprašuju. Stoga na svakih 3-4 posađenih ženskih biljaka moramo posaditi jednu mušku biljku. Od ženskih biljaka najčešće se sade sorte Hayward (vrlo krupnih plodova) i ranija, rodnija ali nešto sitnija sorta Abbot, dok se kao oprašivači koriste sorte Matua i Tomura.
Zemljište

Kiviju najviše odgovara klima s toplim i vlažnim letima, i zimama u kojima temperatura ne pada ispod -10 ºC. Takođe, zahteva lagano i hranom bogato zemljište. Za kivi, zemljište treba da je neutralne do slabo kisele reakcije, najpovoljnija reakcija zemljišta je od pH 6 – 6,5 a u slučaju kad je prekiselo – potrebno je dodati kreč. Kivi, slično kao i neke podloge vinove loze podnosi samo do 10 % aktivnog kreča u zemljištu. Zbog toga, najbolje je dati zemljište na analizu i tako ustanoviti da li ono zadovoljava tražene uslove ili ga prethodno treba popraviti.
Kivi se ne sme saditi na mestima gde su česti jaki i suvi vetrovi, jer mu vetar lomi grane i isušuje cvetove i listove. Leti mu je potrebno dosta vlage, pa ga možemo saditi samo tamo gde mu možemo osigurati zalivanje, odnosno navodnjavanje. Kivi je osetljiv na vodu, koja se dugo zadržava u zemljištu. Takođe treba birati prostore zaštićene od vetra (najbolje da ima neki zid sa severne strane).
Više o sadnji, rezidbi, zaštiti u pisanom obliku prilikom kupovine.

Dostava City Express ili lično preuzimanje.

Predmet: 17999913