Kivi sadnice 2+1

Kako da kupim?
<< Prethodni Sledeći >>

Cena:

1.600
din
Želi ovaj predmet: 10
Ubaci u listu želja

Stanje: Nekorišćen

Garancija:Ne

Isporuka: AKS
Lično preuzimanje

Plaćanje: Plaćanje pouzećem
Lično

Grad: Niš-Novo Selo,
Niš-Palilula

Kivi sadnice 2+1 Kivi sadnice 2+1
pregleda

Bašta/BalkonMesto čuvanja:

April, Februar, Mart, NovembarMesec sađenja:

DrvenastaVrste stabla:

Jednom u par godinaIntenzitet presađivanja:

Otporna na zagađenjeOtpornost:

PelceromRazmnožavanje:

RetkoZalivanje:

SvetloOsvetljenje:

ToplijeTemperatura:

VišegodišnjaRađa/Cveta:

KIVI – Actinidia deliciosa, kupujete dve ženske i jednu mušku biljku.
Kivi je dvodoma biljka, odnosno postoje ženske biljke koje daju plod i muške koje ih oprašuju. Stoga na svakih 3-4 posađenih ženskih biljaka moramo posaditi jednu mušku biljku. Od ženskih biljaka najčešće se sade sorte Hayward (vrlo krupnih plodova) i ranija, rodnija ali nešto sitnija sorta Abbot, dok se kao oprašivači koriste sorte Matua i Tomura.
Zemljište

Kiviju najviše odgovara klima s toplim i vlažnim letima, i zimama u kojima temperatura ne pada ispod -10 ºC. Takođe, zahteva lagano i hranom bogato zemljište. Za kivi, zemljište treba da je neutralne do slabo kisele reakcije, najpovoljnija reakcija zemljišta je od pH 6 – 6,5 a u slučaju kad je prekiselo – potrebno je dodati kreč. Kivi, slično kao i neke podloge vinove loze podnosi samo do 10 % aktivnog kreča u zemljištu. Zbog toga, najbolje je dati zemljište na analizu i tako ustanoviti da li ono zadovoljava tražene uslove ili ga prethodno treba popraviti.
Kivi se ne sme saditi na mestima gde su česti jaki i suvi vetrovi, jer mu vetar lomi grane i isušuje cvetove i listove. Leti mu je potrebno dosta vlage, pa ga možemo saditi samo tamo gde mu možemo osigurati zalivanje, odnosno navodnjavanje. Kivi je osetljiv na vodu, koja se dugo zadržava u zemljištu. Takođe treba birati prostore zaštićene od vetra (najbolje da ima neki zid sa severne strane).
Više o sadnji, rezidbi, zaštiti u pisanom obliku prilikom kupovine.

Dostava City Express ili lično preuzimanje.

Predmet: 17999913
Idi na vrh