pregleda


Rečnik savremenog beogradskog žargona - Džon Maksvel


550 din
Cena:
495 din (Predmet je prodat)
Stanje: Novo
Garancija: 20 dana
Isporuka: Pošta
Post Express
Organizovani transport: 1 din
Plaćanje: Plaćanje preko Kupinda (Limundo Cash)
Plaćanje pre slanja
Plaćanje posle slanja
Plaćanje pouzećem
Rok isporuke: 3 dana
Prodavac

Aruna (901)

Pravno lice

Pozitivne: 1177

Negativne: 0

Svi predmeti prodavca

Kupindo zaštita

ISBN: Ostalo
Godina izdanja: 2002
Autor: Domaći
Tip: Jednojezični
Vrsta: Rečnici sinonima i antonima
Jezik: Srpski

Autor: Borivoje Gerzić
Format: 13 x 21
Izdavac: ISTAR
Broj strana: 333
ISBN: 86-902311-6-1


Rečnik aktuelnog beogradskog žargona. Preko 4000 novih žargonskih reči i izraza koji se mogu čuti na ulicama Beograda.

Namenjen svima, prvenstveno mladim ljudima - da upotpune svoje znanje o jeziku i da se zabave.
Prvi i jedini rečnik savremenog beogradskog žargona.
Izdavački poduhvat godine u oblasti specijalizovanih rečnika.

Autori su u ovom specijalizovanom rečniku sa više od 4000 odrednica žargonskih reči i izraza pokušali da `prikucaju na papir` najnestalniji deo srpskog jezika, koji se mogao čuti na beogradskim ulicama u poslednjih deset godina.

Rezultat njihovog napora je šarmantna i duhovita knjiga, namenjena pre svega alternativcima, mladim piscima, navijačima, rokerima, studentima, klincima i svima onima koji svakodnevno `šifriraju` standardni jezik, kako bi upotpunili svoje znanje i dobro se zabavili, ali i onima kojima je ovaj, `najsočniji` i najživlji segment jezika uvek izmicao ili su ga se svesno odricali sa moralizatorskim predrasudama, da bi o njemu eventualno napisali željeni magistarski rad iz `liberalne lingvistike`.
`Rečnik savremenog beogradskog žargona` (`Istar`, 2000.) `kupi` ceo onaj nanos slenga koji je `prevejao` konzervirani `Rečnik srpskog žargona` Dragoslava Andrića iz 1976. godine.

Knjiga je još `vruća` tako da se u njoj, pored mnoštva izraza iz svih oblasti u koje se jezik ufurao, nalaze i odrednice iz nedavnih političkih previranja, a, kako kažu autori, on će uvek i iznova biti menjan i dopunjavan.

Na kraju, on je u startu neophodan da biste izbegli neprijatnosti tipa da vas ortak `isplizi da ga iščekićate kod fikusa, bez onih krndelja`, a vi to ne uradite jer ste ubili čuku pokušavajući da iz pogrešnog priručnika saznate nešto o tome `kakve to opasne insekte treba da istrebite` iz listova svog sobnog bilja.

Kao i u sve većem broju situacija na ulici. Ili bilo gde drugde.
Matija Jovandić

Leksikološki i naučno gledano, ovaj rečnik predstavlja dragocen materijal za obradu za neke malo liberalnije krugove naših filologa koje očigledn o dolaze, a kao izdavački poduhvat, ovaj rečnik će sigurno naći svoju publiku kako među ljudima koji traže inspiraciju u bilo kojoj vrsti pisanja, tako i među svima onima kojima će predstavljati zabavu da najzad vide odštampane i u rečnik unesene reči koje inače svakodnevno koriste pa ovaj rečnik mogu čitati kao neku vrstu zabavne literature, gotovo kao roman ili zbirku kratkih priča.


Napomena: Knjiga je nova, ali su joj malo zaprljane korice zbog prodaje u knjižari. Zbog toga popust od 10%

▼ ▼ ▼ PAŽNJA ▼ ▼ ▼


► Molimo kupce iz inostranstva da se prethodno porukom informišu da li je moguće slanje u inostranstvo kao i o načinu plaćanja i poštarini, pa tek onda obave kupovinu ►

► Ne postoji mogućnost ličnog preuzimanja.


Opcije plaćanja i dostave:

► Post Express (pouzećem ili uplatom unapred) - dostava se vrši prema cenovniku kurirske službe - http://www.postexpress.rs/struktura/lat/cenovnik/cenovnik-unutrasnji-saobracaj.asp

► Postoji mogućnost slanja preporučene tiskovine ali samo uz prethodni dogovor i poštovanje maksimalno fleksibilne isporuke (jednom nedeljno).

► Limundo Cash - sistem bezbedne trgovine u kojoj je posrednik - između prodavca i kupca - kompanija Limundo.

► Pay Pal - isključivo namenjeno kupcima iz inostranstva. Molimo da nas prethodno kontaktirate zbog obračuna poštarine.

Ukoliko niste zadovoljni kupljenom knjigom, to nije ono što Vam je bilo potrebno ili ste nezadovoljni sadržajem i dr.,možete je zameniti za drugu knjigu ili ćemo Vam vratiti novac i snositi povratne poštanske troškove u jednom pravcu. Ukoliko je u pitanju neki defekt, oštećenje knjige, zamenićemo je istim naslovom, drugom knjigom po vašoj želji ili ćemo vam vratiti novac snoseći duple poštanske troškove.


► Ne postoji mogućnost prodaje mimo Kupinda, svaki predmet možete kupiti isključivo klikom na `Kupi`.


Želimo Vam puno zdravlja i sreće!

Predmet: 9403737