pregleda

KAKO ZDRAVLJE NA NJIVAMA RASTE-M. DANILOVIĆ;V STANKOVIĆ


Cena:
25 din (Predmet nije aktivan)
Stanje: Nekorišćen
Garancija: Ne
Isporuka: Pošta
Post Express
Lično preuzimanje
Plaćanje: Plaćanje pre slanja (Ostalo)
Plaćanje pouzećem
Lično
Grad: Beograd-Čukarica,
Beograd-Čukarica
Prodavac

kizabgdr (2344)

PREMIUM član
Član je postao Premium jer:
- ima 100 jedinstvenih pozitivnih ocena od kupaca,
- tokom perioda od 6 meseci uplati minimum 20.000 dinara na svoj Limundo račun.

Pozitivne: 5578

Negativne: 6

  Pošalji poruku

Svi predmeti člana


Kupindo zaštita

Godina izdanja: Ostalo
Autor: Domaći
ISBN: ISBN 86-908107-0-6
Oblast: Povrtarstvo
Jezik: Srpski

UKOLIKO NISTE JOŠ REGISTROVANI NA LIMUNDU MOŽETE SE ODMAH BESPLATNO REGISTROVATI I ZARADITI!
SVAKI NOVI ČLAN KOJI SE UČLANI PREKO MOG LINKA DOBIĆE GRATIS JEDNU ILI DVE KNJIGE IZ MOJE PONUDE U UKUPNOJ VREDNOSTI DO 60 DIN UZ KUPOVINU SAMO JEDNOG PREDMETA U BILO KOM IZNOSU !!!
KLIKOM NA :
http://secure.limundo.com/Registracija/ref/kizabgdr

КАКО ЗДРАВЉЕ НА ЊИВАМА РАСТЕ ИЛИ РАДИВОЈЕ ОРГАНСКИ / Мирјана Даниловић, Владимир
Станковић; илустрације Владимир Вељашевић. - Аранђеловац : PEПA, 2006
(Београд : Mapcom). - 34 стр.: илустр. ; 25 cm
ISBN 86-908107-0-6

Ова пољопривредна бајка je дело организације:

Р урално.. .зато што нас интересује напредак сеоских области
Е колошка.. .бринемо се за очување природе
П ољопривредна ...подржавамо огански начин пољопривредне производње
А социјација...верујемо да удруживањем можемо постићи истинске резултате

Припрему и штампање ове публикације
омогућила je амбасада Краљевине Холандије.
The publication has been funded through
the Royal Netherlands Embassy in Belgrade.

VAŽNO OBAVEŠTENJE!!!
POGLEDAJTE VELIKI IZBOR RETKIH I VRLO KORISNIH KNJIGA I ČASOPISA O ZDRAVLJU, ZDRAVIJOJ ISHRANI I ZDRAVIJEM NAČINU ŽIVLJENJA KOJE PRODAJEM
MOLIM DA OBAVEZNO POGLEDATE MOJU PONUDU KNJIGA, JER VERUJEM DA KUPOVINOM I ČITANJEM KNJIGA KOJE NUDIM MOŽETE POBOLJŠATI SVOJE ZDRAVLJE, A MNOGIMA ĆE VEROVATNO SPASITI I ŽIVOT!
KNJIGE SE INAČE PRODAJU PO VRLO POVOLJNIM CENAMA !!!
MOLIM VAS PROČITAJTE OBAVEZNO USLOVE PRODAJE KOJI SE NALAZE POSLE TEKSTA O KNJIZI,KAKO BI IZBEGLI SVE MOGUĆE NESPORAZUME!
MOLIM DA ME ISKLJUČIVO KONTAKTIRATE PORUKAMA PREKO LIMUNDA ILI KUPINDA, KAKO BI OSTAO PISANI TRAG O NASEM DOGOVORU, ČIME ĆEMO IZBEĆI SVE MOGUCE NESPORAZUME!!!
MOJU PONUDU MOŽETA POGLEDATI:
NA LIMUNDU:
http://www.limundo.com/Clan/kizabgdr/SpisakAukcija
NA KUPINDU:
http://www.kupindo.com/Clan/kizabgdr/SpisakPredmeta

ODLOMAK IZ KNJIGE:

Зовем се Радивоје и, као што ми име говори, цео живот сам подоста радио. Ha свом имању радим од малих ногу, a до пре неку годину радио сам и у фирми ,Шут` која je, као и многе њој сличне, прошла кроз транзицију, приватизацију, ликвидацију и општу катастрофацију. Шта ћу, као мој отац, деда ми, прадеда и још многи пре њих решим да од земље живим.
Kao што знате, није лако од земље живети, поготово ако je нема баш много и негде je равна и добра, a негде брдовита и посна. Намучим се док одгајим, a онда се још мучим и да продам. Да на пијац идем, немам времена, a откупне цене су толике да не кажеш да си за џабе дао. Накупац добро уновчи мој труд, a оно што мени остане зачас и нестане, ко да су ми, не дај боже, џепови бушни.
Док je цркавица из ,Шут`-a пристизала, било јс довољно да ми роди свега што мојој породици треба и да тек понешто претекне. Сада je требало од земље зарадити да се подоста уста и апетита нахрани и да се, наравно, не буде назадан. Пратим ja шта се у свету дешава и тако сам и приметио да je ново оно што je старо, традиционално и једноставно. Све више народ почиње да цени природно и чисто.
Колико год живот био тежак и компликован, утешим се када погледам све зелено и родно око мене. Хтео сам да некако будем ближе тој природи у којој je све лепо решено. У то време заинтересоваше ме и неки чланци у часописима и реших да пробам нешто ново a старо - органску пољопривреду. Неки je још зову и биолошком, еколошком... У почетку није било лако, ал ми je лепо кренуло. Почеле и моје комшије да се интересују и, даће бог, биће једног дана и задруга.
Надимак Органски ми je остао од случаја са репом. Taj случај сам решио да запишем да ме не би стално запиткивали како je оно са репом било. Да имам црно на бело, пa ако се неко интересује, нек прочита. Што бих ja мој језик трошио, a имам паметнија посла.
Дакле, у касну јесен, већ се скоро све побрало и пожњело, решим ja да повадим некакву репу коју сам за стоку посадио. Била je на дну баште, леба не тражи и ja сам je дуго остављао као
последњу бригу. Видим - лишће joj порасло, више од човека. Од првог мраза полегло пo земљи, али још увек стабљике дебеле ко рука. Добра нека репа, мислим се и пођем да je почупам. Повучем, повучем joш једаред и - ништа. Стоји, не помера се. Нити се лишће кида нити репа да крене. Позовем Љубицу, жену ми, кажем joj да ме обухвати око паса, пa опет тако заједно покушамо, а репа ни да мрдне. Мислимо се шта ћемо кад се она сети да на оближњој њиви нешто послује наш комшија Милорад. Пристиже он брзо ухвати се заједно са нама те повукосмо репу. Ништа, ни да мрдне.
- Чимо си, бре, ову репу прскао те ти je оволика нарасла? - пита ме комшија.
- Слабо ти ja прскам - кажем ja.
- Како не прскаш, видео сам колики ти je кромпир,пa шаргарепа, парадајз ти ко сунце, свака паприка ко рука. Истину на сунце, Радивоје! - изазва ме Милорад.
- Драги мој комшија, одавно ja од свих вас слушам која хемикалија помаже овоме или ономе, али сам слушао и шта се друго прича о тим отровима и онако сам се и сам мислио. Ако прскаш, не уништиш само оне штеточине које 6и ти хтео него и све около, што не само да не штети него и помаже. Колико ми je познато, то што гајимо, за себе гајимо и ако je од неке хемикалије нестао коров или биљна ваш, тај отров сигурно и на нас може да утиче. Водом се не може све опрати и ти, хтео не хтео, стално уносиш неку хемију у свој организам. Не можеш ко вашка одједном да мајкаш, али бог те пита шта ти све тај отров који си појео, на пример, са кромпиром, полако у телу нагриза. Видиш ли ти, комшија, колико људи свакога дана оболева од рака. Мало, мало, пa чујеш да je неко млад оболео или преминуо. Нашао сам ja податке да су пестициди и хебрициди директно везани са разним туморима...
- Немој ми, комшија, сад о томе. О болести не волим ни да слушам... Него, кажи ти мени, ако ниси прскао, чиме си ти ово ђубрио? - интересује се Милорад.
- Стајњака, хвала богу, имам за извоз, и то разнога. Најбољи ти je живински, ал њега немам много. Користим га тамо где je враг однео шалу јер има мање воде и целулозе од других ђубрива, a више органских материja. Добар ти je јер можеш да га стављаш и две недеље пред сетву, док све друго ваља да одстоји...
- И то ти je то? - чуди се Милорад.
- Их, да je само то! Има и другог. Највише ти ja користим компост - кажем, a драго ми што се Милорад у мене загледао ко у Енглеза.
- Компост ти je, мој Милораде, она скаламерија иза моје куће којој сте се сви чудили и нагађали чему служи. Ko што си видео, дигао сам дрвену тарабу, поделио je даскама на три дела и полако слажем.
- Шта слажеш, Радивоје?
- Слажем све оно што други бацају или пале: лишће, орезане гране, разне стабљике, прецветало цвеће, траву, коров, што из кухиње преостане a не оде за помије свињама... Ja ти, Милораде, верујем да оно што нам je природа дала, природи треба и да вратимо. Није случајно што лишће на земљу у јесен падне. Оно на тај начин помаже младом лишћу да никне... Такозвано компостирање ти служи да убрзаш стварање ђубрива које би природа и сама направила и да ти je оно увек надохват руке. Корист ти je двострука - решиш се непотребног зелениша и направиш компост који треба башти. Преграде направиш да 6и имао једну за слагање, у другој компост зри, a у трећој je онај који користиш док се не потроши, пa све тако у круг... To ти je, Милораде, органско ђубриво и у њему нема ничег штетног ни за човека ни за природу....Него, ми се запричали, a шта ћемо са овом репом?
- Ајде да позовемо Гвоздена. Taj ти цео дан пије пиво испред продавнице, a бику може реп да ишчупа.
Оде Милорад пo Гвоздена и овај брзо стиже не што je толико вредан него да види о каквој je то репи реч. Имаће о чему и да прича.
Ухватим ja опет ону репу, жена мене око паса, Милорад иза ње, a Гвозден последњи. Повучемо што смо јаче могли и - ништа! Репа ни да мрдне! Гвозден се као љутну - како он, пo снази чувен, не може једну обичну репу да ишчупа. Тако бесан се мени окрете:
- Није, бре, ово нормална репа! To си ти, Радивоје, нешто учарао. Гледам je тебе, стално идеш пo тој башти и нешто бајаш.
- Да пo башти идем, то је тачно, a да бајам, и то je тачно. Ако хоћеш да ти добро роди, мораш стално да гледаш оно што си посадио, да пратиш све што се дешава. Јесте да земљу добро нађубрим, све правилно посадим, али дођу штеточине са стране

USLOVI PRODAJE:
Molim da me kontaktirate isključivo porukama preko Limunda I Kupinda kako bi ostao pisani trag o našem dogovoru. Time ćemo izbeći sve moguće nesporazume.
Na telefonske pozive ne odgovaram pre nego što se dogovorimo porukama preko Limunda i Kupinda.
Na SMS poruke ne odgovaram.
ISKLJUČIVO odgovaram na poruke preko Limunda i Kupinda.
Kada pošaljete poruku preko Limunda ili Kupinda i kada se dogovorimo oko načina preuzimanja predmeta,tada ćete dobiti dalje instrukcije.
U slučaju slanja pošiljke kao preporučena tiskovina ili preporučena pošiljka,treba prvo da mi uplatite po instrukcijama koje ćete dobiti i odmah po prijemu novca pošiljka će biti poslata.
Ako se kupi više knjiga ili predmeta,u tom slučaju se računa samo jedno pakovanje.
Kod slanja preporučenih pošiljki je uobičajena dostava za jedan dan,ali dešava se da bude I po nekoliko dana,tako da nema razloga da se brinete ako ne stigne za jedan ili dva dana.
Lično preuzimanje je moguće na Ceraku i u centru grada. Adresu u centru i na Ceraku gde se preuzima predmet, ćete dobiti tek kada razmenimo poruke preko Limunda ili Kupinda,a pri tom ćete dobiti i kontakt telefon.
Predmeti se mogu poslati Post Expresom pouzećem,po želji kupca,s tim što je poštarina u tom slučaju daleko veća.Troškove slanja snosi kupac.
MOLIM SVE KUPCE DA MI NAKON PREUZIMANJA, POŠALJU PORUKU DA LI JE SVE U REDU!!
UKOLIKO SMATRATE DA ROBA NA BILO KOJI NAČIN NE ODGOVARA OPISU,MOLIO BIH VAS DA MI SE PRE DAVANJA OCENE OBRATITE PREKO KUPINDA ILI LIMUNDA KAKO BI REŠILI PROBLEM NA OBOSTRANO ZADOVOLJSTVO!!!Predmet: 9822015