pregleda


Premiere Pro - Naučite za 24 časa


Cena:
500 din (Predmet je prodat)
Stanje: Novo
Garancija: Ne
Isporuka: City Express
Lično preuzimanje
Plaćanje: Plaćanje preko Kupinda (Limundo Cash)
Plaćanje pouzećem
Lično
Rok isporuke: 1-3 dana
Prodavac

kombib (266)

Pravno lice

Pozitivne: 382

Negativne: 1

Svi predmeti prodavca

Kupindo zaštita

ISBN: 86-7310-290-8
Jezik: Srpski


Naučite Adobe Premiere Pro za 24 časa sastoji se od 24 `lekcije`. Za prelazak svake potrebno je otprilike jedan sat više ili manje. Ne može se reći da ćete na kraju svake lekcije biti majstor za određenu oblast. Da biste zaista postali poznavalac Premiera Pro moraćete da kroz praksu nadogradite to šta ste naučili. Predlažem da prođete kroz lekciju, da odradite neke dodatne stvari, a zatim da uzmete vazduh pre prelaska na narednu lekciju. Pokušao sam da pratim svoj sopstveni savet za video produkciju i da stvari učinim kratkim i jednostavnim — ali znam da neki od Vas žele viši nivo saveta za Premiere i video produkciju. Zato sam takve savete razbacao kroz sva poglavlja u obliku beleški (`Uzgredno`), saveta (`Da li ste znali`) i upozorenja (`Pazite se!`). Kupovinom Premiere Pro pridružili ste se grupi od više nego 750.000 video urednika koji prepoznaju visoko kvalitetni proizvod za video produkciju kada ga vide. Sada, uz pomoć ove knjige, bićete u stanju da u potpunosti iskoristite sve moćne alate koje donosi Premiere svojom pojavom. Kranji cilj je da ćete kreirati sjajne video zapise.

Uvod

Moj cilj sa knjigom Sams Naučite Adobe Premiere Pro za 24 časa je da Vam pomognem da napravite visoko kvalitetne video zapise profesionalnog izgleda. Umesto da Vam jednostavno predstavim kolekciju nepovezanih uputstava, često ću Vas podsećati na suštinu i na ono šta pokušavate da postignete. Pošto je to rečeno, nisam bio škrt na korisnim fundamentalnim činjenicama i instrukcijama. Jednostavno sam pokušao da ih predstavim na logičan način koji je lak za praćenje i koji odslikava način pristupa montaži u Premiereu, koji koristi većina korisnika.

Premiere Pro: napravljen od nule

Pomoću Premiere Pro, Adobe je podigao polugu, bacio rukavicu i podigao ulog (da, tri klišea, ali se sva tri mogu primeniti). Premiere Pro je jasno program izbora za montažu na PC-u za video producente u usponu i slične profesionalce. Za dve i po godine pravljenja, Adobe je kreirao Premiere Pro sa potpuno novim kodom. Ciljevi tima za razvoj bili su lakoća korišćenja, brza montaža i kompatibilnost sa celom Adobeovom linijom za DV produkciju. Prilikom testiranja ranih beta verzija i prilikom čitanja komentara osoba koje su vršile beta testiranje, uživao sam da vidim kako su neki od iskusnih korisnika osećali da su promene u toku rada Premiere Proa bile donekle nezgrapne. Ali sijalice su uskoro počele da se uključuju kako je online zajednica za testiranje počela da otkriva logiku iza promena i poboljšane funkcionalnosti koju je ona potpomogla.

Premiere Pro ukazuje na pomeranje u vidu plime u Adobeovom pristupu tržištu digitalnog video zapisa. On sada nudi skup pet čvrsto intergisanih proizvoda za DV: Premiere Pro, After Effects 6, Photoshop CS, Encore DVD i Audition. Za poslednja dva proizvoda možda niste ni čuli. Dok je radio na Premiere Prou, Adobe se pridružio timu industrijskog vođe za pravljenje DVD-a, Sonic Slutionsu, kako bi proizveo profesionalni proizvod za pravljenje DVD-a: Adobe Encore DVD. Sve što kreirate pomoću Premiere Proa možete upotrebiti unutar Encore DVD-a kao deo potpuno uobličenog DVD projekta. Kreiranje DVD-a pomoću Encore DVD-a obradiću u Času 24 ove knjige.

Pored toga, sredinom 2003. Adobe je kupio Syntrillium Software, proizvođače alata za montažu audio zapisa na profesioanlnom nivou, pod nazivom Cool Edit Pro. Adobe je dodao 5.000 muzičkih petlji (loop) u Cool Edit Pro i izdao ga u jesen 2003. kao Adobe Audition. U Času 15, `Profesionalni alati za audio zapise: SmartSound Sonicfire i Adobe Audition` dajem Vam kratak pregled Auditiona.

Adobe After Effects predstavlja vodeći proizvod u industriji animacije i 3D grafike. Poslednja revizija glatko radi sa Premiere Proom. I Photoshop nastavlja da dominira predelom kreiranja grafike. Pokazaću Vam kako da koristite oba proizvoda u Času 22, `Korišćenje Photoshopa i After Effectsa za poboljšavanje DV projekta`.

Konvencije korišćene u ovoj knjizi

Ova knjiga koristi sledeće konvencije: - Tekst koji kucate i tekst koji vidite na ekranu pojavljuju se u tipu sa fiksnim razmakom (monospace). - Uzgredno predstavlja interesantnu informaciju vezanu za diskusiju. - Da li ste znali? nudi savet ili pokazuje lakši način da se nešto uradi. - Pazite se! Vas upozorava na mogući problem i daje savete kako da se on izbegne.

Kratak sadržaj

Uvod

Deo I: Početak

1. Tura kroz Premiere Pro i predstavljanje radnog toka za DV
2. Kamkorder i saveti za snimanje
3. Saveti za sastavljanje priče, pisanje i video-produkciju
4. Podešavanje Premere Proa
5. Izbor scena i hvatanje video-zapisa
6. Kreiranje video-zapisa sa samorezovima

Deo II: Poboljšavanje video-zapisa

7. Dodavanje prelaza između isečaka
8. Rad sa tekstom: Korišćenje Title Designera
9. Napredne tehnike montaže i alatke radnog okruženja
10. Dodavanje video-efekata
11. Pokretanje video-isečaka i isečaka sa slikama bez pokreta

Deo III: Nabavljanje, montaža i miksovanje audio-zapisa

12. Nabavljanje audio-zapisa
13. Montaža audio-zapisa
14. Miksovanje zvuka
15. Profesionalni alati za audio-zapise: SmartSound Sonicfire i Adobe Audition

Deo IV: Vizualni efekti i tehnike montaže najvišeg nivoa

16. Korišćenje video-efeketa višeg nivoa
17. Kombinovanje 1. deo — Slaganje i manipulacija isečcima
18. Kombinovanje 2. deo — Alfa kanali i podloge
19. Saveti, trikovi i tehnike — 1. deo
20. Saveti, trikovi i tehnike — 2. deo
21. Proizvodi trećih lica

Deo V: Rad sa drugim Adobeovim proizvodima i eksport video-zapisa

22. Korišćenje Photoshopa i After Effectsa za poboljšavanje DV projekta
23. Eksportovanje Premiereovih kadrova, isečaka i projekata
24. Priprema DVD-a pomoću Encore DVD-a

Indeks

Molimo vas da izaberete jedan od načina plaćanja:

1. Uplata unapred, pre slanja knjige. Knjigu šaljemo poštom kao preporučenu TISKOVINU. Troškovi slanja iznose 150 dinara.
2. Plaćanje poštaru prilikom prijema paketa. Troškovi slanja iznose oko 200 dinara. Paket šaljemo City Expressom i Post Expressom.
3. Lično preuzimanje u našoj knjižari.

Predmet: 13616689