pregleda

CATIA V5 Dizajn mehanizama i njihova animacija


1.450 din
Cena:
1.160 din (Predmet je prodat)
Stanje: Novo
Garancija: Ne
Isporuka: City Express
Lično preuzimanje
Plaćanje: Limundo Cash
Plaćanje pouzećem
Lično
Rok isporuke: 1-3 dana
Prodavac

kombib (270)

Pravno lice

Pozitivne: 388

Negativne: 2

Svi predmeti prodavca

kontaktiraj prodavca

Kupindo zaštita

Godina izdanja: Ostalo
ISBN: 978-86-7310-381-5
Oblast: Aplikacije i softver
Jezik: Srpski
Autor: Strani

Ova knjiga predstavlja priručnik za obuku lica koja su ovladala modelovanjem delova i sklopova koje sadrži CATIA V5 (verzije 14 ili 15) i žele da kreiraju i simuliraju kretanja u okviru mehanizama u CATIA modulu Digital Mockup (DMU). Priručnik je tako napisan da obezbeđuje praktičan uvid u proces kreiranja sklopa, njegovog pretvaranja u mehanizam i simulacije kretanja u okviru mehanizma u skladu sa vremenski zasnovanim ulaznim parametrima. Pored toga, objašnjeno je i kreiranje video-zapisa i dijagrama koji prikazuju kinematiku mehanizma. Obrađen je najveći broj uobičajenih spojeva.

Sadržaj knjige mogu uspešno pratiti studenti tehnike/tehnologije, dizajneri koji koriste CATIA 5 u industriji i inženjeri u svakodnevnoj praksi. Istovremeno, oni mogu razviti jasnu i praktičnu sliku simulacionih mehanizama u modulu DMU.

Poglavlja knjige su međusobno nezavisna, tako da čitalac može izabrati željenu temu i preći na odgovarajuće poglavlje bez čitanja prethodnih.

Da bi se obezbedila međusobna nezavisnost pojedinačnih poglavlja, određeni detalji se često ponavljaju kroz čitavu knjigu. Drugim rečima, potpuno smo svesni redundantnosti materijala u okviru poglavlja.

Prikazani delovi kreirani pomoću programa CATIA su prilično jednostavni, tako da se mogu modelovati uz minimalno poznavanje ovog, inače, veoma složenog programa. Jednostavnost smo izabrali da bismo izbegli nepotrebno opterećenje čitalaca raznim aspektima modelovanja delova u ovom softverskom paketu. Određeno poznavanje CATIA V5 interfejsa se, međutim, podrazumeva, a i poznavanje osnovnih rutina, poput izrade skica i definisanja ograničenja, kreiranja modela čvrstih tela i prilagođavanja prikaza (pomeranja sadržaja/zumiranja/rotacije).

Bez obzira što je zasnovan na CATIA verzijama 14 i 15, priručnik se može koristiti i uz ostale verzije, sa minimalnim izmenama u skladu sa razlikama između pojedinačnih verzija. Napisan je uz program CATIA u Windows XP okruženju. Bez obzira na to, može se koristiti, bez većih problema, i uz instalacije programa na NT i UNIX platformama.

Zahvalnost

Autori izražavaju zahvalnost velikom broju studenata na University of Windors i University of Detroit Mercy, od kojih potiče ideja za pisanje ove knjige i koji su usmeravali sadržaj pojedinih poglavlja. Pored toga, zahvalnost dugujemo i firmi Schroff Development Corporation, koja je omogućila štampanje ove knjige u izdanju na engleskom jeziku.

Kratak sadržaj

Poglavlje 1: Uvod 7
Poglavlje 2: Blok sa konstantnim ubrzanjem duž prizmatičnog spoja 15
Poglavlje 3: Rotirajuća poluga sa revolucionim spojem 41
Poglavlje 4: Mehanizam kolenastog vratila 67
Poglavlje 5: Klizeće merdevine 103
Poglavlje 6: Zupčasti mehanizam 133
Poglavlje 7: Mehanizam za crtanje elipsi 159
Poglavlje 8: Mehanizam za pretvaranje rotacionog u translatorno kretanje 189
Poglavlje 9: Mehanizam sa planetarnim zupčanicima 225
Poglavlje 10: Teleskopski mehanizam 269
Poglavlje 11: Ruka robota 301
Poglavlje 12: Jednocilindrični motor 333
Poglavlje 13: Mehanizam sa univerzalnim spojem 383
Poglavlje 14: Mehanizam stege 411
Poglavlje 15: Mehanizam sa Coriolis ubrzanjem 427
Poglavlje 16: Uvod u modul Human Builder 453
Poglavlje 17: Vežbe 465

Molimo vas da izaberete jedan od načina plaćanja:

1. Uplata unapred, pre slanja knjige. Knjigu šaljemo poštom kao preporučenu TISKOVINU. Troškovi slanja iznose 150 dinara.
2. Plaćanje poštaru prilikom prijema paketa. Troškovi slanja iznose oko 200 dinara. Paket šaljemo City Expressom i Post Expressom.
3. Lično preuzimanje u našoj knjižari.

Predmet: 13550265