pregleda


SELJAŠTVO U SRBIJI 1918-1941 TOM 3 - Momčilo Isić


Cena:
1.980 din
Želi ovaj predmet: 1
Stanje: Novo
Garancija: Ne
Isporuka: DExpress
Plaćanje: Plaćanje pre slanja
Plaćanje pre slanja (Ostalo)
Plaćanje pouzećem
Prodavac

Delfi_knjizare (286)

Pravno lice

Pozitivne: 364

Negativne: 0

Moj Dućan
    Moj Dućan

Svi predmeti prodavca

Kupindo zaštita

Oblast: Istorija
Autor: Strani

Autor:: Momčilo Isić
;Žanrovi:: Istorija
;Izdavač:: Filip Višnjić
;Godina izdanja:: 2016.
;Broj strana: 529
;Pismo: Ćirilica
;Povez: Mek
;Format: 24 cm
;
;Posle višegodišnjih iscrpnih i sistematskih istraživanja, dr Isić je naučnoj, stručnoj i najširoj javnosti podario trotomnu studiju: Seljaštvo u Srbiji 1918-1941, zapravo, svojevrsnu „ličnu kartu“ dominantnog društvenog sloja u Srbiji za vreme Kraljevine SHS/Jugoslavije, koji je i najviše uložio u njeno stvaranje. Skoro da ništa iz seljakovog ekonomskog, socijalnog, političkog, kulturno-prosvetnog i verskog života nije promaklo Isićevoj analizi. (prof. dr Đuro Stevanović)
;
;Trilogija Momčila Isića: Seljaštvo u Srbiji 1918-1941. jedan je od najvećih i najznačajnijih individualnih poduhvata u novijoj srpskoj istoriografiji. Takvim je čine dva razloga – prvi je što je o seljaštvu u Srbiji za vreme Kraljevine SHS/Jugoslavije vrlo malo pisano. A drugi je u širini zahvata i povezanosti, gotovo uslovljenosti delova i celine: socijalni i ekonomski položaj seljaštva, njegov kulturno-prosvetni i verski, te politički život. (dr Latinka Perović)
;
;Momčilo Isić je trotomnom knjigom Seljaštvo u Srbiji 1918-1941. zaokružio istraživanje istorije seljaštva u Srbiji u razdoblju od 1918. do 1941. godine. Srpska istoriografija je ovim značajnim istoriografskim delom dr Momčila Isića dobila uvid u kompletnu i kompleksnu sliku o seljaštvu, najbrojnijem delu stanovništva Srbije za vreme Kraljevine SHS/Jugoslavije, čime je učinjen jedan od ključnih uslova za njegovo razumevanje. (dr Radmila Radić)

TROŠKOVI DOSTAVE:

Svi paketi se isporučuju kurirskom službom Daily Express.
Troškovi dostave su 150 dinara.
Rok za isporuku porudžbina koje se plaćaju pouzećem je dva do tri radna dana.
Porudžbine koje se unapred plaćaju šaljemo odmah nakon evidentiranja uplate.
Porudžbine sa Kupinda ne isporučujemo u inostranstvo.

Predmet: 38911883