pregleda


EKONOMIKA PREDUZEĆA Kostić / Milojević


Cena:
500 din (Predmet je prodat)
Stanje: Polovan bez oštećenja
Garancija: Ne
Isporuka: Pošta
Post Express
Lično preuzimanje
Plaćanje: Plaćanje pre slanja
Lično
Grad: Šabac,
Šabac
Prodavac

marija015 (8963)

PREMIUM član
Član je postao Premium jer ima više od 2.000 ocena od kupaca.

Pozitivne: 19574

Negativne: 2

Svi predmeti prodavca

Kupindo zaštita

ISBN: Ostalo
Autor: Domaći
Oblast: Ekonomija
Jezik: Srpski

24676) EKONOMIKA PREDUZEĆA , Živko K. Kostić / Miroslav M. Milojević , Institut za ekonomiju i finansije Beograd 2001 , Knjiga obrađuje najznačajnije probleme ekonomije preduzeća, moderno koncipirane i brižljivo odabrane. Polazeći od specifičnog položaja preduzeća u globalnoj ekonomiji, sadržaj knjige prati i analizira sve bitne fenomene ekonomije preduzeća – ulaganja, troškove, prihod, dobitak, produktivnost, ekonomičnost, rentabilnost, kao i sve odnose i veze sa drugim ekonomskim strukturama, pojedincima, preduzećima i društvom. Ukupna problematika se uvek posmatra kroz funkciju upravljanja.
Ciljne grupe kojima je knjiga namenjena su menadžeri kojima materija u knjizi treba da posluži za formiranje predstave o sistemu ekonomije preduzeća kojeg vode, za produbljivanje ili osvežavanje ekonomskih znanja o preduzeću, za aktuelno preorijentisanje naših preduzeća sa državno kontrolisanog na tržišno privređivanje.
Od nastanka preduzeća, menadžer i lider su za svoje funkcije morali imati talenta, a razvojem i osavremenjivanjem privrede i preduzeća, da bi i sami bili savremeni, morali su odgovarajuća znanja sticati, obnavljati, razvijati i usavršavati kroz obrazovanje i odgovarajuću literaturu. Ova knjiga je odlično sredstvo za tu svrhu, jer je upravo pisana za menadžere.
Filozofija kojom je knjiga inspirisana skicirana je u dva stava. Jedan je štampan na poleđini prve korice, dat kroz reči univerzalnog genija Leonarda da Vinčija: „Ko se povede za praksom bez teorije, taj je kao kormilar koji se ukrca na lađu bez kormila i kompasa i nikad nije siguran kuda plovi“. Drugi je dat rečima slavnog engleskog ekonomiste Džona Stjuarta Mila: „Malo je verovatno da je neko dobar ekonomist ako je samo to“.
Knjiga je napisana pristupačnim jezikom i stilom i snabdevena je tehničkim i grafičkim rešenjima koja olakšavaju praćenje i snalaženje u tekstu.
mek povez,latinica, grafikoni, tabele, 391 strana

Moguće je slanje kurirskim službama Aks,Bex,Daily express i Post express ,nakon uplate na račun.

Predmet: 11523181