pregleda

Književna fantastika – magazin za fantastičnu književno


Cena:
525 din
Stanje: Nekorišćen sa felerom
Garancija: Ne
Isporuka: DExpress
Plaćanje: Limundo Cash
Plaćanje pouzećem
Grad: Beograd-Savski venac,
Beograd-Savski venac
Prodavac

Godina izdanja: 2017.
ISBN: 978-86-89203-50-9
Žanr: časopis književne fantastike
Autor: Domaći
Jezik: Srpski

Povez: broširani (mek)
Pismo: latinica
Format: 21 cm
Br strana: 162

Četvrti broj časopisa „Književna fantastika“ u novom formatu nastavlja započetu tradiciju i još jednom pruža odraze sveta u ogledalu fantastičnog i u njima nove autore, nove teme, nove prikaze, ali i brojne stare junake. Veza sa prošlošću u fantastici je neraskidiva, čak neophodna. Veza sa budućnošću je jednako značajna. Fantastika je kontinuum, nit koja povezuje sve što je bilo, sa onim što jeste i onim što će tek da bude. Čitanje, pisanje i, uopšte, stvaranje fantastike ne treba da bude trend, niti fantastiku treba svesti na nivo impulsa aktuelnog trenutka.
Zato i ovo izdanje sadrži tekstove o velikanima iz prošlosti čiji značaj se još uvek, stalno, iznova potvrđuje. Neizostavne su i priče o onima koji svojim delima upravo sada ostavljaju tragove u vremenu. Ali tu su i oni čije vreme, verujemo, tek dolazi. Svi oni pomažu nam da našu svakodnevicu sagledamo iz malo drugačijeg ugla i na taj način, možda, pronađemo u njoj veliki broj istovremeno lepih i zastrašujućih, ali zavodljivih čuda koja čine život.
Časopis je objavljen u sklopu održanog Festivala fantastične književnosti, koji su organizovali Kontrast izdavaštvo i sajt za promociju fantastične književnosti Art Anima.


Predmet: 42493581