pregleda

BUKVAR JINA I JANGA ,EDVARD ESKO


Cena:
149 din (Predmet nije aktivan)
Stanje: Nekorišćen
Garancija: Ne
Isporuka: Pošta
Post Express
Lično preuzimanje
Plaćanje: Plaćanje pre slanja (Ostalo)
Plaćanje pouzećem
Lično
Grad: Beograd-Čukarica,
Beograd-Čukarica
Prodavac

kizabgdr (2344)

PREMIUM član
Član je postao Premium jer:
- ima 100 jedinstvenih pozitivnih ocena od kupaca,
- tokom perioda od 6 meseci uplati minimum 20.000 dinara na svoj Limundo račun.

Pozitivne: 5578

Negativne: 6

Svi predmeti prodavca

Kontaktiraj prodavca

Kupindo zaštita

Godina izdanja: 2008
ISBN: 978-86-86813-23-7
Oblast: Alternativna medicina
Jezik: Srpski
Autor: Strani

UKOLIKO NISTE JOŠ REGISTROVANI NA LIMUNDU MOŽETE SE ODMAH BESPLATNO REGISTROVATI I ZARADITI!
SVAKI NOVI ČLAN KOJI SE UČLANI PREKO MOG LINKA DOBIĆE GRATIS JEDNU ILI DVE KNJIGE IZ MOJE PONUDE U UKUPNOJ VREDNOSTI DO 60 DIN UZ KUPOVINU SAMO JEDNOG PREDMETA U BILO KOM IZNOSU !!!
KLIKOM NA :
http://secure.limundo.com/Registracija/ref/kizabgdr

BUKVAR JINA I JANGA - vodič za upoznavanje sa ujedinjujućim principima zdravlja, mira i slobode / Edvard Esko; [preveo sa engleskog Goran Bojić]. - Beograd : Goja, 2008 (Beograd : 3 D). - 80 str.; 21 cm. -
Тираж 1.000.
ISBN 978-86-86813-23-7

VAŽNO OBAVEŠTENJE!!!
POGLEDAJTE VELIKI IZBOR RETKIH I VRLO KORISNIH KNJIGA I ČASOPISA O ZDRAVLJU, ZDRAVIJOJ ISHRANI I ZDRAVIJEM NAČINU ŽIVLJENJA KOJE PRODAJEM
MOLIM DA OBAVEZNO POGLEDATE MOJU PONUDU KNJIGA, JER VERUJEM DA KUPOVINOM I ČITANJEM KNJIGA KOJE NUDIM MOŽETE POBOLJŠATI SVOJE ZDRAVLJE, A MNOGIMA ĆE VEROVATNO SPASITI I ŽIVOT!
KNJIGE SE INAČE PRODAJU PO VRLO POVOLJNIM CENAMA !!!
MOLIM VAS PROČITAJTE OBAVEZNO USLOVE PRODAJE KOJI SE NALAZE POSLE TEKSTA O KNJIZI,KAKO BI IZBEGLI SVE MOGUĆE NESPORAZUME!
MOLIM DA ME ISKLJUČIVO KONTAKTIRATE PORUKAMA PREKO LIMUNDA ILI KUPINDA, KAKO BI OSTAO PISANI TRAG O NASEM DOGOVORU, ČIME ĆEMO IZBEĆI SVE MOGUCE NESPORAZUME!!!
MOJU PONUDU MOŽETA POGLEDATI:
NA LIMUNDU:
http://www.limundo.com/Clan/kizabgdr/SpisakAukcija
NA KUPINDU:
http://www.kupindo.com/Clan/kizabgdr/SpisakPredmeta

ODLOMAK IZ KNJIGE
SADRŽAJ
POGLAVLJE JEDAN: Zajedničke odlike i razlike.
POGLAVLJE DVA Suprotnosti koje se dopunjuju
POGLAVLJE TRI: Jin i jang
POGLAVLJE ČETIRI: Jin i jang se beskrajno dele
POGLAVLJE PET: Suprotnosti se privlače
POGLAVLJE ŠEST: Slično se odbija.
POGLAVLJE SEDAM: Krajnosti se pretvaraju
u svoje suprotnosti.
POGLAVLJE OSAM: Pet preobražaja.
POGLAVLJE DESET: Hrana kao lek
POGLAVLJE JEDANAEST: Razumevanje zdravlja..
POGLAVLJE DVANAEST: Spirale života,,

Sve stvari imaju istu suštinsku prirodu. Uzmimo na primer olovku, sto, knjigu i biljku. Svaka od njih postoji u prostoru i vremenu; to im je zajedničko.
Pošto one postoje sada i ovde, na zemlji u ovom sadašnjem trenutku, one dele mali segment beskrajnog prostora i vreme¬na. One imaju formu, a ta forma je definisana njihovim obli¬kom, veličinom, bojom, težinom, gustinom i drugim karakte¬ristikama.
Ti objekti su sačinjeni od elemenata. Elemente formira spoj elektrona, protona i drugih subatomskih čestica. Subatomske čestice su načinjene od energije. One nisu čvrste. Kao što kaže jedna budistička sutra: „Oblik je praznina, a praznina oblik`.
U krajnjem ishodu, sve je energija. Atomi koji sačinjavaju svaki objekat nalaze se u stalnom stanju kretanja. Svaki objekat se u krajnjoj konsekvenci menja. Sve stvari su prolazne, postoje samo na trenutak unutar beskrajnog okeana vremena.
Tu atributi su zajednički svim stvarima, od galaksija do ato¬ma, od zvezda do ćelija, od magle do kristala leda, od slonova do bakterija.
Sve stvari u univerzumu imaju zajedničko poreklo i prolaze kroz životni ciklus određen početkom, sredinom i krajem, na- kon koga sledi novi početak u jednom drugačijem obliku. Sve se menja.
Istovremeno, nema ni dve identične stvari. Svaka stvar ili biće je jedinstvena pojava u univerzumu. Savršena „istovetnost`
ne postoji, kao što ne postoji ni savršena simetrija.
Da biste to dokazali sebi, stanite pred ogledalo držeći praz¬no parče papira u ruci. Prekrijte desnu polovinu svog lica i po-gledajte pažljivo levu. Potom prekrijte levu i posmatrajte desnu. Možda će vas šokirati koliko se dve strane vašeg lica razlikuju.
Stvari postoje u vremenu i prostoru, ali dve stvari ne mo¬gu da zauzimaju isti položaj u vremenu i prostoru. Iako su svi fizički objekti načinjeni od atoma i molekula, broj i kombinacija atoma i molekula u svakom objektu su jedinstveni.
Vratimo se olovci, stolu, knjizi i biljci. Mi vidimo da iako sve te stvari imaju boju, sup stane u, oblik, gustinu i težinu, atributi svake od njih su različiti. Iako su načinjene od elemenata koji potiču sa zemlje, elementi od kojih se svaka od njih sastoji su različiti.
Proces kojim je nastala svaka od tih stvari je takode jedin¬stven. Olovku, sto i knjigu načinio je čovek, dok je biljku načinila priroda. Svi predmeti koje je načinio čovek napravljeni su od dr-veta, pa ipak je svaki načinjen od druge vrste drveta. Svaki ovaj predmet se koristi za nešto, pa ipak se svaki koristi drugačije. Svaki ima vrednost i sve te vrednosti su različite.
Ljudska bića su savršen primer zajedničkih osobina i različitosti. Ako uporedimo dva čoveka, vidimo da izgledaju slično i kreću se na sličan način. Ljudima su zajedničke funkcije kao što su disanje, jedenje, eliminacija, spavanje i reprodukcija.
Oni imaju sličan životni ciklus, koji počinje rođenjem, na¬stavlja se kroz odrastanje, zrelost i starost, a završava se smrću. Oni imaju majku, oca i predake iz prošlost.
I još, ako uporedimo dva čoveka, mi vidimo da oni u određenom vremenskom periodu dele istu okolinu. Oni su bi- li podvrgnuti vrednostima, idejama i životnim stilovima koji karakterišu civilizaciju. Čitali su mnoge iste knjige, gledali iste filmove, iste televizijske emisije i jeli iste namirnice.
Svi ljudi imaju fizičke potrebe za hranom, odećom, skloništem, aktivnošću i odmorom, i emocionalne potrebe za ljubavlju, prihvatanjem i prijateljstvom. Svak ima fizičku i duhovnu prirodu. Svi mi tragamo za srećom i ispunjenjem.
Istovremeno, svaka osoba je jedinstvena. Svaka je rođena u različito vreme i na različitom mestu - i svaka je drugačijeg sta¬sa, težine, telesne grade i genskog nasleđa. Svačije lice je jedinst¬veno karakteristično za datu osobu, kao i izrazi lica i maniri.
Iako svi imamo iste osnovne funkcije, svako od nas ima indi¬vidualne apetite i sklonosti. Svaka osoba diše na drugačiji način, bavi se drugačijim aktivnostima i potrebna joj je drugačija količina odmora.
Iako je obrazac života potencijalno isti za sve, način na koji se taj obrazac ostvaruje razlikuje se od osobe do osobe.
Mi živimo u zajedničkoj okolini, pa ipak svako od nas zauzi¬ma neko drugo mesto u toj okolini. Vreme i prostor su jedinst¬veni za svakog pojedinca. Iako imamo iste čulne organe, svako od nas opaža okolinu iz svoje sopstvene perspektive.
Svako ima svoj životni san, ali je taj san u velikoj meri ličan.
Naš san je posle die a uticaja koje svako od nas prima od naše porodice i okruženja. Pa iako je potraga za srećom zajednička svima, svi mi imamo naše lične definicije sreće.
Ovo možemo da sumiramo na sledeći način: iako smo svi na istom brodu, svaki putnik na tom brodu je drugačiji.
Naša diskusija nas sada dovodi do principa koji izražavaju istinu o onom što je zajedničko i o različitostima.
Zajedničko:
1. Sva je ispoljavanje jednog beskrajnog univerzuma. (Sva bića i stvari imaju zajedničko poreklo - sam univerzum.)
2. Sve se menja. (Ništa nije statično. Univerzum je beskrajno dinamičan. Sva bića i stvari se neprekidno menjaju, oni prolaze kroz proces stvaranja, postojanja i razgradnje. Je¬dino je pramena stalna.)
3. Ono što ima početak ima i kraj. (Ništa nije trajno; sva bića i stvari na kraju menjaju oblik i pojavljuju se kao nešto novo. To je proces bez početka i kraja.)

Razlike
Ne postoji ništa identično, (lako sva bića i stvari imaju zajedničko poreklo i podležu promeni, sve se stalno pojavljuje, menja oblik i ponovo se ponavljuje na jedinstven način.)
Poimanje zajedničkih osobina i razlika je od suštinske važnosti ne samo za kreiranje ličnog zdravlja, već i za stvara¬nje svetskog mira. Da bismo postigli svetski mir, moramo da se ujedinimo na osnovu zajedničkih faktora koje imaju sva ljudska bića, poštujući beskrajnu raznolikost ljudskog iskustva.USLOVI PRODAJE:
Molim da me kontaktirate isključivo porukama preko Limunda I Kupinda kako bi ostao pisani trag o našem dogovoru. Time ćemo izbeći sve moguće nesporazume.
Na telefonske pozive ne odgovaram pre nego što se dogovorimo porukama preko Limunda i Kupinda.
Na SMS poruke ne odgovaram.
ISKLJUČIVO odgovaram na poruke preko Limunda i Kupinda.
Kada pošaljete poruku preko Limunda ili Kupinda i kada se dogovorimo oko načina preuzimanja predmeta,tada ćete dobiti dalje instrukcije.
U slučaju slanja pošiljke kao preporučena tiskovina ili preporučena pošiljka,treba prvo da mi uplatite po instrukcijama koje ćete dobiti i odmah po prijemu novca pošiljka će biti poslata.
Ako se kupi više knjiga ili predmeta,u tom slučaju se računa samo jedno pakovanje.
Kod slanja preporučenih pošiljki je uobičajena dostava za jedan dan,ali dešava se da bude I po nekoliko dana,tako da nema razloga da se brinete ako ne stigne za jedan ili dva dana.
Lično preuzimanje je moguće na Ceraku i u centru grada. Adresu u centru i na Ceraku gde se preuzima predmet, ćete dobiti tek kada razmenimo poruke preko Limunda ili Kupinda,a pri tom ćete dobiti i kontakt telefon.
Predmeti se mogu poslati Post Expresom pouzećem,po želji kupca,s tim što je poštarina u tom slučaju daleko veća.Troškove slanja snosi kupac.
MOLIM SVE KUPCE DA MI NAKON PREUZIMANJA, POŠALJU PORUKU DA LI JE SVE U REDU!!
UKOLIKO SMATRATE DA ROBA NA BILO KOJI NAČIN NE ODGOVARA OPISU,MOLIO BIH VAS DA MI SE PRE DAVANJA OCENE OBRATITE PREKO KUPINDA ILI LIMUNDA KAKO BI REŠILI PROBLEM NA OBOSTRANO ZADOVOLJSTVO!!!Predmet: 9792088