pregleda

JI ĐING ILI KNJIGA PROMENA-JUNGOV PREDGOVOR


Cena:
1.800 din (Predmet je prodat)
Stanje: Nekorišćen
Garancija: Ne
Isporuka: Lično preuzimanje
Plaćanje: Lično
Grad: Novi Beograd,
Beograd-Novi Beograd
Prodavac

ISBN: 978-86-531-0181-7
Godina izdanja: 2016
Oblast: Ezoterija
Jezik: Srpski
Autor: Strani

Opis:JEDINA `PRAVA` KNJIGA, KOJA SE BAVI OVOM OZBILJNOM-NAUKOM(SKUP NAUKA)-JUNGOV PREDGOVOR-USTEDITE 800-1000 DIN. KNJIGA JE U CELOFANU-NETAKNUTA (PUNA CENA KNJIGE U BILO KOJOJ KNJIZARI A I KOD IZDAVACA `CIGOJE JE ` 2750 din. PROVERITI ) !!! -JUNGOV PREDGOVOR-USTEDITE 800-1000 DIN. KNJIGA JE U CELOFANU-NETAKNUTA
`JI ĐING ILI KNJIGA PROMENA`
Klasična knjiga mena ili Klasična knjiga promena (Jiđing ) ili Knjiga promena je od samih početaka, i na Istoku i na Zapadu, ponela opis „tajanstvene` i „zbunjujuće` knjige. Ima istraživača koji je stavljaju isključivo u krug konfucijanskih klasičnih spisa. Činjenica da je nastajala vekovima pre nego je konfucijanizam kao društveni fenomen i filozofski pravac zaživeo dovoljan je razlog da se Klasična knjiga mena smesti u daleko širi okvir.

Uvodna napomena prevodioca

Ovaj, da ga tako nazovem, uvod u srpski prevod ovog izdanja Ji Đinga ima za zadatak da čitaoca – u kratkim crtama – uvede u istorijske, filozofske i kulturološke osnove ovog izuzetnog dela. U tu svrhu sam se pozvao na određene delove teksta koji su mi se činili relevantnim a koji se nalaze u različitim poglavljima ove knjige, kao i na neke skorašnje recenzije1, sve iz razloga dobijanja jednog sažetog pregleda koji će olakšati čitaocu razumevanje i pojasniti osnovne principe i ideje iste.

U svom uvodu, pod naslovom KORI­ŠĆE­NJE KNJIGE PROMENA, Richard Wilhelm daje podelu na Knjigu Proročanstva i na Knjigu Mudrosti, gde navodi razloge i svrhu njenog korišćenja. U istom uvodu, pod naslovom ISTORIJA KNJIGE PROMENA, on, takođe, daje sažetu istoriju nastanka i razvoja Ji Đinga. U svom kratkom istorijatu prevoda Richard Wilhelm navodi da je prevođenje na nemački jezik trajalo deset godina i da se prvo nemačko izdanje pojavilo 1924. godine. Vrlo važnu podršku i pomoć kod prevoda R.Wilhelm je imao u svom duboko poštovanom učitelju i mudracu Lao Nai Hsuanu7, koji mu je, kako sam kaže, „otvorio misli u čuda Knjige Promena“. U uvodu u treće englesko izdanje Hellmut Wilhelm, inače sin Richarda Wilhelma, pored ostalog, objašnjava kako i zašto je došlo do podele na tri knjige. Dok u svom predgovoru C. G. Jung, pored izuzetne makro-mikrokosmičke analize Ji Đinga, vrlo uverljivo prikazuje Ji Đing na delu. Ovo izdanje Ji Đinga, prevedeno i sastavljeno od strane R. Wilhelma, po mnogima je i dan-danas jedno od najmerodavnijih.
JEDINA `PRAVA` KNJIGA, KOJA SE BAVI OVOM OZBILJNOM NAUKOM(SKUP NAUKA)-JUNGOV PREDGOVOR-USTEDITE 800-1000 DIN. KNJIGA JE U CELOFANU-NETAKNUTA
JI ĐING ILI KNJIGA PROMENA
Grupa autora


Žanrovi: Ezoterija
Izdavač: Čigoja
Broj strana: 639
Pismo: Latinica
Povez: Tvrd
Format: 24 cm
Godina izdanja: 2016.

Prvo englesko izdanje pojavilo se 1950. godine u prevodu C. F. Baynessa. Bayness u svojoj uvodnoj napomeni govori o tome da je posebna želja Richarda Wilhelma bila da se knjiga prevede na engleski jezik, kako bi bila dostupna što većem broju čitalaca. On takođe navodi kako ga je, tokom njegovih studija Analitičke psihologije u Cirihu, Carl G. Jung zamolio da se prihvati prevoda na engleski jezik uz superviziju Richarda Wilhelma. Nažalost, prerana smrt R. Wilhelma (1930) i drugi svetski rat učinili su da se ovo englesko izdanje pojavi tek dvadeset šest godina posle nemačkog.

Ovaj srpski prevod Ji Đinga baziran je na trećem engleskom izdanju (1968), dok je u određenim spornim situacijama korišćen i R. Wilhelmov nemački prevod. Kao u engleskom prevodu, tako i ovde u srpskom, fusnote koje nisu u zagradama su R. Wilhelma, C. G. Junga (Predgovor) i H. Wilhelma (Uvod u treće izdanje), dok su fusnote u pravougaonim zagradama C. F. Baynessa, fusnote u velikim zagradama su prevodioca na srpski jezik.

Ivan Dunjić
JI ĐING ILI KNJIGA PROMENA

LIČNO PREUZIMANJE , TC`DELTA` ili TC `PIRAMIDA` NA N. BEOGRADU - TO JE JEDINA OPCIJA AKO SE ODLUČITE DA LIČNO PREUZMETE I PLATITE KUPLJENI PREDMET!!!

Nemojte licitirati ukoliko Vam uslov ličnog preuzimanja ne odgovara!!!Predmet: 41632835