pregleda

ŽIVETI BEZ BOLESTI, ERNST GINTER


Cena:
299 din (Predmet je prodat)
Stanje: Nekorišćen
Garancija: Ne
Isporuka: Pošta
Post Express
Lično preuzimanje
Plaćanje: Plaćanje pre slanja (Ostalo)
Plaćanje pouzećem
Lično
Grad: Beograd-Čukarica,
Beograd-Čukarica
Prodavac

kizabgdr (2344)

PREMIUM član
Član je postao Premium jer:
- ima 100 jedinstvenih pozitivnih ocena od kupaca,
- tokom perioda od 6 meseci uplati minimum 20.000 dinara na svoj Limundo račun.

Pozitivne: 5578

Negativne: 6

Pošalji poruku

Svi predmeti člana


Kupindo zaštita

Godina izdanja: 2006
ISBN: 86-84795-02-4
Oblast: Alternativna medicina
Jezik: Srpski
Autor: Strani

ŽIVETI BEZ BOLESTI : ishrana i lečenje bolesti presnora hranom : ERNST GINTER, 100 neobičnih recepata u prevodu Miodraga Marinkovića. - Beograd : 2006 (Zemun : Galeb). - 248 str. : ilustr. ; 21 cm
ISBN 86-84795-02-4

VAŽNO OBAVEŠTENJE!!!
POGLEDAJTE VELIKI IZBOR RETKIH I VRLO KORISNIH KNJIGA I ČASOPISA O ZDRAVLJU, ZDRAVIJOJ ISHRANI I ZDRAVIJEM NAČINU ŽIVLJENJA KOJE PRODAJEM
MOLIM DA OBAVEZNO POGLEDATE MOJU PONUDU KNJIGA, JER VERUJEM DA KUPOVINOM I ČITANJEM KNJIGA KOJE NUDIM MOŽETE POBOLJŠATI SVOJE ZDRAVLJE, A MNOGIMA ĆE VEROVATNO SPASITI I ŽIVOT!
KNJIGE SE INAČE PRODAJU PO VRLO POVOLJNIM CENAMA !!!
MOLIM VAS PROČITAJTE OBAVEZNO USLOVE PRODAJE KOJI SE NALAZE POSLE TEKSTA O KNJIZI,KAKO BI IZBEGLI SVE MOGUĆE NESPORAZUME!
MOLIM DA ME ISKLJUČIVO KONTAKTIRATE PORUKAMA PREKO LIMUNDA ILI KUPINDA, KAKO BI OSTAO PISANI TRAG O NASEM DOGOVORU CIME ĆEMO IZBEĆI SVE MOGUCE NESPORAZUME!!!
MOJU PONUDU MOŽETA POGLEDATI:
NA LIMUNDU:
http://www.limundo.com/Clan/kizabgdr/SpisakAukcija
NA KUPINDU KUPITE ODMAH BEZ ČEKANJA I LICITACIJE:
http://www.kupindo.com/Clan/kizabgdr/SpisakPredmeta


ODLOMAK IZ KNJIGE:
SADRŽAJ
Predgovor
Priznanja
Predgovor autora
1. Skupo je biti bolestan — iskustva
2. `Živa` hrana rešava problem raka
3. Različita izlečenja
4. Za kakvu je hranu stvoren čovek?
5. Štete koje nastaju kuvanjem
6. Težak fizički rad i presna hrana
7. Pasterizacija uništava vrednost mleka
8. Zašto ljudi danas duže žive?
9. Beli šećer
10. Beli i crni hleb
11. Kuhinjska so
12. Zašto ne treba piti vruće napitke
13. Kiseline u našem teiu
14. Ishrana presnom hranom
15. Dodaci za presna jela
16. Recepti i jelovnik - Jelovnik za jednu sedmicu
17. Lekovito gladovanje
18. Presna hrana i lečenje bolesti
19. Iskustva u lečenju raka
20. Ishrana male dece
Dodatak (za čitaoce koji nisu ateisti)
Povratak redovnoj ishrani
posle Brojsove `totalne terapije`
Pogovor
Dodatne napomene
Domaća sredstva za brzu pomoć
Opšti indeks pojmova
PREDGOVOR
U ovo naše doba, složeno i puno rizika, naročito posle havarije AE u Cernobilju, zaoštravaju se problemi hrane i ishrane. Oni očigledno moraju da budu predmet veće brige društva nego do sada. Pritom objektivne analize pokazuju da nas jedino promene ponašanja u ovoj oblasti mogu osposobljavati da obezbedimo zdravlje — sopstveno i budućih pokoljenja. A ono je najveće individualno i društveno dobro — osnova napretka i blagostanja.
Tome će doprinositi i knjiga Ernsta Gintera `Ziveti bez bolesti` koja je za kratko vreme, na nemačkom je¬ziku, doživela 21 izdanje. Ova knjiga nas uči kako da na jednostavan i delotvoran način poboljšamo ishranu i da se time štitimo od bolesti civilizacije, pa čak kako da ishranom doprinesemo izlečenju bolesti. Naročito je korisno što ova knjiga ističe potrebu jače orijentacije na presnu hranu. Staviše, ona pruža precizan i ubedljiv prikaz prednosti presne hrane, kao i one koja se proizvodi u sistemu biodinamičke poljoprivrede, tj. koja nije zagađena štetnim hemi-kalijama. To je najviše u skladu s našim fiziološkim potrebama i s našom biološkom građom.
Istovremeno, ističe se nužnost da hrana bude što veće biološke vrednosti. Najveći domet vrednosti ostvaruje se u pomenutoj biodinamičkoj poljoprivredi, Čiji je osnivač bio dr Rudolf Štajner (1861-1925), rođen u Kraljevici. To upućuje na obezbeđenje trajne plodnosti zemljišta s pozicija filozofije predviđanja, nasuprot filozofiji čekanja, sto znači s primenom pretežno organskih fertiiizatora.
Time se obezbeđuje da zemljište sadrži sve minerale, uk¬ljučujući i mikroelemente, pa i ultramikroelemente, kao što su selen, silicijum, fluor, arsen i dr. (C. F. Combs, Jr. i S. B. Combs, 1984; N. F. Nielson, 1984). Takvo ponašanje je u skladu i sa zahtevom Alberta Ajnštajna da se `u cilju ostvarenja pravog napretka moramo često vraćati nekim principima iz prirode`.
U protivnom, ako bismo i dalje zanemarivali odnose između zemljišta i kvaliteta proizvoda, teško bismo otklanjali biološke nedostatke namirnica. To naročito potvrđuje nedavno otkriće uloge selena u našem me¬tabolizmu. Ovaj mikroelement je najjači antioksidans i is-poljava svojstva antikarcinogena. Tu zavisnost između hemijskog sastava zemljišta i namirnica potvrđuje i ot¬kriće korelacije između broja stogodišnjaka i osobina zemljišta u nekim područjima Kine: što bogatije zemljište mineralima, to više stogodišnjaka.
U knjizi su detaljno objašnjene sve važnije nepovolj-nosti industrijske hrane (s termičkom) obradom, adi-tivima i rafinisanjem) i, naročito, kulinarskih postupaka, kojima se ova živa hrana ubija uz neizbežnu manju ili veću promenu njenih najznačajnijih sastojaka, kao što su enzimi, vitamini i minerali. To ih čini biološki manje vrednima. Zato one ne mogu u potpunosti zadovoljavati fiziološke potrebe ljudskog organizma. Suština obezbeđenja zdravlja je, naime, po svemu sudeći, u osposobljavanju organizma da koristi sopstvene odbrambene mehanizme, od kojih mi ne možemo ni približno da izmislimo ništa efikasnije. Presna hrana je jedina koja tu imperativnu potrebu može zadovoljavati.
Emst Ginter preporučuje određene namirnice, za koje znamo da sadrže niz antioksidanasa i antikarcinogena, i kao sredstvo za olakšanje izlečenja od nekih bolesti, čak i od onih pred kojima je medicina ponekad bespomoćna. Tu hranu sačinjavaju većinom presno voće i povrće, za tim žita, zmevjje i drugo. Ali, ističe se da se ona mora dobijatj bez primene hemizaclje, ali i bez uobičajenih kulinarskih tretiranja, znači i bez kuvanja, pečenja i prženja. Po Fiali i sar. (1985) sve te namirnice sadrže dosta i raznih antikardnogena. Pošto se zračenjem stvaraju slobodni radikali, koji su veoma Štetni, a ove namirnice sadrže antioksidanse, jasno je da se odabranom hranom, upravo kako preporučuje E. Ginter, mogu ublažavati i posledice ozračenosti ili zračenja koje prouzrokuju radionuklidi, dospeli u naš organizam. S druge strane, neutralisanje antigenotok-sina, što se ovakvom hranom svakako bar deiimićno postiže, koristi i zdravlju budućih pokoljenja. Eto, i to pokazuje koliko delotvoma može da bude besprekoma hrana, naročito presna.
U knjizi su istaknuti nedostaci najčešće upotrebljavan ih namirnica — brašna, šećera i kuhinjske soli, koji proizlaze iz rafinisanja. Data su i uputstva o lečenju niza bolesti, uključujući rak, dijabetes, tegobe sa želucem i bubrezima. Značajna su uputstva i o ishrani male dece, s puno originalnih ideja i saveta. Dat je i spisak lekovitog bilja i lekovitih preparata. U tome kontekstu potvrđuju se i pozitivna iskustva klinika Birher-Benera s korišćenjem presne hrane, u cilju pospešivanja izlečenja mnogih bolesti.
U svetlu činjenica koje sadrži Ginterova knjiga jasnije nam je da bolesti civilizacije nastaju kao posledica prvenstveno nedostataka u našoj hrani i ishrani. Iz toga proizlazi da je protiv tih bolesti, od kojih je najopasniji rak, najdelotvomija borba u smislu otklanjanja njihovih uzroka. Uzrok raka nedavno je otkriven zaslugom triju ekipa naučnika na čelu s profesorima D. Hanahanom, M. Barbacidom i T. Štoselom, nezavisno jedna od drugih. Sve ekipe su utvrdile da rak nastaje kao posle¬dica aktivisanja onkogena (gena raka), kojih u čoveka ima tridesetak (od ukupno 500.000 gena koji čine nasu naslednu baštinu); Aktivisanje onkogena nastaje pod uticajem zračenja, većeg broja karcinogenih materija i nekoliko virusa. Zato je povoljno to što u nekim namirnicama, a naročito u presnom povrću, voću, žitima i semenju, ima antikarcinogenih materija. Na redovnoj potrošnjih tih namirnica se i zasniva preventiva raka, ali samo uz uslov da antjkarcinogene supstancije nisu pobrane zagadima ili drugim biološkim nedostacima hrane. E. Ginter je u pravu kada ističe da hrana gubi mnoga svoja korisna svojstva kada se podvrgava termičkoj obradi, što može nastajati i pri tehnološkim ali i kulinarskim postupcima.
Iz navedenih činjenica je jasno da je jedina naša ra¬cionalna i mudra alternativa da insistiramo na hrani prvoklasnoj, besprekornoj u svakom pogledu. To nas u posebnom smislu upućuje na otklanjanje svih grešaka na planu zemljište-bilije-živounja-čovek (ukoliko je opravdano koristiti i hranu animalnog porekla). Uz to hrana treba da bude, kad god je to moguće — presna. U tome su velike šanse za zdravlje i naše i budućih gene* racija. Tome nas upravo uči knjiga £. Gintera.
Pošto dobro poznajem vrednost hrane biljnog porekla, odnosno, kriterije njenog biološkog kvaliteta, jasno mi je da sve namirnice koje E. Ginter preporučuje u svojoj knjizi imaju zaista veliku upotrebnu vrednost Sve one su odlični prirodni izvor zaštitnih materija u biološki najpo¬godnijim oblicima. Kombinacije koje on preporučuje zaista moraju delovati blagotvorno na ljudsko zdravlje i radnu sposobnost, pa i na uspešno izlečenje i vrlo opas-nih bolesti. Ali je, razume se, nužna striktnost, kako u kombinacijama tako i u pogledu biološke vrednost! namirnica, što zavisi od toga da li se one dobijaju u pos¬tojećoj klasičnoj intenzivnoj proizvodnji u poljoprovredi ffi u sistemu biološke, ili još bolje, biodinamičke poljo¬privrede.
Tako se s pravom može očekivati da ova knjiga ko¬risno posluži i kao sredstvo i kao podsirek za zdravstveno prosvećivanje u oblasti hrane i ishrane, od kojih nema za nas ničeg tako sudbinski korisnog i značajnog.
Međutim, autor E. Ginter se mestimično poziva na Stvoritelja i Bibliju, lako to nije upadljivo, neko može misliti da se time knjizi daje religijsko obeležje. No, pošto je sadržina knjige zasnovana na nauci i pozitiv¬nom iskustvu, time njena vrednost nije umanjena. Može se reći da jačanje samopouzdanja bolesnika, naročito onih najtežih koji pate od raka, obezbeđeno makar i verom, ima i opravdanja i važnosti.

USLOVI PRODAJE:
Molim da me kontaktirate isključivo porukama preko Limunda I Kupinda kako bi ostao pisani trag o našem dogovoru. Time ćemo izbeći sve moguće nesporazume.
Na telefonske pozive ne odgovaram pre nego što se dogovorimo porukama preko Limunda i Kupinda.
Na SMS poruke ne odgovaram.
ISKLJUČIVO odgovaram na poruke preko Limunda i Kupinda.
Kada pošaljete poruku preko Limunda ili Kupinda i kada se dogovorimo oko načina preuzimanja predmeta,tada ćete dobiti dalje instrukcije.
U slučaju slanja pošiljke kao preporučena tiskovina ili preporučena pošiljka,treba prvo da mi uplatite po instrukcijama koje ćete dobiti i odmah po prijemu novca pošiljka će biti poslata.
Ako se kupi više knjiga ili predmeta,u tom slučaju se računa samo jedno pakovanje.
Kod slanja preporučenih pošiljki je uobičajena dostava za jedan dan,ali dešava se da bude I po nekoliko dana,tako da nema razloga da se brinete ako ne stigne za jedan ili dva dana.
Lično preuzimanje je moguće na Ceraku i u centru grada. Adresu u centru i na Ceraku gde se preuzima predmet, ćete dobiti tek kada razmenimo poruke preko Limunda ili Kupinda,a pri tom ćete dobiti i kontakt telefon.
Predmeti se mogu poslati Post Expresom pouzećem,po želji kupca,s tim što je poštarina u tom slučaju daleko veća.Troškove slanja snosi kupac.
MOLIM SVE KUPCE DA MI NAKON PREUZIMANJA, POŠALJU PORUKU DA LI JE SVE U REDU!!
UKOLIKO SMATRATE DA ROBA NA BILO KOJI NAČIN NE ODGOVARA OPISU,MOLIO BIH VAS DA MI SE PRE DAVANJA OCENE OBRATITE PREKO KUPINDA ILI LIMUNDA KAKO BI REŠILI PROBLEM NA OBOSTRANO ZADOVOLJSTVO!!!Predmet: 19243641